Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Mindenben eszi az olaj és üzemanyag az alkatrészeket. Hosszabb állás után minden nehezebben indul, megpuhulnak/megkeményednek a tömítesek.Oxidálódik. Hűtésből vagy van elegendő, vagy nincs. Túlmelegedve gyoran kopik. Térdig érő sárban a villanymotoros terepjáró is sok energiat igényel.
Talán nem azt a Chatgpt-t kéne kerdezni, hanem tájékozódni.
A ZIL teherautó pontosan az amerikai teherautó megtestetítője (és nem lopása). Teherautó, dolgoznia kell, igénytelen legyen, bárki elvezethesse. Ez pont a 40-es, 50-es évek amerikai teherautója. De a személyautók sem azert voltak 5-6-7000 köbcentisek, mert nem lehetett kisebbet. Az volt a biztos. Persze, az 50-es években személyautókat már gyártottak 5-10 éves életre. De nem a motorjaikat, az alvázuk is megvolna még. Csak a lemez..
Ezt sokszor, és sokan mondták. Mert erdekükben volt.
Valójában a ZIL eljárt 25/100-ból. Persze, legenda volt a "csőrös" Zil-ről a 100/100 is, de az nehéz terepen, sorállományú sofőrnél. Valójában a fele zsebbe ment...
Ami az ötvenes éveket illeti, tele van ilyen mondatokkal a Wiki (valahonnan az MI is veszi, akármiket is költ belőlük):
"Since the Soviet automobile industry had gained experience with US designs through the licensed production of the Ford AA as GAZ-AA, its new developments were strongly influenced by American truck construction." Később meg: "The first prototype was built some months later and had an all-new cabin, as well as a wider, wraparound windshield and a V-shaped emblem identical to 1956 Ford F-Series trucks." Legfeljebb ezeket korábban nem volt honnan megismerni. De akadt olyan mondat is, hogy "nem alapult más modellen". A hozzászólás módosítva: 1:16
A 10 évesnél idősebb dízel vagy 15 évnél idősebb benzines járműveket kivonják a forgalombólElső olvasatra azt hittem egy újabb újságírói hatásvadász hír, egy kacsa. De nem az.Indiában új alapokra helyezik a környzetvédelmet. Bővebben: Link Mindezt, véletlenül éppen akkor teszik, amikor a gépkocsi eladások világszerte a mélypontra estek, vagy még el sem érték a mélypontot. Az elektromos autókat gyártó cégek befuccsolnak, az autók eladatlanul állnak az autószalonokban vagy a kikötőkben. A hír valódiságát, ez a teljesen autentikus videó is bizonyítja. Bővebben: Link Az biztos, hogy "valami történik" a világ keleti részén. 35 éve jártam először Indiában. Akkor az '50-es évek technikája szerint készült TATA buszok és teherautót, valamint Ambassador szeményautók voltak az egyetlen elérhető járművek a középosztály részére. Bővebben: Link Illetve, volt az utakon már néhány SUZUKI-MARUTI 800 köbcentis kisautó is. Elérni egyik városból a másikba, egy örökkévalóság volt az egysávos, kátyús országutakon. Kb. úgy néztek ki az utak, mint ma, Magyarországon a legtöbb út. Utoljára két éve jártam Indiában. Megdöbbentő volt a külömbség: 3+3 sávos autópályák a városok között Bővebben: Link , melyek pl. Delhiből 8+8 sávval indulnak. Viszont az is látszik, hogy ez kevés. A kosz és mocsok maradt a régi. Az embereket gondolkolkodásmódját nem tudják megváltoztatni ott sem, itt sem. YouTube változás az automatikus fordításnálYouTube változás az automatikus fordításnál...Nekem automatikus fordítás van ott beállítva, és eddig bizonyos szavakat nem fordított le, helyettük a "@..#..$..&...*" véletlenszerű kombinációkat használta, most meg simán lefordítja. Mióta van ez? A melléklet vulgáris szóhasználata okán eltávolítva! A hozzászólás módosítva: 12:23
Moderátor által szerkesztve
Tipp: az algoritmus úgy ítélte meg, már nagykorú vagy.
szerk.: Hiba van a rendszerben, ha linket illesztek be, nem látható a hozzászólás. A HWSW informatikai portálon ezt a cikket keresd: Elrajtolt a YouTube AI-alapú életkor-ellenőrzőjének tesztje Talán kiterjesztették hazánkra is.
A fejlesztők már dolgoznak a hiba javításán. Kérjük, kicsit legyetek türelemmel! Néhány nap, és javítva lesz.
Válasz a Moderátornak:
Igen, láttam már másik témában is, csak valahogy el akatram juttatni az infót a kérdezőnek és nem kapcsoltam, hogy törölni is lehet a hozzászólásom. Várunk türelemmel, köszönjük!
Meg lehet nézni "vulgármentesen" is: Bővebben: Link
Mármint India fővárosában teszik, és azért, hogy ne fulladjanak bele a füstbe... Ami azért érdekes, mert talán Párizsról láttam ilyen statisztikát sok évvel ezelőtt, amiben az állt, hogy a legtöbb szennyezést a motorok és segédmotorkerékpárok okozták.
A hozzászólás módosítva: 15:39
Én is egyszer utaztam ( szintén nagyon régen ) Kirovovgradbol Charkovba. Akkor meg GPS sőt térkép sem volt. Azt mondta a kisérőnk, hogy kb 300 km ( nem tudom honnan vette). Egy vadonatuj nagy Ikarusz jött értünk vagy 12-n voltunk, de azt mondtát hogy a koffereket meg a cuccaimkat rakjuk az utastérbe, mert alul nincs hely. Reggel 9kor indultunk, mentünk a végtelen semmiségben itt ott megàlltunk WCre, kajálni, de tankolni soha nem kellett. Az egyik megállonál kérdem a söfőrt miért nem a csomagtérbe raktuk a cuccainkat, kinyitotta és megmutatta, hatalmas müanyag tartályok voltak ott tele üzemanyaggal). Este 6 orakor már gyanus volt a 300 km mert egyfolytában kb 80 km/h-val mentünk. 8 után pár perccel értünk Charkovba.
Idézet: „A kosz és mocsok maradt a régi. Az embereket gondolkolkodásmódját nem tudják megváltoztatni ott sem, itt sem.” Meg a számukat sem, sőt. A kosz az szinte UNESCO védelem alatt van. Egyszer Bombaybn volt dolgom, egy luxus szálloban laktam, bennt az étteremben még az evőseszközökhöz sem volt szabad nyulni, minden asztalnál ott volt a pincér és majdnem etetett, cserélte az evőeszkozöket,(mindegyiket használt előtt friss kendővel megtörölte), poharakat a szalvétákat. Kimenve a szállodábol a bejárat mindként oldalán hatalmas kartondobozokbol az emberek luxuslakosztályokat rendeztek be maguknak, hasonloan Rejtő regényeiben irtakhoz. A kosz most is az eredeti. Pár éve Sri Lankán a lányom valami olyasmit evett meg, hogy utánna két hétig alig tudott valamit enni fris kenyéren kivül.
Nem jó, itt nincs felirat.
############################## Moderátornak: Talán jobb lett volna, ha nem hagyod ki, hogy mi miatt lett a melléklet törölve, mert így, úgy néz ki, mintha én csináltam volna, pedig nem...... Tehát helyesen, legalább is szerintem, így kellett volna pirossal leírni : A melléklet a YouTube vulgáris szóhasználata okán eltávolítva! (felhasználói bejelentés miatt!) A hozzászólás módosítva: 17:04
Én meg a 80-s években töltöttem majdnem egy évtizedet arra felé. Gorbacsov betiltotta az italt, de a benzin tünt el. A szolgálati kocsinkhoz egy extra embert kellett szerezni, akinek csak az volt a dolga, higy egy ocska moszkviccsak vagy mivel kiálljon a benzinkuthoz ( ott is aludt), es qmikor van benzin töltse meg a Moszkvics vagy 100 literes tartályát, majd eljött a Pageronkhoz feltölteni, majd vissza a kutra….. néha a Vörös tér körül egy stangli Malboroét is kaptunk egy vödör benzint, de ha meglátotta a zsaru akkor cirkusz lett, ( meg a dollár boltban sem volt mindig Malboro, meg pezsgő,
Nem akarok mesélni én is, de ha már elektronika; az egyik ottani gyógyszertárban vett sugárzásmérőm még mindig jól működik.
Igen, egyelőre csak India fővárosában él ez a rendelet (úgy tudom). De gyanítom, hogy rövidesen sok városban bevezetik. Legalábbis, amelyik városokban jártam, mindenhol akkora volt a szmog, mint Delhiben.
Szerintem, 10 éve már gyártottak katalizátoros autókat, Tehát nem biztos, hogy az életkorhoz kellett volna kötni a tillalmat.
Azért a luxus szállodák tisztasága is lehet becsapós. A pohár és evőeszköz fényesítése előtt megmosták a kezüket? Én csak sima 5 csillagosban laktam (nem luxusban). Csak azt ettem, amit ott adtak. Mégis olyan beteg lettem, hogy orvost kellett hívni, mert jártányi erőm sem maradt.
Egyébként ez itthon sincs nagyon másképp, csak már megszoktuk a hazai baktériumokat. Egy időben dolgoztam villanyszerelőként is. Volt javítani való büfék hátsó részében és a Belgrád rakparti (I. osztályú?) görög étteremben is. Dolgozni csak éjjel, záróra után lehetett. De akkor olyan vircsaftot rendeztek a patkányok, hogy féltem, rámtámadnak. Utána két évig nem voltam hajlandó étteremben enni.
Én a spanyol luxus éttermekkel állok hadilábon. Eddig mindegyikben valamilyen bajba kerültem, az 5 csillagos szálloda portása is csak bámult , amikor a reggelit a Rumblan levő virslibodeban fogyasztottuk el, mert az biztonságosabb volt mint a szálloda konyhája.
A hozzászólás módosítva: 19:07
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Várunk türelemmel, köszönjük!