Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   86 / 86
(#) Skori válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 11, 2023 /
 
Nincs erről fotód véletlenül?
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 15, 2023 / 2
 
Elkészült a kombinált tartóbak (itt is köszönöm!). Azért kombinált, mert elsősorban a 2x16-os LCD-t rögzíti egy pontosan elképzelt pozícióban, de másodlagosan a nyomógombokat tartó segédpanelt is ez tájolja és rögzíti (a segédpanelt is most bütyköltem).
A bakot odaragasztottam az előlap hátához. Kellően nagy az érintkező felülete, ezért arra számítok véglegesen stabil lesz a tapadása.
Nem babráltam sokat a tartóbak alakjával, mégis nagyon praktikusra sikerült megtervezni. Mint korábban említettem az én konkrét LCD-m kijelzője egyik irányban sincs a panel közepén (nem értem miért, de az adatlap szerint is el van tolva??). A képeken lévő bak akár ezt, akár egy középen lévő modult is képes fogadni, de természetesen az előlapi nyílást a valós kijelzőhöz kell tervezni (ez azt jelenti -mint nálam is-, hogy az előlapi nyíláshoz képest a tartóbak nem szimmetrikus).
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 16, 2023 / 5
 
Felragasztottam a homlok oldali takarókeretet is, és összemaszatoltam egy kis festékkel. Minden porcikáján látszik az amatőrség, de nekem tetszik, szebb lett mint amiket én általában építeni szoktam.
A fotókat szándékosan olyan szögből készítettem, ami rámutat minden apróságra, mert nem a leplezés, hanem a megmutatás volt a cél. Szemből nézve, a matt fekete festék szinte hibátlanul homogénnek látszik (érdekes részlet, hogy a matt festék határozottan csillog bizonyos szögből).
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 17, 2023 / 1
 
Sajnos elkallódott az a kulcstartó, amit így csináltam, de gyorsan reprodukálható a technológia. Gyakorlatilag a nyákmaratás eszközeit használtam Alu laphoz. tetszetős feliratozási mód.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 9, 2023 / 4
 
Hasonló dobozkonstrukciót készítek megint, de érdekesség a középtájon lévő belső tagoló elem, ami részben merevíti a nagyobb méretű dobozt, és részben tartja a vastag belső lemezt.
Továbbra is megőriztem a betolható oldallapokat, amik alul és felül a tagoló elem miatt 2 db-ból lesznek majd.
Továbbra sem vettem igénybe külső segítséget, saját készítésű asztali körfűrészemmel alakítottam ki a profilokat.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Kifurkáltam a rögzítő lyukakat és meneteket, majd összeállítottam a vázat a szerelhetőség ellenőrzéséhez. Egyenlőre minden a tervek szerint alakul, és arra számítok ez nem is fog változni.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Ahogy látom neked bejött az előlapi táp-csatlakozás.
Milyen készülék kerül a dobozba?

szerk: rákérdezek - tápegység?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Az előlapi csatlakozás egyetlen hátránya az esztétikai otrombaság. Egyébként csak előnye van. Tökéletes a helykihasználás, betolható falig a doboz, ha ki kell venni sokkal egyszerűbb kiszabadítani, és nekem még a huzalozási logikába is jól beleillik. Mindezzel együtt, senki sem buzdítok hasonló konstrukcióra, mindenki a belátása szerinti legígéretesebb megoldást válassza. Igen, labortápegység, Attila86 SMPS-II kapcsolásának 70V/5A-es változata, ami nem mellékesen a tanácsaidat követve alakult át. Mellékeltem az elképzelésem.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) pipi válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Nem olyan ronda az, ha 90 fokos tápdugó kerül bele
(#) exabit válasza pipi hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Igazából a 90 fokos dugó csak rontana a helyzeten, mert azok jellemzően úgy vannak kialakítva (és én csak egy féle kialakítással találkoztam) hogy a vezeték rálógna a banán aljzatokra. Akkor működne csak, ha a földelő tüske lefelé állna, így akkor szemből nézve balra távozhatna a vezeték egy 90 fokos dugóval.
A doboz amúgy tetszik, szerintem príma lesz ez is.
Egyébként nem tudom miért terveznek olyan panelműszert aminek a négyzet alakú kivágás nem elég, hanem még plusz beszögellést is kell neki reszelni...
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) pipi válasza exabit hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Ha nincs megfelelő irányu csati, az aljzatot el lehet fordítani 180 fokkal (persze előre kell gondolni a kivágásra, vagy "tégla" kivágás kell)
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) majkimester válasza pipi hozzászólására (») Nov 11, 2023 / 1
 
Ha már 90 fokos a tápdugó, akkor annak hátul sem kellene sok hely, csak kb. 3cm, ami hasznos lehet a hűtés miatt is. És így a vezeték is eltűnne elölről, és hátul (és a doboz alján) elférne néhány szellőző furat, mert tartós használat esetén trafó által termelt hőnek is valahol távoznia kellene.
(#) mex válasza majkimester hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Az én asztalomon van épp elég vezeték, (esetenként gubanc), nem nehezíteném a helyzetet még a betáp kábelekkel is. Már régen szerettem volna az asztal hátsó részére valamiféle "kábellétrát" szerelni amelyben elférne pár kábel, és nem kellene mindig eltávolítani az elosztóból, de ezidáig csak terv maradt...
(#) yagi válasza yagi hozzászólására (») Nov 30, 2023 /
 
Megérkeztek a porfestésből a dobozok és a fali konzolok . . . Sajnos úgy érzem most egy kicsit rossz döntést hoztam.
Selyemfényű feketét kértem, de ez annál fényesebb lett mint amit szerettem volna -> matt feketét kellett volna választanom.
Valamint az apróbb csiszolási nyomokra azt mondták jobban eltűnnek ha alapozó réteg is van . . . rábólintottam. Ennek az lett a következménye hogy a szép éles sarkok jó tompák lettek - kicsit "tukmának" tűnik így, tudjátok hogy néz ki valami amin túl vastag a festék.
Most már mindegy, szerencsére látszódni ebből csak a teteje fog, a fali konzolok meg jók lesznek így is.
Következő: »»   86 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem