Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link
Mostanában aktuális: » VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba Korábbi: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Kőbányáról oda vissza fuvart kérhetünk valakitől? Nem ingyen persze.
Persze, Gery78 a rendező, úgyis arra jönnek.
![]()
Nem biztos, hogy olyan korán tudnak Janiék jönni, mint mikor mi KÖKI-n átszállunk. Főzés miatt korán kell mennünk.
Szervezés kérdése.
Te meg úgyis a villanyórákat cipeled majd.
Lehet kicsit várnotok kell a szervezőre, de ebédre ideértek.
Lehet hogy Milán barátom is jön majd, akkor eddig hányan is leszünk?
- Gafly - Anikó - Zsuzska - Granpa - Gery78 - Milán - Szs + b. Neje? - Jani1987 + b. Neje? - Mnyugger Mit szóltok ehhez a Pincepörkölt recepthez? Nekem ez nagyon tetszik, szerintem mennyiségre jó is lesz (Krumplit egy kicsit többet gondolnék bele). ![]() ![]() Pincepörkölt Szerintem itthon előkészítem a szeletelést, hogy azzal ne nagyon kelljen időt tölteni, és úgy hozom át a hozzávalókat egy hűtődobozban jégakkuk között. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2025
Mi a paprikás receptet szoktuk átszerkeszteni. Paprika helyett bármilyen fűszer.
Nejem őnagysága épp hasznos tagja lesz a társadalomnak. (Ha nem nagyképűsködök, akkor röviden: aznap előreláthatólag dolgozik)
Egyedül megyek -tehát megint én vezetek... A főztöd ezelőtt is kitünő volt, így hát nem néztem a receptet. A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2025
Most ez a recept egy kicsit másmilyen lenne, mert csülök, és lapocka lesz benne, és kap egy kis vörösbort is ízesítés gyanánt.
![]()
Ha elég ideig forralja, akkor nem lesz gond. A krumpli előtt kell belerakni, így mire megfő benne a krumpli, az alkoholtartalma is elpárolog.
Én a céges Semmelweis napi bográcsolást egy üveg fehérborral kezdtem (abban pároltam meg a hagymát), mire megfőtt a zöldséges pulykaragu, addigra az alkoholtartalomnak nyoma se volt, csak az íze maradt benne...
Pontosan így van, lesz neki elég ideje elfőni az alkoholtartalmat, viszont az íze remekül megmarad.
Egyeztetés nélkül ne írjál fel senkit a listára
![]() Mi az a "b"? ![]() Akkor, ha az ököruszályt nem nem kéred, megfőzöm holnapután a fórumtársaknak amikor itt dolgoznak, ebédre. Idézet: „A főztöd ezelőtt is kitünő volt,” Az mikor volt? ![]()
Megkérdeztem a nálam okosabbat, jelen állás szerint szombaton lehet dolgozni:
Idézet: „Saturday can I arrange BBQ party in Budapest? On Saturday, July 12, 2025, the weather in Budapest is expected to be quite pleasant for a BBQ party, with a maximum temperature of 27.8°C and a minimum of 17.9°C. There is a slight chance of rain, with a total precipitation of 0.10 mm, but overall, it looks like a good day for outdoor activities. Enjoy your BBQ!” Ha nagyon nekibuzdulok, akkor lehet csinálok egy saját HE agent-et, hívhatjuk majd GranpAI 1.0-nak. ![]()
Van valakinek keskeny átmérőjű szigetelő rúd anyaga? Az akksi hajlamos nagy áramokat felvenni így alu huzallal korlátozom.
Hello! Biztos hogy folyik itt az a 12A? Az a vékony derót már füstölne!..
Most akkor huzalellenállást méretezünk és/vagy készítünk?
![]()
Tavsly is őt fogtuk be sütögetni.
Meg a legutóbbi festés soran is ő volt a fő főző.
Lényegesen jobb eredményt érhetnél el egy soros reflektorizzóval.
Esetleg egy árammérős ellenőrzés sem lenne haszontalan, mert gyanúsan sokat mutat a műszer.
Meghát: ami autóban sűrűn kell töltögetni az akkut, akkor akkuvétel mihamarabb
Akkor sürgősen (azaz holnap reggelre) kérem megmondani, hogy kell-e az ököruszály, vagy főzzem meg szombatra a dolgozóknak. Ha nincsen rá igény, akkor kiveszem a fagyóból, és megesszük szombaton.
Mekkora a feszültség a töltőn? Ha túl sok, kiforralhatja az akkut.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |