Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelem alkalmazása a lakás energia ellátásában
Lapozás: OK   271 / 271
(#) Atis57 válasza uniman hozzászólására (») Pé, 21:29 /

Szia!
Azt is én tettem fel..................+ a napelemesbe is...
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:29
(#) Bakman válasza Atis57 hozzászólására (») Pé, 21:48 /

Ha az insbrucki szomszédod szerint ennyire jó ott, akkor miért akar idevezetékezni?
(#) Atis57 válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 21:51 /

Szia!
Mert itt drága az áram. Egy kisebb lakása van , kisfogyasztó mind a két helyen.
(#) Bakman válasza Atis57 hozzászólására (») Pé, 22:05 /

Legalább nézz utána néhány dolognak, mielőtt ilyen buta hangulatkeltésbe kezdesz: Bővebben: Link.

Energiaköltségek: ezek az ügyféllel egyeztetett energiaszolgáltatási árak. Nem tartalmazzák a használati díjakat, a kiegészítő és módosított díjakat, a törvény vagy rendelet által előírt hozzájárulásokat és felárakat, illetve a hálózat üzemeltetője által kivetett díjakat (pl. rendszerhasználati díjak), felárakat, támogatásokat, adókat és díjakat.

(#) antikzsolt válasza JZoli hozzászólására (») Szo, 9:27 /

A céges és támogatásos rendszert el kell felejteni ezek mind mind túl van árazva mert csomagban kapod meg. A pályázat így néz ki. Elmész kiszámolják hogy mennyibe kerül a rendszer és még ráteszik a pályázat összegét. Sajnos ma ki kell tanulni ezt is hogy megérje.
Meg kell keresni a megfelelő aksit, invertert és egy szakit aki meg is csinálja elektromosan. Mert a felszerelést is magad kell csinálni vagy megbízol valakit. Azért egy 3.5 milliós rendszert így ha kiépítesz simán veri megvan az éves fogyasztás nagy része és meg egy kocsit is be tudsz szerezni amit elektromosan tudsz tölteni. Bár ez politikai és spekuláció de már nem sokáig várható már hogy megmarad a rezsivédelem. Elég rossz a pénzügyi helyzet az országnak. Ha kivezetik eléggé meg fog ugrani az áram ára. Már elég olcsó a napelemek ára
31 db kiszállítás esetén bruttó 26532ft darabja szállítással együtt. Mostanában eléggé lementek az árak napelem terén. Na az aksi meg elszállt mert most arra vannak állami pályázat. De azt anélkül is meg lehet oldani külföldi címről, olcsóbban hivatalosan, garanciával. Csak kérdezni kell.
(#) Ge Lee válasza Atis57 hozzászólására (») Szo, 9:52 /

Nem tudom, hogy az a számla mit is akar most jelenteni, meg hogy hol van az az ide, de itt egy táblázat, igaz, hogy nem friss hanem már 1 éves, és ezen én azt látom, hogy pl. a németek pont négyszerannyit fizettek a villanyért mint mi, de az osztrákok is a tripláját...
Tehát, nekik megéri beruházni, nekünk egyelőre még nem.

eu_24.jpg

(#) Atis57 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 10:33 /

Szia!

Én ezekben (KSH, TV, RÁdió , napilapok )már rég nem hiszek------Amit személyesen elmond egy ismerős -mégha torzitott is ? ---az jobban hihető!

A saját szigetüzeműnél tapasztalt 280.....generátorral 350Ft/kWh is többet mond.
Ezt szoktam másoktól hallani > De az ingyen van !Tehát még jól is járok vele.

S azt sem szoktam elfeledni egy kisfogyasztó havi 50.......150kWh használ .
egy nagyobb meg 300 kWhtól --de ha napeleme van akkor bőven 1000 kWh/hó felé kell mennie . mert az állami 5Ft/kWh ........
De ezek azért mindig sántitanak -nem is kicsit.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 10:43 /

Ge!
Van olyan táblázatod ami számol a "ráakasztott" költségekkel is??
Rendszerhasználati díj, és az egyéb "érthetetlen" tételek a számlán..
(#) Ge Lee válasza Atis57 hozzászólására (») Szo, 10:56 /

Igen, én is össze szoktam vetni a különféle hallomásokat és úgy próbálok leszűrni valamit belőle. Itt a fórumon kérdeztem meg privátban az egyik fórumtárstól (ennek már vagy 2-3 éve), hogy ő mennyit fizet ausztriában 1kWh villanyért, azt írta vissza, hogy ott x évente új szerződést kell kötni, nem úgy mint nálunk, és a legújabb amit kötött azt ilyen (átszámolva) 200-220Ft/kWh áron sikerült neki.
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szo, 10:56 /

Ilyenre gondolsz?
(#) Atis57 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szo, 10:56 /

Szia!
Nincs mivel a KWh árat és az évi 24€ dijat emliti mindig.--semmi többet.

De pl ez a "szép cikk "---mennyire hnem igaz,

https://hu.dsnsolar.com/news/map-of-electricity-spot-price-in-europ...6.html

Horváth feltöltő kártyás óránál évek óta a 0.4.€/kWh ár jön ki.Tehát a kisfogyasztóennyit fizet.
A hozzászólás módosítva: Szo, 10:58
(#) Ge Lee válasza Atis57 hozzászólására (») Szo, 11:04 /

Úgy van. Nem azt kell nézni, hogy mennyi az áram díja ott ahol elő van állítva, mert az itt nálunk is valami 5Ft/kWh körül van, hanem hogy mennyit fizet a paraszt a szolgáltatónak. Tehát fogod az éves díjat amit kifizettél, és azt elosztod az elhasznált mennyiséggel.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 11:11 /

Valamire!
Ezt mondjuk nem tudom értelmezni!
(#) Bakman válasza Atis57 hozzászólására (») Szo, 11:49 /

Idézet:
„Amit személyesen elmond egy ismerős -mégha torzitott is ? ---az jobban hihető!”
Érdekes ismerőseid lehetnek, de az tuti, hogy nem igazmondó juhászok hanem többfokozatú torzítógépek. Én is rákérdeztem egy Ausztriában lévő ismerősömnél, kb. 190 Ft/kWh ár jött ki átszámolva.

Nem fura, hogy itt mindenki jóval nagyobb összeget mond/mutat, mint amennyit állítasz?
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szo, 13:16 /

A lap alján ot van a lényeg összefoglalva.

Bővebben: Link

eá.jpg

(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 13:23 /

Tényleg közelednek a választások, és ez már csak fokozódni fog.
BUÉK.
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szo, 13:28 / 2

Jut eszembe, nekem ugye csak kis rendszerem van, 3kW inverter, 4kWh akkupakk, nem is az vele a célom, hogy megtermeljem az összes elhasznált energiát, csupán az, hogy az éves fogyasztással így benne tudjunk maradni a rezsicsökkentett tarifában, és ne kelljen a plusz miatt közel dupla árat fizetni!
(#) Atis57 válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 15:22 /

Szia!

Azért érdekes --ithhon mindig sok/több száz Ft/kWh olvasni....(ezen szoktam magam felhúzni )
-- s aztán kiderül, hogy a 300Ft/kWh alatt van inkább a 150...200. magasságában.

Ehhez hozzátehetjük a jövedelmi viszonyokat is? a max 800 €--mások akár 4000€ val szemben .

Nos akkor kinek olcsóbb? De igen jól lehet ezen vitázni......értelme meg ? nem sok!
(#) Ge Lee válasza Atis57 hozzászólására (») Szo, 16:00 /

Úgy is nézhetjük, ott a nettó átlagfizetés 2700 euró ami durván 1 millió Ft, itthon meg 450 ezer körül van, legalábbis azt hazudják, de ha csak 300 körül vesszük akkor is kb. ugyanott vagyunk.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a hozzávalók (panelek, inverter, akku) ott is ugyanannyiba kerülnek mint itt, de ott mivel háromszor annyiba kerül az áram, jóval többet tud spórolni vele, vagy úgyis mondhatjuk, neki jóval előbb térül meg ugyanaz a befektetés! Sőt, még annál is előbb ha pontosak akarunk lenni, mert ő arányaiban (a fizetéséhez képest) kevesebbet fektet be a keresetéből.
A hozzászólás módosítva: Szo, 16:01
(#) Bakman válasza Atis57 hozzászólására (») Szo, 16:42 /

Ha szándékosan nem akarod megérteni, mit próbáluk elmagyarázni, jelezd, nem fárasztjuk magunkat tovább.
(#) CIROKL válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 17:11 /

Nem tök mindegy hogy ott mennyit fizetnek , engem ez nem érdekel mert én , mi itt élünk igy az itteni szabályok szerint játszuk az életet , .
Inkább épitsetek napelemes rendszert arról sokkal szivessebben olvasnék leirásokat ,tapasztalatokat , épitéssel kapcsolatosan bármit!
(#) Atis57 válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 17:43 /

Szia!
Igen --hagyjuk , mert más tapasztalatok alapján másképpen gondolom.
(#) erbe válasza CIROKL hozzászólására (») Szo, 22:40 /

Szerintem ne várd azt, hogy bármit leírjunk. Majd amit kérdezel, arra válaszolunk.
Mi is jobban járunk, meg te is.
(#) CIROKL válasza erbe hozzászólására (») Vas, 6:24 /

Sajnálom de félre értelmezed ezt , csupán az itt tarifa vitavál kapcsolatban irtam hogy az helyett irkáljatok mást !
Egyéb iránt meg mia francot kérdezzek hogya majd lehet válaszonál ŕa vagy nem .
Tipikus magyar hozzáállás ledegradálom a másikat oszt jónapot !
Most jut eszembe ja én nem kérdezek semmit , ìgy ebben az esetben nem is várok választ!
(#) Régi motoros hozzászólása Vas, 10:58 /

Kis feszültségű vagy nagy feszültségű akku?

Vajon melyik a megfelelő választás?

Ajánlom az érdeklődők figyelmébe.:
Az energiatárolás nagy kérdései. LV vs HV / AC vs DC csatolt rendszerek című videót,
melyet a Tiszta Energiák csatorna prezentált Dr. Mokry Tamás előadásában.

Ui.: Csak, hogy akkor valami szakmaibb is legyen, még mielőtt egymásnak estek...
A hozzászólás módosítva: Vas, 10:59
(#) erbe válasza CIROKL hozzászólására (») Vas, 10:59 /

Napenergia fórum
Nézz be ide! A huszon.... év alatt írt 2976 hozzászólásomból választhatsz.
Amíg nem tudom, mi érdekel, ennél többet nem tudok tenni.
(#) Ge Lee válasza Régi motoros hozzászólására (») Vas, 14:09 /

És ebben mi új hangzik el? Az, hogy sorosan meg párhuzamosan is lehet kötni a cellákat? Az elektromos autókban épp úgy van, hármasával párhuzamosan vannak kötve a cellák (Kona) és abból van egy 96V vagy mittudomén mekkora pakk sorban.
Az AC meg DC csatolás meg minket hobbi felhasználókat egyébként sem érint. De a boost veszteség kérdése sem nagyon, mert valahol az akkufeszből így is úgy is 230V AC-t kell csinálni, vagy olcsón picit nagyobb veszteség árán, vagy drágán kisebb veszteség árán, a végeredményben nem sok különbség lesz.
Azért az LV akkukra azt a 3-4 éves élettartamot nem tudom honnan szedte, dr. létére ekkora ökörséget mondani...
Következő: »»   271 / 271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem