Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Mi az a boomer? Nem beszél jól angol.
kifejezés igazán mémmé és szállóigévé kb. 2018–2019 körül vált az interneten. Az „OK boomer” válaszreakció a fiatalabb generációk (pl. millenniálok, Z generáció) részéről jelent meg, amikor az idősebbek elavult vagy kioktató nézeteket fogalmaztak meg. A fordulópont 2019-ben volt, amikor a fiatal új-zélandi parlamenti képviselő, Chlöe Swarbrick a parlamentben használta az „OK boomer” kifejezést egy közbeszólásra reagálva. Ezután a kifejezés globálisan elterjedt, főleg a közösségi médiában (TikTok, Twitter).
Csak a lényeget nem írta az a kereső...
Egyrészt elnevezték a generációkat valamilyen többé-kevésbé könnyen megjegyezhető módon. A "Baby boomerek" a nem sokkal a II. Világháború után, 1946–1964 között születettek, mert a gazdasági fellendülés miatt akkor jócskán megnőtt a születésszám. Másrészt egy csomó dologban hibáztatják őket, hogy ilyen lett a világ: fontos gazdasági pozíciók megszerzése és megtartása, vagyonkoncentráció, környezetszennyezés, ellenállás a változásokkal szemben, a kezdők mai nehézségeinek alábecsülése - így ennek a korosztálynak az ilyen elnevezése (egyébként a többinek is) rögtön politikai töltetet is hordoz. Az erre utaló "OK, boomer!" pedig az "Ezek a mai fiatalok!" reciproka (a négyzeten); főleg a lila- és kékhajú, kapitalizmusban élő, de azt (megjavítás helyett) lebontani akaró, életképtelen, kificamodott ideológiákkal teli fejű borzalmak kedvenc szava járása.
The Elderly Gentleman enters the premium butchery.
Gentleman: "Pardon me, but do you have any high sausage?" Butcher (turning to his assistant): "Sebastian, do we have any high sausage in stock?" Assistant: "I am afraid not, Julian; we have no high sausage today." Nyugger bemegy a henteshez. - Í kolbász van? - Csaba, í kolbász van? - Nem Gyula í, kolbász nincsen. R I P"Chuck Norris megérkezett a Mennybe. Első dolga volt, hogy szólt Istennek:" Kösz! Fogd meg a söröm , innen már átveszem ... "A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2026
Ilyen amikor napelemet szerel.
Ezek nagyon jóban vannak a nagyon rossz viccekkel mert látom, hogy ott van a Chuck meg a Norr is.
Erről ez a régi vicc jutott az eszembe...
![]() Bu, Chu, és Fu - három kínai elment Amerikába szerencsét próbálni. Hamar rájöttek, hogy ilyen nevekkel semmire sem jutnak, ezért: Bu megváltoztatta a nevét Buck-ra, Chu megváltoztatta a nevét Chuck-ra, Fu pedig inkább hazautazott...
Hasonló történetem volt számítógép hálózat építés közben. Külső céggel dolgoztattunk (üvegszálas, nekünk még se gyakorlat, se felszerelés
). Egyik társuk, szőke, göndörhajú, Norris-nak szólították (oroszos kinézetű). Főképpen ő végezte a fizikai munkát, a többiek asztalnál ülve dolgoztak. Az is fontos volt, hiszen a kábel végét be kellett csiszolni, illeszteni, ellenőrizni az átvitelt. Megszólalok.:"Már értem, miért hívjátok Norrisnak. Mert csak a Norris dolgozik." Láttátok volna, milyen csúnyán néztek rám!
Nem így akartad írni, hogy
"Már értem, miért hívjátok Norrisnak. Mert csak Norris dolgozik." ?
A-kkor viszont nem értem a viccet: "a" nélkül érteném.
Mutass olyan embert, aki névelő nélkül mondja a személyneveket, ahogy illene. Rajtam kívül, persze. : -)
Én is úgy tanultam. Csak nem mindig sikerül.
Nem vagyok szent, de magam felé hajlik az ujjam.
![]() Mert ugye a közelmúltban elhunyt Chuck Norris (aka. "Csak" Norris) ad értelmet a viccnek. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2026
Annak idején nem viccnek, hanem szurkálódásnak szántam.
Az a látszólag rossz helyen lévő "a" megváltoztatja a mondat értelmét.Mondjuk megvolt az oka. Hárman állták körbe azt, aki csiszolgatta a kábelt, míg a társuk egyedül fúrta a falat, húzta, bilincselte a kábelt. Pedig bőven ráértek volna legalább megfogni valamit. Biztos mindenkinek volt olyan élménye munka közben, hogy éppen akkor nem volt kéznél segítő, mikor nagyon kellett volna egy harmadik kéz. LeírásSziasztok!Piac, régi EMG TR-1657 Nixie-multiméter. Szervizdoksi letölt, átfut. Kézi megjegyzésekkel kiegészítette egy szaki anno. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

). Egyik társuk, szőke, göndörhajú, Norris-nak szólították (oroszos kinézetű). Főképpen ő végezte a fizikai munkát, a többiek asztalnál ülve dolgoztak. Az is fontos volt, hiszen a kábel végét be kellett csiszolni, illeszteni, ellenőrizni az átvitelt. Megszólalok.: