Fórum témák
» Több friss téma |
Te is tudod tesztelni, hogy a cella vagy a HX711 mászik-e el a hőmérséklettel. Stabil hőmérsékleten tartod mindkettőt, majd az egyiket lefújod fagyasztóval esetleg melegíted hajszárítóval miközben ügyelsz arra, hogy a másik elemet ne érje a hatás.
Szia!
Idézet: „Az látszik, hogy azonos (20C) hőmérésékleten, kb 10 óra alatt is csökken a mért érték 31530-ról 31520-ra, tehát 10 grammot csökken változatlan feltételekkel .” Ha jól értem, akkor az időbeli stabilitással van gondja, azt nehezebb kiszűrni, jó lenne valami "tapasztalat" hozzá...
Hello! Lehet nem kellene 0,3 ezrelék pontosságot elvárni egy erőmérő cellától.
A híd hőkompenzálása egyébként sem kispályás munka.
Szia!
Ez a megoldás: Idézet: „És belenyugszom, hogy csak 10g fölötti pontosságot tudok elérni.” Mi használunk évente kalibrált erőmérő cellákat (jelenleg 14 db van), 100 N és 500 kN tartományban, mindegyiknek van kúszási hibája (Creep Error). Pedig ezek bőven 30 ezer fölötti árkategóriában vannak. Mérő cella jelerősítőSziaszok,szeretnék segítséget kérni mérő cella jelerősítő ajánlásában/megtalálásában. A történet a következő: otthoni használatra készítettünk egy 4 tonnás takarmány mérleget. 4 darab H8C 3mV/V, 350 Ohm, Exc: 5-12V, 1 tonnás mérőcella van a 4 lábban. A 4 cella bemegy egy közösítő dobozba, onnan pedig egy Burster 9243 jelerősítőbe: https://www.burster.com/en/sensor-electronics/amplifier-and-transmi...l/9243 Ezen a jelerősítőn nagyon pontosan be lehet állítani a kiszámolt erősítést, amiből az 0-10V os jelet csinál az 1200 -as Siemens PLC nek. A probléma pedig a következő: nem számoltam azzal, hogy a 4 cella közösítve 85 Ohm lesz, és a Burster 9243 nak minimum 350 Ohmos ellenállású cella kell. Idéglenesen bekötöttem egy 270 Ohmos ellenállást a jelerősítő és a közösítő dobot közé, újra számoltam az erősítést, mintha ilyen nagy ellenállású vezetékem lenne, és számomra is meglepő módon, de működik. Ugyanakkor, ha jól számoltam, a cellák kevesebb mint 3V excitationt kapnak, így a pontossága és linearitása jelentősen csökken. Az utobbi két napban rengeteget keresgéltem az interneten egy Bursterhez hasonló jelerősítőt ami 85 Ohm -os terhelést is elfogad, de nem találtam. Valaki tudna nekem ajánlani? Köszönöm, Gergő |
Bejelentkezés
Hirdetés |