Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Németországban a zsaruk elkaptak az autopályán egy Teslat, ami egy utánfutot huzott egy áramgenerátorral. A zsaruk szerint a müködö generatort nem szabad huzni, azaz, csak akkor szabad, ha le van állitva. A soför azzal védekezett, hogy a ho miatt vészjelzés van érvényben, és ilyenkor elöirás, hogy az auto fel legyen tankolva meg meleg ruha, müködö telefon kell. Ö már egyszer megjárta, hogy télen a dugoban lemerült a kocsija és majd meg fagyott, végül drágán daruval az ellenkezö oldalról emelték ki a kocsiját, a biztosito meg nem fizetett…a foszilos kocsiknak meg a sárga angyalok üzemanyagot osztogattak.
Végül a zsaruk állo generátortal tovább engedték ( gondolom a legközelebbi parkoloig ahol ujra inditja). Hát igen, ezt a kérdést is meg kellene oldani.
Erre a legegyszerűbb megoldás. Fogok egy elektronkannát, elmegyek vele a legközelebbi tankállomásra és teletöltöm.
Akkut kell cserélnünk, vinni kell a kocsihoz.
Te viszed a töltöttet, mert öreg vagyok, és az a nehezebb. Idézet: „mert öreg vagyok” Azt megnézném, melyikünk az öregebb?
Nem az évek száma, hanem az állapot számít.
Te mond , hogy rablo tamadas !
A Te hangod mélyebb !! 2 Dart Wader repül a sivatagban . Egyik mondja : - Velem van az ERŐ ! Másik : - Velem meg a kulacs ....
Hiába mondtam ezt öreg autóm eladásakor a vevőnek.
Létezik olyan elektromos autó, amin metálfényezés helyett napelemek vannak?
Szerintem logikus lenne.
Gyakorlatban nem mert harmatgyönge a napelem. Van egy diák világverseny ilyen “autokkal” ahol az auto a soförrel együtt még 100 kg-t sem nyom arra talán elég a több négyzetméteres napelem.
Egy vasuti érdekesség. Csehország egyik fövonalán egy tehervonat alváza törött össze. A vinatot 2 vilalnymozdony vontatta, és szembe is jött egy hasonlo vinat másik 2 mozdonnyal. A balesetet azonnal jelentették. A központ azonnal lekapcsolta a két felsövezetékben a villanyt, és megigérte a segitséget. A baj az lett, higy villany nélkül mozdonyokbn nincs fütés igy a személyzet majdnem 3 orát fagyoskodott minsz 20 fokos hidegben mire megérkezett a segitség.
Katonakoromban vasúti szállítással vittek gyakorlatra. Zalaegerszegen öt órára félretolták a szerelvényünket, a mozdony meg elhúzott. Mindezt fagypont körüli hőmérsékleten. Szerencsénkre berendezett (kályhás) GUB kocsiban voltunk
![]() A sztori hosszú, de ez a lényeg.
Sajnos a modern villanymozdonyokan nem igen van független fütötest, a villanykályha meg csak akkor müködik, ha van villany a felsövezetêkben.
Ha már vonat, ezt tegnap vettem észre: Az Eger-Szilvásvárad vonal friss hóban.
A norvég vasutaktól láttam ilyet, de már nekünk is van... A hozzászólás módosítva: Csü, 5:03
Miközben a személykocsikban sokszor elviselhetetlen meleg szauna van.
Hatalmas energiamennyiség egy egész szerelvényt így túlfűteni.
Hát igen az embereiség keményen küzd már több mint 100 éve a vonatok ideális fütésével…
Ugy látszik ez még a Einstein törvényétöl is bonyolultabb feladat… ![]() Egy barátom gyakran utazik modern éjjeli vonatokkal Europa szerte, az alap felszereléséhez egy tekercs széles ragasztoszalag tartozik amivel a fejre, lábra fújo klimarácsokat ragaszgatja le.
Hát igen több mint 10 éve nem volt ennyi ho, már sokan el is felejtették mi az mit kell azzal kezdeni. A német vasut is vészhelyzetet jelentett és simán leállitotta a vonatokat. Ja a hoekéket meg vagy a muzeumokba rakták vagy szétvágták ( sajnos még olyan vidékeken is ahol a hoviharok majdnem rendszeresek télen. )
Köszönöm!!!
Minden percét élveztem az utazásnak. Jegy nélkül, ülve a melegben (pedig elvileg az ütközőn , kommentárral, szuper volt!
Pedig ez a hó semmi ahhoz ami fiatal koromban szokott lenni.
Hát igen sok évvel ezelött sielni mentünk a családdal az olasz határra Ausztriában. A vonatban meg a rádioban már Bécstöl azzal riogattak, higy nem biztos, hogy a vonat eljut Villachba, ahol ránk vártak. Eljutott, jo egy orás késéssel, a szallo tulajdinsa várt ránk sürü káromkodás közepette, hogy a hülye vasut meg a media elriasztja a vendégeket, pedig náluk minden évben több méter ho esik, és többek között minden utan már hajnali 5-ig eltakaritanak, mert ott mindenki a vendégekböl él, a vasut meg a kis állomást sem képes egy hét alatt eltakaritani, inkább leállitja a vonatokat.
Ezek a felvételek 4 nappal a nagy hoesés után készültek. Az utak mindenhol már szárazak voltak. Silian 2014
Velem is utazhatsz - igaz, többnyire a villamos szélvédőjén… ?
Ismét hóban botorkáltam ? (4K50, HDR)
Azért ez a sztori így nekem nagyon sántít, önmagában baleset miatt nem szokás lekapcsolni a felsővezetéket, csak ha arra kifejezetten szükség van valamiért (leginkább kigyulladt jármű oltásához) vagy ha földzárlat miatt leold magától (mert a balesetben leszakadt a drót). Már csak azért is hülyeség lenne, mert akkor segélygépnek is dízelt kell hozni, hogy a szerelvény vontatható részét elvigyék az útból.
Hát tulbuzgo volt valaki, azért történt. Elég lett volna lekapcsolni amikor kiér a elhárito csapat, illetve ha azok kérik daru stb miatt. De nem ez történt.
Az elháritok amugy is dizel géppel jönnek és a sértetlen mozdonyok mind ott álltak villany nélkül. A hozzászólás módosítva: Csü, 15:23
Nekem az jutott eszembe, nincs áram, nem megy senki sehova, nincs balabb eset.... (két villanyvonat egymással szembe) Az a fránya lendület mondjuk zavar a kérdésben, meg az, hogy nem szokásos elintézési mód, de a szokásokat az élet átírhatja.
Kristály növesztésA Youtube hirtelen feldobott nekem kristály növesztéssel kapcsolatos videókat. A feltöltőnek a témában sok érdekes videója van. Só kristály növesztés.RGB ledekkel megvilágítva pazarul nézhet ki.
Szintén a témához kapcsolódó, de igen hasznos videó. Cu feloldása HCl-ben KNO3 használatával.
KNO3 A kálium-nitrát vagy KNO₃ egy kémiai vegyület, amelyet általában műtrágyaként, tűzijátékokban és élelmiszerek tartósításában használnak. Esszenciális tápanyagokat, például nitrogént és káliumot biztosít a növények növekedéséhez, és a hagyományos puskaporban betöltött szerepéről is ismert. A hozzászólás módosítva: Csü, 16:45
Hátha valakinek hasznos lesz: vigyázni kell a phishing (adathalász) levelekre, jó pár jött a napokban. Ma az OTP nevében kaptam egyet, ami minden szempontból hivatalosnak látszik, zöld hátterű, jellegzetes grafikájú képek (bár másnál nyilván világos a háttér, csak nálam sötét), létező szöveg, éppen időszerű téma stb., csak a normálisnak látszó ügyfélszolgálati linkek második felében, ha rájuk húzom az egeret, látom alul, hogy hosszú-hosszú azonosító van - másfelől amikor megnéztem, olvasási visszaigazolást akart küldeni... Azt figyelmen kívül lehet hagyatni a levelezőprogramokkal, hogy ne küldjenek.
Beregisztráltak a tetvek egy (onyp.)otpportalok.eu címet, ami majdnem ugyanúgy néz ki, mint a .hu végű, onnan küldték a levelet, de weboldal nincs a címen, átirányít a .hu végződésű valódi weboldalra. Olyankor persze nem érvényes az aláírásuk, a böngésző tiltakozik. A whois.com szerint az eu végű domain-t magyar internetszolgáltatóval jegyeztették be, csak tőlük lehetne megszerezni a részleteket, nem nyilvánosak. Van rá egy minimális esély, hogy ez maga az OTP volt "külső" kampányszerver segítségével, ami előfordul más céggel is - elküldtem nekik a csatolt képet, lássuk, megszégyenülök-e a gyanakvásommal. : -) Nincs energiám minden részletre rákeresni, a pénztár főoldalán mindenesetre nem láttam ilyen levelekre való figyelmeztetést. Már a külső képek is veszélyesek, amikor egyáltalán megnéz valaki egy (html) levelet, hiszen a képek a címébe is simán bele lehet tenni egyedi azonosítót, és ha egy rabló társaság szerverére mutat, vagyis onnan töltődik le egy kép, akkor máris látható számukra, hogy célba ért a levelük, mert megnyitottuk, sőt megvan az IP cím is - de a mai levelezőprogramokban alapból tiltottá lehet tenni a képek megjelenítését, ha nem eleve azok. És csak a biztonságosnak ítélt leveleknél, küldőknél érdemes a képeket megengedni. De most nem erről volt szó, sokkal valóságosabbnak látszott. A hozzászólás módosítva: Csü, 19:55
Moderátor által szerkesztve
Van hazai cég, ami hivatalos értesítéseket küldözget és olyan hülye külföldi címekről jön a levél, hogy épeszű ember a forrás megtekintése után egyből Spamnak jelölné. Pedig igazi.
![]() Néhány részlet: "euromizy.com", "automizy.com".
Az o...portálok eu-t már ki is "lőtték"...a többit nem csekkoltam.
Tőlem bármely cég küldhet emailt. Ha nem egyezik az eredeti céggel, úgy kitörlöm, mint ha soha nem lett volna. A különböző megerősítéses, meg újulásos e-mailok, kizárólag adathalászok. Még ha nem, de már nem emlékszem rá, akkor is törlöm.
"Nemzeti Adó- és Vámhivatal (noreply@eszja.hu)" Én most innen kaptam"2024 év végi elszámolás" szöveggel emailt. Hasonlít az igazira, címer is volt. Rákattintottam az "Ügyfélportál megnyitása"-ra, erre bejött ez: "https://webnyk.eszja.net/" és ez:"Figyelmeztetés: Lehetséges biztonsági kockázat következik". Ez már közel van az igazihoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |