Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Témaindító: Router, idő: Júl 15, 2006
Témakörök:
Sajnos fizikai méretek alapján nem fér oda.
![]()
Egy műanyag hullámlemez darabbal sokkal olcsóbban kijöttél volna.
![]()
...neked is megvan hozzá a rozsdamentes tartószerkezeted?
![]() Nem mind "fénylik" ennyire (de energiát nem termelnek) ![]() A hozzászólás módosítva: Csü, 10:38
Igbt, szilardtestreléEgy elektronikai kérdés ,ha a pv feszültséget szeretném kapcsolni melyik lenne a celszerűbb az igbt vagy szilardtestrelé?4-500 volt lenne kapcsolva 18A egy komparátorral kiegészitve.
Nem tudom mi a cél, de tűzvédelmi szempontból előírás az ívmentes megaszítás illetve a lekapcsolhatóság mint lehetőség. A szilárdest relében is vagy FET van vagy IGBT, illetve, amiket klasszikus szilárdtest relének hívnak azokban triak van, az AC-ra való.
A cél két sztringet össze vagy szétkapcsolni automatikusan egy beállitott áramerősség elérésére .
Elviekben van DC szilárdtestrelé A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:53
Ez jó ötlet, de az MPPT-nek is tetszeni fog? Én is gondolkodom hasonlón, de nálam bonyolultabb a helyzet. Van egy betáplálós, és van egy szigetüzemű inverter. A betáplálós teszi a dolgát, engedélyeztetve van, de az 1 fázis miatt nem tudtam nagyobbat tenni. Napelemből viszont elfér több, így a szigetüzem is megmaradna (illetve újra beüzemelésre kerülne). Az egyik stringet át kellene kapcsolni a betáplálós inverter körére bővítésként, amikor az akkumulátor feltöltődött. Egy stringre viszont nem mehet egyszerre két inverter, érthető okokból. (Sok oka van annak...)
Ráadásul a 3 közül az egyik string novembertől márciusig félig árnyékban van, így azt teljesen ki kell iktatni. (viszont még akkut tölteni jó lenne addig is) Per pillanat ez a csatlakozók átdugdosását jelenti, (természetesen csak évente 2-szer) de szeretném automatizálni az inverter(ek) kinyírása nélkül.
Valami hasonló lenne az elképzelés, a két sztring eltérő irányokkal itt is .
Az egyik az állandó fix a másik irány lenne automatikusan kapcsolva egy max áramra ,igy szerintem ki lehetne maxolni a termelést . /Egy havernak csinálnánk jelenleg 44db 385wattos panel van egy ugyan azon irányban ,ezt akarja az haver megduplázni ,mármint a panel mennyiséget .
Nálam is kacifántos , van egy full déli sztringem meg van egy totálisan nyugati string ezeken van külön külön egy -egy 3000es volt polska ,
Aztán van egy szigetüzemű 8kw os inverter ami 2mppt két bemenetű ,igy van három inverter két stringen, simán lediódázva a plusz és a minusz is , igy ok .minden. |
Bejelentkezés
Hirdetés |