Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   4060 / 4060
(#) Gafly válasza Fats Domino hozzászólására (») Pé, 18:17 /

Milyen a fény?
(#) Fats Domino válasza Skori hozzászólására (») Pé, 18:28 /

Köszi, de egy picit egyszerűbben megvalósíthatót szeretnék.
(#) Fats Domino válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 18:48 /

Többnyire LED, de akár természetes fény is lehet.
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 19:14 /

Az időből tippelve talán fényképező zárszerkezet időmérés.
(#) proli007 válasza Fats Domino hozzászólására (») Pé, 19:31 /

Hello!
Ha egy LCD-jelenítené meg a mért időt, akkor még is a legegyszerűbb, egy fototranyó, egy ArduinoNano és egy LCD kijelző. ennél egyszerűbbet nem fogsz találni..
Mert ennél egyszerűbb, csak a fototranyó és egy olcsó szkóp.
(#) Fats Domino válasza proli007 hozzászólására (») Pé, 19:34 /

Szia! Valami ilyesmit szeretnék. Tudnál erről kapcsolási rajzot??
(#) proli007 válasza Fats Domino hozzászólására (») Pé, 21:52 /

Már amennyiben az Arduino-s megoldásra gondoltál..
Itt megtalálod, hogyan lehet az LCD-t az Arduino-ra kötni. (Nano-t is lehet használni, csak ugyan azt a digitális lábakat kell alkalmazni.)
A nyomógomb helyére lehet kötni a fototranyót. Egy felhúzó ellenállásra vélhetően szükség lesz a fototranyó részére. (Ki kell próbálni, hogy mekkora ellenállás kell a választott tranyóhoz, hogy a megfelelő fénytartományban határozott H/L szintet adjon.
Aztán már csak a mérőprogramot kell az Arduino-ra megírni. (Vagy valakit megkérni, hogy írja meg.)

A szkóphoz csak a fototranyó és a felhúzó ellenállásra van szükség. (Esetleg tápra.)

Kugliba beírod, hogy "lcd driving for arduino" és megnézed a találatokat.
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:56
(#) Fats Domino válasza proli007 hozzászólására (») Szo, 11:59 /

Szuper, köszi !
(#) Fats Domino válasza Skori hozzászólására (») Szo, 12:01 /

Sebességmérésre kell, de nem f.gép zárszerkezet.
(#) subwoofer220 hozzászólása Vas, 19:32 /

Xlr jack3.5 bekötés

Üdv mindenkinek! Egy aktív hangfalnak készítettem egy xlr-3.5jack kábelt,de sajnos ha tövig bedugom a jack dugót akkor vízhangosan szól a hangfal. Ha picit kijjebb húzom akkor jól szól. Valamit rosszul kötöttem be? A kép szerint csináltam. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) game4812 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Vas, 19:47 / 1

Ha aszimmetrikus jelet kap a jacken (telefon, PC, stb..., nem keverőpult), akkor a 3-as csatlakozót GND-ra kösd. Mono lesz a jeled, a bal oldali hangokat fogod így hallani. Ha a sztereo jelet át akarod egy hangdobozba átvinni, akkor azt is ellenállásokon keresztül összegezni kell, és az összegzett jelet az XLR 2-es lábára kötni.
(#) subwoofer220 válasza game4812 hozzászólására (») Vas, 21:24 /

Értem! Köszönöm szépen a segítséget!!
(#) toth1996 hozzászólása 13:26 /

Bias feszültség közösítés

Sziasztok.
Az a problémám hogy van egy radióm és a bias feszültség eltűnik vagy a mikrofon 0v ra húzza és igy nem működik a kihangosító mikrofonja.
A rádió 2.2v ad ki bias feszültségként mikrofon nélkül.
Mikrofonnal be esik 0.8v-0,6v környékére ez változik .
Azon gondolkodtam hogy 5v 7805 al betáplálnék rá segítenék vagy kiváltanám a biastápot.
Sajnos Mikrofon + - lábán tudnám csak megoldani.

Amit eddig meg tettem 7805 nél gyújtás 12v a bejövön kondival szűröm 100uf és párhuzamba 100nf is tettem. Kimeneten(5v) is 100nf és 48uf . 7805 GNDje a rádióhoz a legközelebbi gnd.
Kimeneten van egy 2.2kohm sorba a MIC+ lábára .
Igy működik de nem jól. Szélzajt hallok mikrofon felvételkor és néha be be csippanást.
Az autó motorja még nem járt igy az egyébb zavarokat kizárnám.
Valakinek ha van ötlete még mit tehetnék azt megköszönném én kifogytam az ötletekből.
Segítségeteket előre köszönöm.
Következő: »»   4060 / 4060
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem