Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   248 / 248
(#) menyus válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Volna még egy kérdésem... Van egy SIEMENS AMILO PI2530 notim. A RAM tápja megszaladt és hazavert 2 TL494 es PWM et és egy QFN tokozású táp managmant IC t. PWM eket már kicseréltem a táp IC is meglett a MAXIM tól, viszont elrepült 2 db sot 23-3 tokos "valami" is. Ez lehet BAT / BAS dióda vagy diódák, tranzisztor, fet..stb Kapcsolási rajz nélkül szinte lehetetlen kitökölni mik voltak ezek eredetileg. Nincs ötleted honnét lehetne kapcsolási rajzot szerezni ehhez a géphez?
(#) yohnsee válasza menyus hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Az alaplap típusát kellene beazonosítani, sokszor hamarabb találok így rajzot, vagy hasonlót.
Mik olvashatók rászitázva? Esetleg ragasztott vonalkód, bármi segíthet.
Így tényleg elég sziszifuszi meló kisakkozni, mik is azok.
(#) menyus válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Jut eszembe... Valóban van abban valami amit írtak a fórumon. Egy ASUS kis netbookon cseréltem I/O chipet és azóta meg se nyekken, a régi chipjével legalább bekapcsolt csak a HDD nem indult el. Én akkor azt gondoltam hamis az I/O chip mert 3 at is kipróbáltam, de lehet az a gond amit írtál az előbb. Viszont még megvan az eredeti I/O chip, visszateszem. Ha elindul akkor az I/O chipet valóban programozni kell.
(#) menyus válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Hát az a gép pont az ismeretlen komponensek miatt egy dobozban pihen hónapok óta romokra szedve, csak hívogat már érte a gazdija így néha eszembe juttatják. Leírom az adatokat és küldöm ahogy tudom. Szenvedtem vele egy darabig de nem találtam hozzá rajzot sajna.
(#) menyus válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 27, 2019 /
 
Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet, ha nem gond a Siemens notival majd még zaklatnálak hátha neked jobb forrásaid vannak mint nekem és találsz hozzá rajzot. Előre is köszönöm.
Következő: »»   248 / 248
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu