A 280Ah és a 130Ah közt csak 108650ft különbség van 410ft áron számolva. Erre jön még a szállítási költség ami 45 euró. Biztos hogy elég az a 100Ah? Az 4,8kw ami kb 3kwh áramot jelent ha kíméletesen használod az aksit. Vagy ha mindent is kiszedsz belőle hamar csere lesz.
Napelemes interferencia
Sziasztok, rendeltem egy
zavarszűrőt nemrég az inverter napelemes bemenetére, de január közepére jelezték vissza. Azt szeretném kérdezni hogy nem tudtok-e valamilyen "gyorsabban megérkező" forrást, illetve nem tudok-e ilyen szűrőt én is építeni? ( Legalább addig amíg megérkezik) De nem találtam kapcsolási rajzot, illetve nem tudom milyen kondenzátort(tudom a kondenzátor feszültsége magasabb legyen mint az inverter 500v maximuma) használjak..
Sajnos nincs bankkártyám.
Ha már barkács.

Kiszuperált PC tápból kiveszed a legnagyobb toroid magot (szekunder, többféle huzallal van teletekerve). Letekered, leszigeteled, majd a napelem áramára méretezett huzallal beletekersz legalább 2 sort. Sorok között nem árt szigetelni. Elé is, utána is teszel 1-1 kondit, a napelem feszültségének legalább kétszeres feszültségtűréssel. Bejövő oldalra tehetsz a pólusoktól a test felé legalább 2 kV-os vagy nagyobb, 1-2 nF-os kerámia kondit. Ilyen értékeket legkönnyebben képcsöves TV-k vagy monitorok nagyfeszültségű részéből bányászhatsz ki.
A példarajz már nagyon jó, ilyen van pl. a visszatáplálós inverterek kimeneti oldalán. Számodra ennek a fele is elegendő.
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:11