Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Lapozás: OK   264 / 265
(#) ha4023 válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 9:15 / 2

Egy kis infó:

Rádióamatőr találkozó korábban mint szokott!
2026.02.08. Vasárnap, Csorváson a szokott helyen, a művelődési házban tartjuk a találkozót.
A 30. találkozót 2026.02.08. 8 órakor megnyitja Baráth Lajos polgármester.
A találkozón nincs: belépő, asztal, terem, és parkolási díj, a termet a művelődési ház 30. éve ingyen bocsájtja rendelkezésünkre. Az előtérben büfé üzemel. Mindenkit szeretettel várunk. Csorvás Petőfi utca 12. Érdeklődni: Szente Károly /HG8JG/ +36 20 harminckettő71nyolc56 telefonon.
(#) Gafly válasza ha4023 hozzászólására (») Pé, 15:13 /

Erősen gondolkodom a megjelenésen, mert:
- Soha nem voltam eddig
- sok elintézni való lenne még az szent Békéscsaba találkozó előtt abban kavadránsban
De egyedül nem szeretek nagy kört menni.
Pesti keménymag meg keményen legangolt:
- Reggel hatkor kellene indulni, az pedig lehetetlen, mert ahogyan mondják:
Idézet:
„Ember reggel nem kel.
Jöjjön ide az az erőmű, ha azt akarja hogy megnézzem.”

- Akkor pont nincsen iskolaszünet, meg nem is kerek időpont, felrúgná a hathetes ciklusomat.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 16:59 /

A jövő héten ott leszek a szomszédban pár napig utána kérdőjel, hogy mennyi munkánk lesz.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Pé, 18:00 /

Én a jövő héten nem leszek Csorváson, az teljesen biztosra vehető.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Szo, 11:50 /

Még egy Balatonfelvidéki találkozó lészen?
Idézet:
Uraim, kéretik tolongani, mert több stabil résztvevő kiesett ilyem-olyan okból, így igen kicsi a létszám, nem érdemes felhajtást csinálni.”

Nagy a csend, pedig idejében érdemes nekiállni a szervezőnek.
Lehetne mondjuk Még EGy BAlatonFelvidéki TAlálkozó.

Mondjuk nem kell túllihegni, mert aztán nagy Dajdaj lészen.

Meg a cateringet sem érdemes túltolni, Győzelmi mámor, gőzölgő holttest fölött.
A hozzászólás módosítva: Szo, 11:50
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 15:05 /

Mihelyst elkezdek egyhuzamban eljárni dolgozni meg lesz a fedezet az utiköltségre de most még elég csehül állok.Szerencsémre hetente fizetnek.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 16:58 / 1

Hogyne lenne! Én eleve úgy gondoltam, hogy az első, hagyományteremtő lesz.
Kéretik jelentkezni, hogy időben beszerezzem az esetleg hiányzó eszközöket. Bár, ha 2x annyian leszünk, mint tavaly, ahhoz is minden van.
Az időpont még kérdés, de stabil jó időre szervezném. Mondjuk, az elnevezés megint áthallásos.
A hozzászólás módosítva: Szo, 16:59
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Szo, 17:03 /

Akkor legyen mábata.
(#) szs válasza granpa hozzászólására (») Szo, 17:15 /

Jelentkezem.
Tavaly ki kellett hagynom, az idén nem fogom kihagyni.
(#) jani1987 válasza szs hozzászólására (») Szo, 17:20 /

Senki nincs a dunántúlon az alap csapaton kívűl?
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Szo, 17:23 /

Én sem a dunántúlról
Node: vannak dunántúliak, de én nem dobhatok fel neveket (azt sem, akit tudok), majd ők jelentkeznek -ha úgy látják.
(#) szs válasza granpa hozzászólására (») Szo, 17:32 / 1

Idézet:
„Mondjuk, az elnevezés megint áthallásos.”

Akkor csak a BAFTA maradjon, majd a sorszám.
Így: BAFTA III.

(BAFTA XXVI.-ra is készülvén)
A hozzászólás módosítva: Szo, 17:34
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Szo, 18:10 /

"(BAFTA XXVI.-ra is készülvén)", épp 100 éves leszek akkor, remek alkalom lesz.
(#) szs válasza granpa hozzászólására (») Szo, 19:00 / 1

Hát, erre gondoltam
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Szo, 20:01 /

Én meg megkérdeztem a felsőbbrendűt, az olyan mint Kálmán aki mindent tud, sőt annál is jobban:
Idézet:
„A Hobbielektronika.hu fórumán Granpa (Gábor) által szervezett, baráti körben gyakran csak BAFTA (BAlatoni Felvidéki TAlálkozó) néven emlegetett összejövetel 2026-ban szeptember 5-én, szombaton kerül megrendezésre.
Ami az étkezést illeti, a találkozó egyik legfontosabb rituáléja a közös bográcsozás, amelyhez a hozzávalókat a résztvevők közösen dobják össze:
Főétel: Granpa hagyományosan pörköltet (leggyakrabban marha- vagy sertéspörköltet) készít a Bertha Bulcsu Művelődési Ház udvarán felállított bográcsban.
Kísérők: Friss kenyér, savanyúság és a résztvevők által hozott házi sütemények, pogácsák.
Italok: A tagok által hozott kézműves sörök, borok és házi pálinkák kóstolása is a szakmai beszélgetések szerves része.
A pontos menüt és a bevásárlólistát Granpa általában a találkozót megelőző hetekben rögzíti a fórum vonatkozó topikjában, ahol a jelentkezési táblázatban jelezheted, ha egyéni étkezési igényed van vagy hozzájárulnál a közös alapanyagokhoz.”
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 20:07 /

Hogy honnan jött az a
-Granpa (Gábor)
-2026-ban szeptember 5
-Bertha Bulcsu Művelődési Ház
azt nem értem.
A többi saccperkábé
(#) mnyugger válasza granpa hozzászólására (») Szo, 20:12 / 2

Jelentkezem. Remélem, hogy nem jön közbe valami kórság.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 21:32 /

Ez így kb. marhaság. Az utolsó 3 sor az valóságközeli.
Természetesen május körülre van tervezve. A jelentkezőkkel megbeszélt menü lesz. Kis szerencsével hal is, ha valaki azt szeretne.
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Szo, 21:44 /

Mindkét név stimmel: az első a szervező, -helyszín, felszerelés etc biztosító-, a második a segéd-szervező, aki komolytalankodik, és alig 4 hónappal írta el a dátumot.
A Berta Bulcsú MH valós létesítmény, udvara kvázi nincs. Illetve nem alkalmas ilyen célra és 3 km-re van a valódi helyszíntől.
A piknik jelleg némileg valós lehet amúgy, bár a főtételek biztosítása az első személy dolga.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:45
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») 9:08 /

AI esetében lehetséges az un. "halucináció", ami az alkalmazott nyelvi modell, és beállítások kérdése.
Leginkább a "system prompt" és "temperature" paraméterek számítanak ebből a szempontból.
Amit én használok az ingyenes, ott nagyjából ez utóbbi a kényelmes kétharmad körül lehet (és nem lehet állítani).

Nem én szervezem, nincsen is még hivatalos bejelentés, így nem tudhatjuk hogy megtartásra kerül-e, mikor, és hol.
Ha megvan a kiírás, akkor lehet majd sakkozni, hogy ki megy el, és hogyan.
Szerintem nem kellene az választásra és Békéscsabára rászervezni.
(#) Udvari Zsombor válasza granpa hozzászólására (») 10:06 /

A "szokásos" találkozó nálad Györökön? Lehet, hogy most még korai ezen gondolkozni, de ha igen, abban benne lennék.
Sajnos korlátozottak a lehetőségeim, mivel minden hétköznap be kell járnom munkába, ahonnan péntek kivételével csak ~14:30 körül érek haza.
(#) Alkotó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 10:20 /

14:30 az nem egy rossz munkarend. Én 17 körül érek csak haza, amikor más sokkal nehezebb szabad teniszpálya-időt találni.
(#) Udvari Zsombor válasza Alkotó hozzászólására (») 10:24 /

Sajnos ez is csak azért van, mert 13:00 körül csak úgy vannak buszok, hogy kénytelen vagyok átszállással hazajönni, amivel addigra érek haza.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 10:40 /

Úgyis hétvégére lesz összehozva (szerintem) -gondolva arra, hogy mások is dolgoznak hétköznap.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») 10:44 /

A csabairól még nem tudok semmit (vagy csak tájékozatlan vagyok). Ha május közepe tájára lövöm be, az pont középidőre esne.
(#) Alkotó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 10:50 /

5-kor kezdesz, hogy 13-ig meglegyen a napi 8 óra?
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») 11:05 /

Én amit szervezek, az alapvetően szombat szokott lenni pontosan amiatt, hogy dolgozó emberek is vannak, és nem mindenkinek csak annyi, hogy: Bocs főnök, holnap nem jövök.

Szervezőnek illik időben tutira megjelölni az időt és helyet, mert van ám aki dolgozik.

Amit nem én szervezek, az meg akkor van, amikor van. Ha péntek este, akkor péntek este. Kedden tíz óra, akkor kedden tíz óra. Meg nem mindent visznek a házhoz (erőművet ritkán), és nem jár mellé ingyen szállítás és kaja, csak a csókosoknak.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 11:24 /

Én 16 órakor végzek és legkorábban 17 órára érek haza.
(#) szs válasza granpa hozzászólására (») 11:49 /

Még nem tudható, hogy egyedül, vagy nejemmel megyek. (Én mindenképp). Ha ketten mennénk: a szomszédos szálláshelyre van még lehetőség?
(Mondjuk a sátram sem volt már vagy 10 éve "üzemben", lehet, hogy viszem)
A hozzászólás módosítva: 11:51
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») 11:57 /

Kis szerencsével akkor ottan még előkerülhet az szent telefontöltő is.
Következő: »»   264 / 265
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem