Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
trafóSziasztok!Keresek olyan trafót ami belefér 1U Rack dobozba. 10 Cm mély AC terhelve max 24V 80W körüli.
Na abba a kb 4 cm magas dobozba nehéz lesz ilyet találni.
Biztos van mert régen is voltak ilyen dobozok használva Bheringer régi eszközeibe látam ilyet.
Ingyen elvihetőSzívesen elfogadnék régebbi de még működő nyomógombos vezetékes telefont, ha valakinek esetleg akadna ilyen megunt készüléke az "otthoni lomosban", avagy csak simán meg szeretne válni tőle.Nekem régebben volt ilyen egynéhány, ámde azokat mindet felajánlottam elvitelre, most meg - éppen ott tartok, hogy nekem (illetve általam az egyik ismerősünknek) kellene.
Design miatt kell nyomógombos, vagy a DTMF tárcsázás miatt?
Mostanság már a csak a DTMF-es tárcsázást fogadják a (csomag részeként kínált) modem routerek is.
Nekem van (elméletileg), ha fent járok odaadom. (kb. 12-én)
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2025
Ha ráér neked amíg felhozom a telekről, akkor válogathatsz is egyszerű vagy üzenetrögzítős tipusokból.
Ha jársz felém Kispesten, tudok adni hurcolós rádiós drótos telefont, de 2 mini cerka akksit neked kell beletenni
Nekem ráér, ám szerintem egy sima egyszerű, nyomógombos is jó lenne.
Egy üzenetrögzítőset (Panasonic) éppen ide tettem fel nem oly régen, amit aztán el is vitt valaki. Abban még mini kazetta kellett. Majd légyszi jelezd felém, ha már elérhető közelségbe került ...
Olyanom van most otthon - a nagyszobában - a TV mellett.
Én nem igazán használok már semmiféle vezetékes telefont (van 2 mobilom). Abba is az 1,2 voltos kis méretű cerka akksik valók. Asszony néha felveszi, ha csilingel ... Bár itt a gép mellett is van egy eléggé régi. Ha néha csörög, felveszem. De ki használ már ilyesmit?
Rendben. Május vége előtt nem fogok lejutni, de szólok a testvéremnek hogy hozza fel a dobozt.
Rugóacél huzalHa valakinek van felesleges 1,5, 1,8 vagy 2 mm átmérőjű egyenes rugóacél huzalból egy 250 mm hosszú darabja, köszönettel elfogadnám és Dél-Pest környékén érte mennék.
Ha megmondod mire kell körbe nézünk.
Van mindegyik méret, de csak 24-e után lesz Pesten elérhető.
Kösz Granpának a felajánlást, akkor az 1,8-asból 25 centi.
Kösz Gaflynak is a szállításért. Ha megvan, légyszi csörögj meg, írj, küldj füstjelet ... majd átgurulok érte. Természetesen Janinak is köszönöm, de a Granpa-Gafly módszer egyszerűbb. Üzemóra számlálóSziasztok keresek üzemóra számlálót fűnyiróra.Sugárzás mérő teszt, foszforeszkáló, sötétben világító számlapSziasztok!Tisztelet teljes kéréssel fordulok hozzátok. Keresek régi orosz műszerek sötétben világító számlapját, vagy esetleg a műszert is. Vagy régi óra szintén sötétben világító számlapját. Épülő sugárzás mérő tesztelésére. Vagy ha van más sugárforrásra ötlet, azt is szívesen fogadom. Természetesen csomagköltséget, esetleg nagy tábla csokit, vagy egyéb alkatrészt tudok cserébe adni. Köszönöm a válaszaitokat. Boy Samsung Syncmaster 721N ?Van esetleg valakinél kallódóba az alábbi két laposmonitorból hibátlan, működőképes darab, és feladná is? (természetesen a költdégét állom)Samsung Syncmaster 721N vagy 720N
Szia!
A mai órák között is van, aminek a számlapja "világít" sötétben, nekem egy Casio van, ennél is 1,5-2 órán keresztül láthatóak a mutatók, és az órák jelzései.
Idézet: „A rádiumos számlapok olyan órák, órák és egyéb műszerek számlapjai, amelyeket rádium-226-ot tartalmazó világító festékkel festettek, hogy radiolumineszcenciát hozzanak létre. A rádiumos számlapokat a 20. század nagy részében gyártották, mielőtt az 1970-es években a biztonságosabb trícium alapú világítóanyaggal, majd az 1990-es évek közepétől a nem mérgező, nem radioaktív, stroncium-aluminát alapú fotolumineszcens anyaggal helyettesítették.” Bővebben: Link
Remélem ilyenek már nem forognak közkézen mert előbb-utóbb kezeletlenül a lomtelepen végzik, a rádiumos történetbe páran belehaltak már - lásd "radium girls".
Nekem a tríciumos kulcstartó és a tóriumos hegesztőelektróda (piros wolfram) jutott eszembe, amik még kaphatóak a sarki kisboltban. Amúgy mit ér ez a tesztelés, ha a referenciasugárzás értékét nem tudod? A beszabályozással egyidőben meg kellene mérni egy drága kalibrált műszerrel.
Szia SKY!
Köszönöm az ötleteket. De:Mi az a tríciumos kulcstartó? A z elektródáról már hallottam. Sőt, a gázharisnyáról is tudok, és van egy ki nem égetettem is. Keresek még régi ionizációs füst jelzőt is. Van ismerős, akinek van etalon, és azzal lehetne kalibrálni. Nekem elég, ha indikál, és tud néhány nagyságrendet. A mikronos pontosságot rendszeresen ellenőrizni kéne. Ha egy adott felbontást el tudok érni,az már jó eredmény lenne, de ha változik,netán növekszik akkor tudjam, hogy merre kell szaladni... A későbbiekben a naplózás is meg kéne oldani, és a folyamatos üzem a cél. Amit én csináltam, itt ketyeg az asztalon, azt nem tudja egy f***bukos igazságosztó cenzúrázni. Boy A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2025
Moderátor által szerkesztve
Valami ilyesmi (az első keresés eredménye):Tríciumos kulcstartó
Béta bomló, elektronokat bocsájt ki, azt egy fizikustól kérdezd hogy mennyire veszélyes. Ha nem bolygatod bezárva, akkor gondolom annyira nem. A régi füstérzékelő viszont lehet veszélyes. Az ingyen elvihető topikban nemrég teli volt valakinek a padlása vele. Idézet: „de ha változik, netán növekszik akkor tudjam, hogy merre kell szaladni...” Ki mondta, hogy csak kintről jöhet? RADON
Vagy fél éve az egyik kollégám közelében mértem határozottan nagyobb sugárzást. Nem is mentem 1 méternél közelebb hozzá a doziméteremmel, nehogy letiltsanak a munkából...
![]() Valami kezelést kapott, de már elmúlt (nem ő, hanem a sugárzása). Mondhatnám, hogy sugárzó egyéniség volt... ![]() Béta ellen (energiájától és az árnyékolótól függően) 0.1 .. 20-30 mm vastag, minél nagyobb sűrűségű, minél nagyobb rendszámú anyag a megfelelő. Szabad levegőn néhányszor 10 cm-re jutnak el (mielőtt elnyelik a levegő atomjai). Itt egy írás, ami elég jól összefoglalja, amit a sugárvédelemmel kapcsolatban érdemes tudni, sok hasznos és érdekes dolog van benne. Radon elől leginkább kifelé kell futni az épületből... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |