Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3647 / 3650
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

Szerintem lemásoltuk (mármint a hozzáértők), hidrogénbombának is hívják.
Természetesen nem tudjuk szabályozni -ahogyan a Napot sem (bér volt egy regi filmsorosat, Úrjárőrök, más neven Orion űrhajó, ott az egyik részben "felturbózni" tudták ezt. Meg végül visszábbfogni is. De az fantázia, film, sci-fi.

Némi link hozzá (a magfúzióhoz):
magfúzió
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2025
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 9, 2025 / 1

Van, Gery78-nak ott vágattunk a kávéfőző asztalt.
Ingyenes házhozszállítással.
(#) mnyugger válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 9, 2025 /

köszi
(#) Rosszmáj válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 10, 2025 /

nincs mit
(#) Jonni válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 10, 2025 /

Tavaj kérdeztem tőlük egy bútorlap leszabását (semmi bonyolult , valami 221 x 215 cm ) és minimum 1 hetet mondtak rá , azonnal semiképp nem. És ahogy Rosszmáj is írta, hozott anyagot nem vágnak csak sajátot.
(#) bbb válasza Jonni hozzászólására (») Júl 10, 2025 /

Azért ez gáz. Emlékszem, Bauhausban ez úgy nézett ki, hogy odamentem a lapszabászatra, kiszámolták a listám alapján az összeget, adtak egy cetlit, amivel elsétáltam a pénztárhoz, majd vissza hozzájuk és azonnal nekiláttak levágni...
Praktiker dettó ezt csinálta, nem várattak napokig, pláne nem egy hétig.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Júl 10, 2025 / 1

Az ingyen házhoz szállítás meg úgy volt, elvittem Gery78-at több helyre.
Majd amikor kitalálta (egy napom ráment) hogy melyik passzol színben és fazonban a kávéfőzőhöz, akkor levágták és élfóliázták.
Én meg hazavittem őket.
(#) Udvari Zsombor válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 10, 2025 /

Legalábbis elvileg a keszthelyi OIB-ban lehet szabatni is, bár mi sose próbáltuk.
(#) Rosszmáj válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 10, 2025 / 1

Gafly, feladat van! Ha Csabán jársz felpakolsz, következő györöki utadnál kicsit tovább mész, leszabatod, utána ha Csaba felé lesz utad, házhoz szállítod. Hónapok alatt megvan
Tudom, más szerszámával a csalánt ...
(#) mnyugger válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 10, 2025 /

Nem jó! Péntekre kellene. A lapszabászatok egy hétre vállalják, de kettő lesz belőle.
(#) sany hozzászólása Júl 11, 2025 /

Ha már kocsi, is szokott lenni.... :)

Testvérem kocsija karisszériásnál járt. Nem kókány mesternél.
Szerintettek ez szép munka? Jól van tudom nem fényező.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2025
(#) Jonni válasza sany hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Házilag , egy autószereléshez NEM értő ember szebben megcsinálja

Remélem nem fizette ki
(#) somitomi válasza Jonni hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Pont az jutott eszembe nekem is, hogy én otthon a garázsban ennél szebbet csináltam, pedig még autószerelő se vagyok
(#) sany válasza Jonni hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Na jó leírom a sztorit. Bocsánat hosszú, de aki nem akarja ne olvassa.
Azt tudni kell , hogy ez egy nem fiatal kocsi, ez sem (nekünk csak ilyen van ), 2000- es Suzuki Swift. Motorikusan jó, rendszeresen karbantartott.
Jó mivel öreg, nem egy szalon autó, és nem is csoda
autó. De nincs olyan rohadási hibája, amiért műszakin ne ment volna át. Még durván 1,5 év műszaki van rajta. A nem karosszéria lakatos szerelőnk is megvizsgálta az autót ismeri is. Azt mondta ,hogy tényleg csak felületi rozsda van kis mértékben az alkatrészeken az alvázon. Esetleg alvázvédőztessük le, amíg nem késő, ha akarjuk.
Illetve a küszöbök és az alváz összeilletésénél, volt rozsda mindkét oldalon és a sárfogók mögötti lemez mindkét oldalon rozsdás volt. A szerelőnk azt mondta, hogy azt mindenképpen csinaltassuk meg, mert kár lenne a kocsiért, mert meg ezek nem olyan rozsdás csak felületi rozsda. A karosszériás is azt mondta, hogy csak felületi rozsda, elég a csiszolás, stb. De majd ha bontja látja. Illetve meg volt az is beszélve, hogyha lát valamilyen hibát , akkor javítsa ki azt is. Az ajtó mögött ott hagyta (lásd kép). Csak azt nem értem miért cserélt lemezt, ha mögötte nem csinálta meg? Tudom laikus kérdés, nem is értek az autókhoz.
A múlt héten elvittük a mesterhez a kocsit. Megcsináltatni és alváz védelemeztetni. Másnap telefonált, hogy az összeillesztésnél nem elég csak csiszolni, mert amikor csiszolja jön le az egész. Így valami lemez kell majd mindket oldalra. Rendben nem baj, amit csinálni kell csinálni kell. Más baj nincs. Kicserélte mindkét oldalon és sárfogók mögötti lemezt is. Az eredmény a képeken. Illetve a küszöb elég rücskös lett tudom lehet az alvázvédő miatt. De azt mondta, hogy az gyárilag is olyan.

Csak azért írtam le, hogy sajnos így dolgozik egy karosszériás 2025-ben. Jó tudom nem fényező.

Idézet:
„Remélem nem fizette ki”

Dehogynem 6 számjegyben .
(#) sany válasza somitomi hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Jó azért nem ettől megy az autó tudom.

Olyan NINCS, hogy egy autót azért nem csinál meg valaki szépen, mert az őreg! Láttam én öreg autón is szép munkát. Kérdezem - Ez a kocsi gyári? Monják - Nem, a sárvédő javítva van. Láttam olyan munkát is, hogy csak a sárvédő lett javítva és csak a javított rész lett újrafestve nem az egész elem (egy fényező az egész elemet újra fujja) de nem lehetett látni , hogy hol az újrafényezés és hol a gyári. Mindig azzal jön mindenki , hogy csak felületi rozsda , aztán ha meg csiszolják kiderűl, hogy a fél kocsit újra kell heggeszteni
(#) sany válasza Jonni hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Most voltunk a helyi egyik autószervízben, ahol fényeznek. Persze nem vállalták. A főnök azt mondta, hogy egy 25 éves autóra így jó az. Ja persze, nekünk is jó lenne , ha otthon a garázsban csinálta volna valaki az utcáról, de rendes műhelyben!?
Szerencsére van lakatos karosszériás, aki majd kijavítja, megcsinálja.

Idézet:
„A főnök azt mondta, hogy egy 25 éves autóra így jó az.”

Akkor az a főnök még nem látott szépen felújított autót ! Nézze meg pl a garázs varázs, vagy autókereskedők , vagy gas monkey, vagy bármelyik mást. Némelyikbe vannak a testvéredével egyidős autók is és szebb állapotva hozzák mint a gyári (a tecnika 25 év alatt sokat fejlődik, ezért jobb valamelyik mint a gyári)
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

A Frédi Béni autó átmenne a műszakin?
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Simán.
Amíg vártuk a főnököt fél óra alatt 5 -en jöttek műszaki időpontot kérni. Megy a biznisz.
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Sajnos fogynak a valamirevaló szakemberek. Rozsdás autót javíttatni majdnem reménytelen. Még a kicsit töröttet megjavítják, ahol csak elemeket kell cserélni, de ahol ennél sokkal komolyabb munka kell azt vagy nem vállalják, vagy olyan áron, hogy nem éri meg.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

A mester nem most kezdte, nem fiatal róka már a szakmàban. Még jó, hogy elvállalta. Nincs is más a városban.
Azért megcsinálta, így nem rohadna az igaz. De esztétikailag nem szép, lehet mást nem zavarna. De az tény, hogy amíg rozsdás volt, szebb volt.

Igazad van. Mert amikor bemenet az öltönyös főnök, tuti elmondta, hogy itt voltak ezek a buták, mit akartak ezek itt ezzel.
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Idézet:
„A mester nem most kezdte, nem fiatal róka már a szakmàban.”
Annál szomorúbb, hogy ilyen munkát végez és még pénzt is kér érte.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 11, 2025 /

Minden esetre autót, oda többet nem viszünk. Majd beszámolok, ha kijavítják.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Az autót úgy vettem az autószerelő havertól, hogy én hoztam helyre a rendszám világítást, most javítom a futó csatlakozót mert a vezeték törött és szakadt és kint van a menet stabilizátor és a kipörgés gátló narancssárga ikon.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Kitalálom, a jobb oldali szomszéd.
(#) adapter válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Tuti biztos hogy a haverod? Az esetet olvasgatva nekem ellen értelmű szavak jutnának eszembe először.....
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2025
(#) tufatofu válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 12, 2025 / 2

"Haver" lenne a helyes megfogalmazása annak az illetőnek, aki egy használhatatlan roncsot autószerelőként rásóz a szomszédjára? Lehet jobban jártál volna, ha egy vadidegentől veszel autót...
(#) jani1987 válasza adapter hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Anyagias de rettenetesen. Negyed milliós kávéfőző, fél milliós tévé de máskor meg alkudozik és a boltban étkezik amit vagy kifizet vagy nem.
(#) jani1987 válasza tufatofu hozzászólására (») Júl 12, 2025 /

Motorikusan rendben van. Ezek vállalható hibák.
Következő: »»   3647 / 3650
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem