Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
 
Témaindító: Istike88, idő: Márc 3, 2007
Lapozás: OK   81 / 81
(#) Bakman válasza b10up hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Én így próbálnám meg, lásd melléklet. Ha az előlapot plexiből csinálod, akkor a LED felett nem kell kivágni. Egy kis csődarabbal biztosítani kell, hogy más visszajelzőhöz ne jusson el a fény feleslegesen.

Elolap.png
    
(#) bbb válasza b10up hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Fontos kérdés, hogy mi áll rendelkezésedre? A világított részeket kell majd nyomkodni, vagy azok csak visszajelzők? Milyen körülmények közé kerül? Marógéped van? Mennyit kell belőle csinálnod?
Én csináltam autóba visszajelzőt, ahol a gyári vakdugóba martam bele a formát, majd a keletkezett rést fehér akrilfestékkel megszínezett, átlátszó epoxyval töltöttem ki. Mögé nagyon fényes zöld LED került, így remekül passzol a többi egység közé, nem üt el tőlük egyáltalán.
Ha csak a visszajelzés a cél, akkor vennék a helyedben "fényszóró festéket" (ez átlátszó marad miután megszárad, mégis fed valamennyire), ezzel fújnám le a fehér plexilapot, aminek a másik oldalára nem átlátszó fóliát ragasztanék. Ezen a fólián lenne kivágva a felirat/minta, amit át kell engedni (ehhez persze fóliavágó gép kell).
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Lehet hogy még csődarab sem kell, ha olyan LED-et sikerül választani.
Ez például 15 fokos, a szokott 30...40 helyett.
(#) b10up válasza bbb hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Köszönöm a válaszokat,
egyelőre még semmi nincs hozzá, először inkább kérdezek

Két dolgot szeretnék, a kisebb az egy villanykapcsoló helyettesítése egy full fekete üveglappal vagy hasonló hatású más anyaggal. Lényeg, hogy a pereme környékén körbe futna egy világító sáv, plusz a középében két 7 szegmeses kijelző , mellette +- kapacitív nyomógombok, plusz pár ikon ami a fűtéshez/hűtéshez kell.

A második dolog amihez ez kéne, az szintén ugyanilyen elven kb VHS magnó méretben egy erősítő. ott ez annyival lenne nehezítve, hogy az előlapba kellene vágni USB portot, esetleg tálcamentes DVD olvasóhoz egy lemeznyi rést.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Ismerem ezeket a típusokat, van szórásuk, mindenképpen kell a takarás.
(#) kameleon2 válasza b10up hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Ha gondolod segítek elkészíteni. Plexit javasolnék UV nyomtatóval. Azzal a feliratokat elő tudod állítani és ott hagy ki a nyomtató, ahol a szimbólumok szeretnéd, ha átvilágítanának. Használhatsz persze áttetszőbb színt is - például fehéret. Több, akár 5-6 rétegű nyomtatás is lehetséges, de többször is átmehet rajta a nyomtató. Nagyon precíz megoldás. Az oldalra bevilágítás ellen, lehet lemezmaszkot is használni hátulról, vagy onnan is lehet nyomtatni. A beállás része a macera - 8-15eFt. A gyártás már olcsó2-500Ft/db.
Következő: »»   81 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu