Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Opel Astra elektromos hibák
 
Témaindító: nrgie, idő: Júl 19, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   113 / 113
(#) helektro válasza czapy hozzászólására (») Okt 25, 2020 / 2
 
Nagy esély van rá, hogy neked is ez lesz a megoldás kulcsa:
Az első biztosítéktáblában (UEC) van összekötve a motortéri és az utasfülkei kábelkorbácsban futó gázpedál vezetékek (emlékeim szerint 6-6db). Ha van kapcsolási rajzod, meg tudod nézni melyek ezek. Ezeket kell az UEC-en kívül összeforrasztani. Mivel itt analóg jelek futnak, a csatlakozó kontaktok meg egy idő után bizonytalanná válnak, a tisztítás is kevés. A végső megoldás a 2x6 vezeték párban való direkt összeforrasztása az UEC-et kvázi kihagyva a buliból.
(#) moltam válasza czapy hozzászólására (») Okt 25, 2020 /
 
Helo.
Úgy tudom hogy ezek a motorvezérlők nagyon gyakran mennek tönkre, és ilyesmi hibakódokat is szokott beírni. Opeles face csoportban hirdeti magát valaki aki ráállt a vezérlő javításokra. De hátha csak kontakthiba lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2020
(#) Georgee válasza hinar_ hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Ha ritkán jön elő, akkor nem hiszem hogy nagy gond lenne. Nekem a G astrán van néha inkább hidegebb időben, hogy a motor indításhoz képest 5-10 másodperccel később indul meg a szervo szivattyú. De volt rá példa hogy parkolás közben kanyarodáskor kellett két kézzel kapaszkodni a kormányba, mintha erőtlen lett volna pár pillanatra, de végül összeszedte magát. De annyira ritkán és csak az indulás, lassú kanyarodáskor jön elő, pár másodpercre, hogy én nem is foglalkozok vele. Évente 1-2 alkalom amikor eljátsza. Menetközben nem érezni semmit.
(#) Georgee hozzászólása Okt 26, 2020 /
 
Sziasztok, kicsit elkanyarodva az opeltől, de Ecotec motor mellett maradva. A Chevrolet Cruzeomban 1.6 Ecotec F16D4 Magyarországon LDE, H astra és Insignia esetén már A16XER motorkód, az indítás pillanatában P0597-00 hibakódot kapok. Ez elvileg Termosztát fűtés vezérlő áramkör/szakadás. De az indítás után 5-6 másodperccel el is tűnik a sárga lámpa és nem jön elő utána menet közben. Ritkán, gyújtás ráadásakor dobja be. Nem check lámpát dob, hanem csak sima szervíz lámpát. Van köztünk olyan Opelos aki járt már így? Mi lett a megoldás?
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Szia! Aggodalomra semmi ok, a termosztát fűtése szakadt de ha ezt elolvasod, teljeskörű választ kapsz a kérdésedre.
(#) Georgee válasza VIM hozzászólására (») Okt 26, 2020 /
 
Lényegében akkor termosztát csere, ha jól értelmezem?
(#) czapy hozzászólása Okt 28, 2020 /
 
Egy kis fejlemény gázpedál jeladó hiba ügyben. Elvittem az autót egy opel villamosságra szakosodott szervízbe, kb 2 óra múlva hívtak, hogy kész van 5 ezer Ft lesz, a jeladóval csináltak valamit. "Természetesen" másnapra visszatért a hiba XD. EGR szelep csere valamit befolyásolhat ezen a hibán? A hiba megjelenése előtt pár nappal lett cserélve az EGR.
(#) Georgee válasza czapy hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Hibakódod van? EGR-nél vannak bizonyos márkák, amik nem húzzák sokáig, de eladják
"gyári minőség" jelzővel. Nekem 800km-t futott az EGR. EGR tünete általában erőtlen és dadog az autó. Ha tudsz hibakódot, akkor könnyebb lenne elindulni.
(#) czapy válasza Georgee hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Oh van hibakódom amennyit csak szeretnél Rossz EGR-rel valóban rángatott a motor bizonyos üzemállapotoknál, de hibakódot nem írt akkor, csere után nem volt rángatás de hamar előjött a mostani hiba. Először 0120, 1120, 1550 hibakódok voltak, majd később csatlakozott hozzájuk a 0340 kód is.
(#) Georgee válasza czapy hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Szép hibakód gyűjtemény. Esetleg egy próbát megér, ha törlöd a kódokat, és az EGR-t lehúzod. Ahogy írtad is, a csere után jelentkezett a hiba. Ha az EGR le van húzva erre dobni fog egy hibát. (Nem vagyok bene biztos, de mintha a MAP szenzorra hivatkozna ilyenkor, nekem ezer éve volt cserélve már nem rémlik) Menj vele pár kört, nézd meg, hogy a többi hiba visszajön-e. Lehet valami miatt visszaszövegel az EGR és megzavarja a rendszert. Vagy ha a hibakódok egyszerre jönnek, akkor esetleg a testelési pontokat érdemes megnézni. A 1550ből merem még gondolni, hogy az elektromos ablak emelő mókázik. "Power window master circuit short to ground" Tehát letestel. Az ajtóban az átvezetőbe az idősebb vezetékek szeretnek megtörni, főleg hideg időben. Ezek is tudnak kellemetlenséget okozni más helyeken is. Nekem a hátsó ablak fűtés vezetéke volt megtörve és a klímát piszkálta. Esetleg ha ablak gyanús, akkor érdemes kivenni az ablakemelő biztosítékát. Megnézni, így visszajön-e a hiba.
(#) czapy hozzászólása Okt 30, 2020 /
 
Majdnem elfelejtettem, 1635 hibakódom is van XD
(#) czapy hozzászólása Okt 30, 2020 /
 
Lenne még egy kicsit általánosabb kérdésem. A hibakódok 4 számjegye után további kettőt ír hozzá még az autó, ezek milyen információt hordoznak? Erről nem találtam semmit. Példának csatolok egy képet.
Következő: »»   113 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem