Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   253 / 253
(#) martin66789 válasza Ktulu hozzászólására (») Máj 30, 2020 /
 
Igen én is a két szélső lábot olvastam és mértem, az akkut is szétvettem, megmértem a akku vezérlő előtt a cellákból 6,5V jön ki, de a vezérlő után semmi feszültséget sem mértem. Sajnos labortáp az nincsen.
(#) menyus válasza martin66789 hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Amíg be sem kapcsol a gép hagyd már békén azt az akkumulátort, vedd ki és tedd félre. Az másodlagos. A másik topicban leírtam mit mérj meg első körben. Ha a két bemeneti soros MOSFET az ok (vagy éppen átereszt de azért mert zárlatos és így már magával rántott még pár dolgot? Tessék mérni táp nélkül szakadást vagy zárlatot, és feszültség alatt is! Van a GATE en vezérlés, kinyit a FET? Nincs vezérlés, de mégis nyitya van? ..stb ) Az összes perifériának külön kapcsolóüzemű tápja van, némelyik tok akár több, 3-4 féle feszültséget is előállít. Minden tápról (általában de nem feltétlenül) a KBC chip felé van egy visszajelzés, az un. PWGOOD ág ami jelzi hogy az adott tápfeszültség rendben van e. Ha nincs, a KBC chip leállítja a start szekvenciát és nem kapcsol be a gép. Mérd meg külön minden perifériánál a bemeneti ágat, az a 19V. Mivel mindennek helyi tápja van, ott kell legyen minden periféria tápjánál a noti kakapcsolt állapotában is. Ha valahonnét ez hiányzik az már baj, mert az adott periféria eleve nem kap tápot. (RAM, GPU, CPU, USB, CHIPSET.. stb) Mérd meg továbbá standby ban, megvan e a KBC chip 3,3 V ja, ez jelen van a bekapcsoló gombnál és a BIOS chipnél is. Ha nincs meg ez az állandó 3,3 V alapban, akkor már halott a dolog mert NEM fog a gép elindulni. Ezeket nézd végig, aztán haladhatsz tovább.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2020
(#) bbalazs_ válasza menyus hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Annyival egészíteném ki még általánosságban, hogy van olyan eset, amikor a korábban előállított alacsonyabb feszt használják bemenetnek, pl. az 5V-ot az 1.2V, 1.8V -hoz, stb.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Jún 7, 2020 /
 
Sziasztok!

Kaptam ajándékba egy rossznak mondott hp pavilion g6-ot, rámértem a tápjára nem adott életjelet gondoltam rádobom a labortápra pöccre beindult.
Na de most jön a fekete leves, kikapcs után már nem, a jelenség az power gomb benyom tápkábel csatlakozója melletti led 3x felvillan és ennyi.
Közben rájöttem a gyári töltőjének a hibájára, az egyik zavarszűrő volt megszakadva, megjavítottam de azzal is ugyanez. Minden létező praktikát kipróbáltam netről már amit értettem az angolból, találkozott már valaki ilyennel? Kezd az őrületbe kergetni
(#) menyus válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Persze, minden nap...

A LED flash en kívül gondolom sípol is, ha igen hányat? Mert az se mindegy. Én grafikus chip (GPU) hibára gondolok, gondolom megreflózták aztán eladták neked hogy te szívjál vele. De ne legyen igazam...

De itt alább egy linkhalmaz, szemezgessél és nem kell rögtön a fórumra rohanni "help me please" mikor a google on fent van a megoldások tárháza... Nem azéééé, mondom csak sokaknak full egyértelmú hogy inkább kérdeznek mint olvasnának. Na most általában mi ezt megtesszük helyettetek. Ez nem jelenti azt hogy nem segítünk szívesen, általában az értelmes kérdésekre segítő válaszokat kapni. Ezzel csak arra szeretnélek rávezetni hogy a google megfelelő kulcsszavak beírását követően 95% ban feldob neked egy témával kapcsolatos linket vagy fórumot. Ahol megtalálod a megoldást. Én is ezt tettem most éppen, helyetted.. A használt google kulcsszó: " hp pavilion g6 led signal error codes " és láss csodát az első oldalon ott a megoldás a HP supportjában. A megoldás a GPU csere vagy engedd el annak a gépnek a kezét és vegyél másikat (újabb 4 évre mert kb ennyi a tervezett élettartamuk. ami rendszeres karbantartással pár évet kitolható...), a GPU csere, golyózás (ha túléli) a javítása gazdaságtalan kategóriába esik a mai notebookoknál.
(#) Sanyesz5 válasza menyus hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Kitalàciók tárháza, kb egy nap görcsölés után írtam be, forumokat turtam egésznap laptopot szereltem. Nem, nem adták el nekem ingyen kaptam mint ami hol jó hol nem. Kicsit túl tetszett gondolni, kb 28 éve vagyok a számítástechnikában nem elsőre rohanok ide, ja és nem sípol. De egy másik oldalon màr segítenek vedd tárgytalannak a kérdésemet.
(#) Sanyesz5 válasza menyus hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
A laptopon a charge led villan háromszor, mikor az ember próbálja bekapcsolni, inkább táp problémára utal.
Semeddig sem jut el a bekapcsolásnál, se ventik nem akarnak mozdulni se semmi, azt írták forumon hogy ez akkor van ha nincs elég tápfesz pl akkuban, de akkor is ha a töltőjében.
A töltőnél mond valamit neked az hogy smart pin?

smart pin

Simán lehet hogy ez nem jó, mivel a smart pin feszültsége a laptopba csatlakozáskor leesik 0.7 voltra, de mivel a gyártó erről a csoda "okos" pinről nem szívesen közöl adatokat sokan csak találgatnak. A lényeg, ha smart pin fals adatokat közöl, akkor nem fog beindulni.....
Most ezen az úton indulok el, láthatóan alig nyomoztam....
(#) menyus válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Jún 15, 2020 /
 
Próbálok segíteni, leoltasz aztán utána jössz az újabb kérdéseiddel.. Nos, tárgytalannak vettem ahogy kérted. Nem tudom, kérdezz a "másik oldalon ahol már segítenek".
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2020
(#) Sanyesz5 válasza menyus hozzászólására (») Jún 15, 2020 /
 
Ezzel a hozzáállással ahogy neki álltál köszönöm nem kell a segítség, egy csöppet lekezelő voltál.
Következő: »»   253 / 253
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu