Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: Na ja! Mert jönnek már az SSD-k!(Solid State Disk) „nagyon le mentek az áraik.” ![]()
Az meg mi a rák?
![]() Jó ez, nekem pl még egy 8 éves 40Gb-os samsung van a gépemben, és míg él, ott is lesz! (Persze van még ott egy 100-as de azzal is így vagyok) Idézet: - ebből én azt veszem le, hogy piszok drágák lesznek. Márpedig sajnos átlak magyar emberke nem lenni ennyi pénz vacakra „Mert jönnek már az SSD-k” ![]() Idézet: -ezt elolvasva inkább maradok a jó öreg kattogónál„De nem feledkezhetünk meg a hátrányokról sem” ![]() ![]() Samsung 32 GB-os változat mely 75 000 forint ![]()
Emlékezz vissza, Comodor 64, Amiga 16 világára. Az egyik korai szaklap szerint amikor megalkották a 100MB-os HDD-t,
Idézet: írták.„A merevlemezek tárolókapacitása már nem növelhető” Ha visszagondolok hogy a 2001-ben 40GB merevlemezemet 50 rugóért vettem.... Mindennek eljön a maga ideje, én azt mondom.
Okés, ha itt lesz az idő én is ilyet fogok venni, de arra azért még várhatunk egy kicsit...
![]()
Ez igaz, két három évet még kibír a "régi motoros" meghajtónk is. :integet2:
Azóta megoldódott a probléma! Gyanús volt, hogy már a BIOS sem látta, úgyhogy kicseréltem az IDE kábelt, meg másik tápkábelt dugtam rá, és egyből működött. Low-level formatot elkerültem. A maxtort pedig szeretem, van egy 99-ben gyártott 20 gigás Maxtorom, mindent kibírt eddig, és a mai napig hibátlan. Csak egy kicsit hangos. Ezt a depo.hu-n találtam, elég jó áron adták.
Mostmár csak a Grub Error 18-cal szembesülök minden indításkor, ezt próbálom megoldani. Ubuntu Studio-t azóta se tudtam kipróbálni.
Szia! Nem akarok hülyeségeket beszélni, csak elmesélem velem mi történt, hátha segít.
Tavaly augusztusban vettem egy ACER Aspire 5310 notebook-ot. Haza rohantam vele, XP CD bedug, aztán telepítés elkezdődik (vagyis felmásolja a szükséges fájlokat először) aztán sikít, hogy nincs merevlemez. Hát, mondom van, de azért megnéztem - és tényleg volt ![]() Utólag kiderült, hogy HA lett volna ebben a típusban olyan bios, amiben a sata müködést át lehetett volna állítani ide-re, akkor egyszerűbben is ment volna. Plussz, ha lett volna flopy meghajtó, akkor a telepítés elején be lehetett volna adni a drivert. Mindenesetre egy oldalon leírtam, hogy is kell ezt megcsinálni, nézzétek meg a számlálót, amíg a telcsiszámom kint volt, a fele nagyjából fel is hívott, aztán levettem ![]() A gépen egyébként valamilyen LINUX kezdemény volt és miután eltávolítottam, állandóan valami GNU GRUB cucc jött elő, aztán a google segítségével végleg kinyírtam. Ennyi...
A master boot record-al kell csinálni valalamit, hogy a GRUB error eltűnjön, most keresem, ami nekem is jót tett....
Klasszikus fegyver kell ide!
Norton Utility 3.5! Ez egy DOS-os gyöngyszem, floppyról bootolsz, utána absolut sector módban kézzel felülírod az egész master boot sectort, vagy csak kiirtod a végéről az 55AA-t.
HOLD FOGYATKOZÁS VAN!!! 23 óra körül van a legnagyobb takarásban, több, mint 80%.
Csak kár hogy itt semmit nem lehet látni a sok felhőtől. Az előbb voltam kint direkt megnézni, de semmi. Korom sötét van.
![]() ![]()
Húúú, de jó hogy írtad majdnem elfelejtkeztem róla! Köszi!
Itt nálunk teljesen derült az égbolt! ![]()
Pont most akartam ezt én is beírni!
![]() Amúgy dél-délkelet felé keressétek a Hold "maradványait"!
Megoldottam!
![]() Csináltam egy 20 megás ext2 partíciót a lemez elejére, amire rámásoltam, majd beállítottam a grubot. Az volt a gond, hogy régi a bios és csak a lemez első 512MB-járól tud bootolni. Hát most onnan fog. ![]() Ubuntu Studio nagyon szép, nem volt időm mélyebben kipróbálni, de jól néz ki!
Ezt nevezik kettős látásnak
![]() Vagy esetleg nem is a Földön laksz, hanem pár fényévvel odébb, és mondjuk ott több Hold is van ![]()
Végül is a világháló az világháló!
Akár egy másik csillagrendszerből is olvasható a fórum? Rendeljünk valami érdekes alkatrészt!
Sziasztok!
Mennyibe kerülhet egy kb.4kilós erősítő elpostázása? 690ft, mint szimpla postai csomag 25kg-ig? Köszi!
Akkor buktam 200ft-ot...
![]()
Nagy téma volt itt anno a hejesirásunk (helyesírásunk).
Nos most testközelből tapasztaltam meg a gazdasági hatásait. (ahogy írtam régen jó helyesíró voltam, most pedig katasztrófa). Az egyik szoftveremet a helyesítási hiba miatt nem vették meg kb 30.000 Ft-ot hozott volna nekem. Nagyon rendes volt az érdeklődő megírta, normális stílusban. Úgyhogy elegem lett és elkezdtem újra átnézni a helyesírásunkat. Szóval azoknak akik nem foglalkoznak a helyesítással üzenem, hogy sokba kerülhet ez nekik a későbbiekben :gumicsirke:
Köszönöm!
![]() Remélem, mindazoknak, akik nem képesek normális helyesírással leírni amit szeretnének, ez jó tanulság lesz! (Különösen az értelemzavaró helyesírási hibákat utálom, de van néhány olyan, amitől a hajam az égnek áll... ![]()
Igen én is így vagyok vele mondjuk egy lessz vagy egy kissebb csak idegesít, de amikor már nem is értem, hogy mit ír akkor elgondolkodom szeretett magyartanárom létének értelmén
![]() Igaz ez a mostani olyan hiba volt amit sok helyen írnak helytelenül: Szerviz és annak ragozott alakjai. A neten kb fele így fele úgy írja, és akármennyire is kerestem nem találtam egy megbízható helyesítási jegyzéket. Megyek a könyvesboltba ![]()
ne m értem hogy mi, balyod van az hejesírásal
![]()
Ha már így felmerültek a rendezvények: Hétvégén jön valaki Győrbe Skoda találkozóra?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |