Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   246 / 246
(#) menyus válasza zsolt58 hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Valszeg egy Realtek chip van benne mint "audio vezérlő eszköz". Ha hardveres a hiba akkor az áthúzott hangszóróra tolva az egeret a "nincs csatlakoztatott fejhallgató vagy hangszóró" hibaüzenetet kapsz, esetleg "nincs telepített hangeszköz". Ha kis szerencséd van akkor csak az audio jack csatlakozó bemenetválasztó kapcsolója szarakodik, azaz se fejhallgatóra se hangszóróra nem kapcsol át. De szerintem ez inkább Realtek audio chip csere, van belőle 1000 féle, gép szétszed, chip megkeres (vigyázz mert a Realtek gyárt pl SD manager meg USB vezérlő IC t is... adatlap checking...!! ) típus leír majd kicserél (ebay , aliexpress). Forrólevegős páka mert QFN tokozású 98% ban és a chip alsó felülete teliföld. Sima pákával lehetetlen leszedni alaplapi sérülés nélkül. Kapton szalag vagy hőterelő lemez használata előnyben hogy ne fújd le a környező 0402 / 0603 komponenseket és ne olvassz meg pl egy szalagkábel csatlakozót vagy kábelt... stb. Ha nem csináltál még ilyet akkor felejtsd el.
(#) adapter hozzászólása Vas, 7:09 /
 
Sziasztok!
Van egy Lenovo laposom W10-el, SSD-t szeretnék belerakni, mindenképpen újra kell telepítenem a Win-t, vagy át lehet helyezni a rendszert máshogy is?
(#) Tomi20 válasza adapter hozzászólására (») Vas, 7:50 / 1
 
Szia

Nem muszáj, Én sem tettem(bár Én Win7-et), át lehet tükrözni az összes fájlt, boot szekciót is. Sajnos a programra nem emlékszek, google-n kerestem. Bár azt mondják, a Win10 már telepítéskor optimalizálja magát SSD-re, de szerintem ez megtehető utólag is pár registry módosítással. Szintén google.
(#) elactrofan válasza adapter hozzászólására (») Vas, 17:52 / 1
 
Át lehet clonozni több szoftver is létezik acronic, macrium reflect stb. Ez a kettõ a legjobban használható. Bár a reflect hibás hdd esetén reklamál.
Következő: »»   246 / 246
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu