Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!Örülök,hogy üzemel! Nálam azóta is 0 hiba épp minap néztem bele a szevizmenübe..A szelep kicsit hangosabban kattan de ez nem zavar.
Köszi! Ez a tekercs szakadás igencsak meglepett. Ma ránéztem a hibatárolóra és nem volt hiba az elmúlt 48 órában. Ezek szerint a lángleszakadás 5P3 hiba valódi oka nálam a szelep miatt volt.
Szerintem az is meg a tranzisztorok fáradása ,ellenállások esetleges forrasztási kontakthibája is befolyásolja ez tipushiba..
Radiant kombicirkóJó délutánt ! Mikor tojik be a fűtés ha nem télen? Radiant RCM 24 cirkó, az egyik LED kontroll lámpa S/ radiátor szimbólum villog, cirkó keringető működik, fűtés ,melegvíz nincs. Találtunk egy részletes alkatrész pdf fájlt, amiben ez a jelzés fűtés szenzorként van megnevezve. A kapcsolási rajzon kétvezetékes érzékelő látható,oldható csatlakozóval, ez gondolom rövidzár kell hogy legyen, de rövidzárra nem reagál, viszont van mellette egy másik érzékelő,amely a 3. fotón látható nodulba van kötve. Ezt át lehet valhogyan hidalni? vagy egyéb megoldással működésre bírni a cirkót, mert most szerelőt találni szinte elképzelhetetlen. Kérem ha valakinek van ötlete a megoldásra, írjon. üdv!
Szia! A gyújtóláng meggyullad?
Szia!
Az egy fűtési NTC lesz,ha rövidre zárod akkor sem lesz jó ,mert annak a szoba hőmérsékleten mért ellenállása kb 10Kohm.Esetleg egy 10Kohmos potméterrel helyettesítheted próbából,de ne hagy úgy mert nem lesz hőmérséklet szabályozásod.
A biztonsági hőmérséklet korlátozója nincs leoldva? A kazán víznyomás kapcsolója megkapja a rendszer víznyomását? Bővebben: Link .... a 31 oldalon kezdődik az RCM
Igen, nincs külön gyújtóláng.
Szia! Ez bele van csavarva a rézcsőbe, abba ami az égéstérbe csatlakozik.
A biztonsági hőmérséklet korlátozót hol keressem ??
Ha egy 10 kOhmos ellenállással rövidre zárom a csatlakozót??
Csepeg a szelepnél a víz, ez talán abból is adódhat ,hogy a kiegyenlítő tartályt nem tudtam az előírt nyomásértékre felfújni, de a vizet utánatöltjük.
Igazából gyújtólángod van, mert két lépcsőben történik a főégő begyújtása. Őrláng nincs a készülékben.
Tehát: Keringető szivattyú megy Gyújtószikra van? Gáz égés van?
Megpróbálhatod, de az eredeti NTC-ről húzd le a csatlakozást.
Megpróbálhatod egy 10 Kohmos ellenállással is,hogy elindul-e.Nem a biztonsági termosztát oldott le mert akkor pont a mostani melletti LED villogna.A 10Kohmos ellenállás kb 25 fokos fűtővíz hőmérsékletnek felel meg.A csatlakozót húzd le az NTC-ről úgy próbáld meg és ne hagy rajt végleg mert nem lesz szabályzásod és túl melegszik a víz a rendszerben és akkor lekapcsol a bíztonsági termosztát is.
Igen, ez mind megvan ebben a sorrendben, csak néhány perc elteltével villog a már említett kontroll lámpa és a főláng sem ég tovább.
Köszi! Keresem az ellenállást. Magasabb hőmérséklet tartományhoz mekkora értékű ellenállás kell?
Csak a kazán fogja azt hinni,hogy 25 fokos a víz és folyamatosan fűt mert nem változik az ellenállás.Ezért írtam hogy nem lesz szabályzás.Egyébként kisebb ellenállás magasabb hőmérséklet.
Én ezt a kapcsolási rajzot találtam és ezen a víznyomás kapcsoló az meghatározó szerepet tölt be a működésben de a pdf-ben minden alkatrész és annak helye is fel van tüntetve. Így, hogy egy összesített pdf dokumentációból (nem konkrétan az RCM-ről) és az elmondásodból lehessen mondani valamit ... nem könnyű. A tágulási tartályod az elmondásod alapján tönkrement. Ha így kiegyenlítődik ill. leesik a nyomás a rendszerben akkor a "vízhiány kapcsoló tiltani fogja a működést. Mivel a pdf-ben nem ismeretes a vezetékek színe és hovatartozása így nehéz azt mondani, hogy mit kellene összezárni ahhoz, hogy a víznyomást modellezni lehessen.
Az igaz, hogy ha megy a szivattyú akkor a víznyomás az megvan. Akkor maradnak az NTC-k vagy a gázszelep.
Hello! Hozzávetőlegesen így fog változni.
Ezek szerint be is gújt a kazán. Akkor ott valami lángérzékelési hiba lehet, viszont akkor nem éghet percekig, max fél perc és az elektzronika leállítja a gázszelepet. Ha viszont pár percig ég akkor ott valami más hibának kell lenni. Vagy valami túlmelegszik rövid idő alatt, vagy áramlásérzékelési probléma lehet, esetleg még valahoi gázszűrő dugulás lehet. Ezek okozhatnak leállási hibát.
Vagy egy " okos " kazán, amely nem érzékel hőfokváltozást az eltelt idő alatt.
Ocean 20pi hibaSziasztok! Érdeklődnék mi lehet a hiba. Ocean 20pi kazán idönként hibát ad be (piros led) ami reset után eltünik és napokig rendben működik. Túl melegedést ,füstgáz visszaáramlást nem tapasztalok. Esetleg valamelyik érzékelő döglödik? Köszönöm a segitséget!bivalens rendszerben gázkazánSziasztok. Egy bivalens hőszivattyús rendszert használok, melyben másodlagos hőtermelőként (hmv készítés a feladata, plusz nagyon hidegben fűtés) meghagytam a Saunier Duval Isotwin c24 turbó kazánomat. Mennyire kell aggódjak, hogy hmv készítés közben a fűtési előremenő, de a visszatérő fűtési ágam még jobban melegszik. Laikusként ugye jól gondolom, hogy a hőcserélőn keresztül melegszik a fűtési kör is és nincsen fizikai kontaktus?
Mindenkinek köszönet a hasznos hozzászólásért, nem sikerült modellezni , hogy miért is villog az a jelzőfény,mert mire előkerestem a 10kOhm ellenállást, váratlanul visszaállt a normál működés. Talán a túlmelegedés lehet a meghatározója a jelenségnek.
Szia.Köszönöm a választ.Nyáron lett átmosatva az egész rendszer és ki lettek savazva a hócserélők is.Melegvíz engedés után amikor elzárjuk a csapot akkor kezd el villogni a homokóra.Utána ujraindítás után múködik.Van hogy napokig semmi baja szépen üzemel aztán gondol egyet és minden melegviz használat után szórakozik.Érdekes jelenség.
Szia! Nem lett véletlenül felcserélve a HMV és a Fűtési NTC csatlakoztatás
|
Bejelentkezés
Hirdetés |