Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4067 / 4067
(#) nagym6 válasza klimás56 hozzászólására (») Kedd, 17:24 /

Ehhez hasonló mérőknél elég nagy linearitás hibákkal is találkoztam, a teljes skálán nézve eltérő a hiba mértéke. Egy értéknél beállítható pontosra, másik értéknél már eltér.
(#) mateatek válasza proli007 hozzászólására (») Kedd, 19:16 /

Van egy-két ilyen olcsóbb panelmérőm. Mindegyikben azonos mikrokontroller van, Nuvoton N76E003AT20. Kb 150 forintért már meg lehet venni. 12 bites ADC-vel dolgozik.
(#) proli007 válasza mateatek hozzászólására (») Kedd, 23:17 /

Hello! Kösz, megnéztem..
Mint írtam, nekem nincs ilyen műszerem. Mindazonáltal, a 12 bites AD nem rossz.
De szinte biztos, hogy nincs a műszer egyedileg kalibrálva és méréshatárváltás sincs.
Pontosításnak, gondolom a program megméri a belső Band-Gap diódát is a tápfeszváltozás kiküszöbölése miatt. De a műszerben egyszerű olcsó bemeneti osztó/sönt van. Elvileg lehetne pontosabb, de..
Hogy ne legyen helye a reklamációnak, paraméternek, megadják az 1% pontosságot és csá!
Következő: »»   4067 / 4067
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem