Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Lapozás: OK   267 / 267
(#) antikzsolt válasza kapcsrajz hozzászólására (») Pé, 0:36 / 2

A 280Ah és a 130Ah közt csak 108650ft különbség van 410ft áron számolva. Erre jön még a szállítási költség ami 45 euró. Biztos hogy elég az a 100Ah? Az 4,8kw ami kb 3kwh áramot jelent ha kíméletesen használod az aksit. Vagy ha mindent is kiszedsz belőle hamar csere lesz.
(#) Kastler hozzászólása Vas, 6:31 /

Napelemes interferencia

Sziasztok, rendeltem egy zavarszűrőt nemrég az inverter napelemes bemenetére, de január közepére jelezték vissza. Azt szeretném kérdezni hogy nem tudtok-e valamilyen "gyorsabban megérkező" forrást, illetve nem tudok-e ilyen szűrőt én is építeni? ( Legalább addig amíg megérkezik) De nem találtam kapcsolási rajzot, illetve nem tudom milyen kondenzátort(tudom a kondenzátor feszültsége magasabb legyen mint az inverter 500v maximuma) használjak..
(#) Bakman válasza Kastler hozzászólására (») Vas, 7:27 /

(#) Kastler válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 8:05 /

Sajnos nincs bankkártyám.
(#) erbe válasza Kastler hozzászólására (») Vas, 10:10 /

Ha már barkács.
Kiszuperált PC tápból kiveszed a legnagyobb toroid magot (szekunder, többféle huzallal van teletekerve). Letekered, leszigeteled, majd a napelem áramára méretezett huzallal beletekersz legalább 2 sort. Sorok között nem árt szigetelni. Elé is, utána is teszel 1-1 kondit, a napelem feszültségének legalább kétszeres feszültségtűréssel. Bejövő oldalra tehetsz a pólusoktól a test felé legalább 2 kV-os vagy nagyobb, 1-2 nF-os kerámia kondit. Ilyen értékeket legkönnyebben képcsöves TV-k vagy monitorok nagyfeszültségű részéből bányászhatsz ki.
A példarajz már nagyon jó, ilyen van pl. a visszatáplálós inverterek kimeneti oldalán. Számodra ennek a fele is elegendő.
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:11
Következő: »»   267 / 267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem