Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok! Titkos üzenetSzeretem ezeket a sokatmondó üzeneteket: "a csomagod nálunk van". Ez két napja volt azóta semmi hír, még váltságdíjat sem kértek a túszul ejtett csomagért.![]()
Nekem az "áruházukba" érkezett a csomagom.
![]()
Igen, az volt az előző üzenet előtte. Gondolom az áruház a raktár csak félrefordították / ferdítették.
Ingyen tablet?Üdv. Temu állítólag ingyen tabletet osztogat újonnan regisztrált felhasználóknak, minimális rendelési összeg felett.Tud erről valaki valami konkrétumot? Benevezett már rá valaki?
A google is tudja a választ...
Az a baj, hogy a Google sem a hivatalos információkat tudja. A regisztráció az appban és a minimális rendelés sem lenne probléma. De az, hogy XY új felhasználót is kell még mellé delegálni, az felejtős.
Szóval inkább az érdekelne, van e ennek a promóciónak valami hivatalos weboldala a temu berkeiben, mert mindeddig csak félinformációk vannak. Épp ezért kérdeztem, hogy be próbálkozott e már vele valaki, és mire jutott.
Már több helyen eszembe jutott, hogy megkérdezzem: miért vannak az emberek annyira a Temuval elfoglalva? A reklámjai miatt? Nekem csak a kiszámíthatatlan minőséget (és garanciát?), a másolatokat hozza közelebb, azok meg nem csoda, hogy olcsóbbak. Lehet, hogy kis pénztárcával érdemes a legkevésbé ott vásárolni. Ingyen tablet... származhat abból bármi jó? Legfeljebb a többi termék drágább lesz tőle...
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2025
Nem is kell "ingyentablett", mert az megvásárolható akár 0 Ft-ért is. Ugyanis régebben többször kaptam én is 40-90 ezer Ft-os ajándékutalványokat (mobilos appban), amelyeket be is válthattam volna akár tabletre. Csak mivel nagyon rövid időn belül kellett volna összeválogatni dolgokat min. x összegben és ki is fizetni azt a határidőn belül... Ez utóbbi miatt hanyagoltam. Ugyanis én régimódin fizetek: utalok a Paypal számlámra konkrét összeget, ezután Paypal-lal egyenlítem ki a számlámat. Ez pedig 3 nap alatt tudom intézni (nem akarom a bankkártyámat a Paypalhoz rendelni!). Ma már töröltem az appot a mobilomról...
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2025
Az emberek akkora hányada el van foglalva vele, hogy megél a Temu (is). Ne feltétlen magadból indulj ki, nézz szét egy kicsit jobban a környezetedben. Nekem is van olyan ismerősöm aki képes kb. bármit megvenni, ha akciós (tudjuk, hogy általában mit jelent ez a szó). Igen, még akkor is, ha nincs rá szüksége. Van olyan is, aki kizárólag készpénzben tud gondolkodni. Bankszámlája csak azért van, hogy fizetést kapjon (cégnél nincs KP kifizetés), kb. azonnal leveszi róla.
Egyszerű a dolog, nem vagyunk egyformák és a különböő szolgáltatók a számukra érdekes csoportot célozva tudnak megélni.
Ezért találták ki az elkülönített számlát és kártyát...
-Percek alatt áthelyezheted rá a költeni kívánt összeget vásárlás előtt. -Aztán percek alatt fizetsz az elkülönített kártyával. Egyébként meg alap állapotban mindig 0Ft rajta az egyenleg. ![]()
Szóval szerinted sem értelmes a használata. Erre voltam kíváncsi. : -)
Nekem a kedvenc márkám a SALE... (Aranyosi Péter)
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2025
A DPD egyébként kitett magáért logisztikában mert 4 csomagot 3 különböző futár hozott egymás után egy kétórás intervallumban, majd napokkal később másik hármat egy negyedik srác, de ott egy csomagom elveszett, amit az Aliexpress úgy refundolt, hogy nem kell visszaküldenem az árut (még jó), viszont nem is a teljes értékét térítették vissza, de ezt már csak az utolsó pillanatban láttam miután elfogadtam a refundot.
Az elveszett csomagot egyébként először megállították, mondván, hogy akkumulátort tartalmaz - természetesen a TV-be való LED csíkokban nincs elem, ahogy a BGA forrasztókeretben sem, ekkor írtam az eladóknak, hogy intézkedjenek, elvileg tovább is mentek a termékek, csak éppen a LED csíkok ide már nem érkeztek meg: hiányoztak a kombinált csomagból amiben a többi cucc benne volt. És ez egy top értékelésű bolt volt.
Nálam is sumákolt az ali bírósága. Az eladó nem küldött egy terméket, az ali nem hajlandó visszatériteni a hozzá tartozó postaköltséget. Nem értik hogy a végösszegben 2 cucc 2 postaköltséggel van. Na mindegyy jól lehúztam az értékelésnél az eladót, remélem nagyobb vesztesége lesz, mint az a 2$ posta. Minden internetes csomimat szigorúan videozva veszek fel. Eddig úgy éreztem a vevők pártján állt az ali, most fordult a kocka, nagyot csalódtam
Idáig hónapokig ültek a pénzünkön és használták, most legalább már az megoldódni látszik.
Mindenesetre én sem tapsolok örömömben.
Szerintem már 2-3 éve fordult. Akkor volt, hogy a nyomkövetés szerint 3-4 hónapos csomagra azt írták várjak még, különben is Magyarországon van, keressem ahol akarom, őket nem érdekli.....Aztán a csomagküldőnek írt levél után valahogy mégis megkerült.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |