Fórum témák
» Több friss téma |
Elem ponthegesztésHali!Elemeket szeretnék ponthegeszteni, a képen látható, szépen rendezett állapotban. Lehet ilyen rendezőt kapni, vagy ki hogy szokta ezt megoldani?
Ha 18650 akkuhoz kell, akkor vannak ilyen tartók mint ez (2x18650 holder), de alkáli/széncink elemet sose ne hegessz, sokkal vékonyabb az anyaguk mint a LiIon-oknak és mivel nem akkuk, ezért ha nem egyforma feszültségűeket egymásnak hegesztesz, nem kiegyenlítik egymást hanem kb. felforrnak - felrobbannak.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2026
Ilyenre "gondoltál, de "elemet" írtál és a csatolt képeden is VARTA AA LR06 Longlife elemek láthatók, 14 mm-es átmérővel.
Most meg 18 mm-es tartót mutogatsz? Ezért jó ha képet is mutatunk, meg szavakkal is egyértelműen leírjuk, hogy mit is akarunk/kersesünk. Ne nekünk kelljen kitalálni, hogy pl: ilyen fazonú "rendezőt", de nem 18 mm-est, hanem ceruzaelemhez passzoló után sóvárogsz... ![]() Ha esetleg ráhibáztam...ilyenek is vannak! "Caddy"-nak is nevezik, de más a cél... A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2026
Idézet: 3D nyomtatóval „Ki hogy szokta ezt megoldani?” Idézet: „... ki hogy szokta ezt megoldani?” Sokféle változatban kapható egzotikus webáruházakban, de honi üzletekben is elérhető, csak keresgélni kell kicsit. Adja magát a 3D nyomtatás is, persze nem mindenkinek van rá lehetősége. Ha nem több tucatnyi cellát kell összefogni, elég lehet az akkus szerszámok döglött akkucsomagjaiból kimentett tartó - van 10-es, 5-ös, stb. Szükség esetén azért lehet ezeket is egymás mellé sorolni. Ha pár darab ilyen elég neked, tudok is adni, épp nemrégiben bontottam szét néhány 18V-os akkucsomagot, ezeket a tartókat meg mindig elteszem belőlük "jobb időkre".
Szia! Bizonyára ezt a megjegyzésemet nem olvastad...?
Képeden Li-Ion cellákat látok, amire meg válaszoltál ott meg másfélét! Reméljük tisztázódik előbb vagy utóbb a rejtély. VentillátorSziasztok, inverteres hegesztőben tönkre ment a ventillátor, a típúsa: YUXUN YXD8025HS24R, 80x80x25mm, 24VDC, 5000RPM-es, ilyent vagy paramétereiben hasonlót keresek elfogadható árban (ebay, ali most nem jó, hamar kellene), ha valakinek lenne ötlete...Köszönöm!
...persze, ez is 200rpm-mel lassabban "megy".
Idézet: „hamar kellene” feltételt ez sem tudja, mert ismeretlen helyre HE Store sem szállít "azonnal". Idézet: „5000 helyett csak 2900 rpm...” A fordulatszám adat helyett inkább a tényleges légszállítást tartanám mérvadó paraméternek. Van összefüggés a kettő között, de az nem lineáris, számít a ventilátor hatásfoka - lapátok, áramlási csatorna kialakítása, motor hatékonysága, munkapontja, stb. - is. A nagyobb fordulatszámon kialakuló turbulencia is lehet kedvezőtlen hatású.
Köszönöm mindenkinek, a szükség sajnos nagy úr, hétvégén dolgoznia kell a gépnek, átmenetileg kapott egy 12V-os ventillátort (7812-vel párosítva), közben az eredetit megrendeltem.
Szerintem 7812 meg fog sülni igen hamar, lehet még a hétvégén.
Azért ezek a ventik nemigen szoktak 250-300mA-nél többet felvenni, annyit el fog bírni az a 7812
Szigszalaggal betekerve, 3W-ot simán.
Örök élet meg egy nap. Autós ventilátorSziasztok!Valaki, aki ügyesebben keres nálam, mutasson nekem beszerzési forrást tapadókorongos (lényeges) autósventillátorhoz. A Convoy-ban vettem a nejemnek, jól működik a mai napig -de sok-sok év utan lett saját autóm, és ebbe is jól jönne. De a TruckShop-ban már csak csavarozós, meg csíptetős van. Neten sem nagyon találok 17-20 centist, attól meg végképp agyf..szt kapok, mikor USB-s autós ventilátort talalok. Most kpmolyan, egy autóban melyik majom használ USB ventilátort??? Na, ilyesmi kellene nekem, mint a képen, legalább 17 centis, és tapadókorongos, mert nincs kedvem szétfurkálni az autókát: A hozzászólás módosítva: Szo, 20:42
Tapadókorong külön és összehozod a csíptetőssel (fúrás, vágás faragás)? Akciókamera tapadókorong és társai keresőszavak.
![]() Van itthon egy tapadókorongos, a mai telefonhoz nem használható tartó... De hogyan ügyetlenkedem én azt össze?... ![]() Ui: de lehet, hogy rákényszerülök A hozzászólás módosítva: Szo, 21:07
Idézet: Műszaki fórumon ilyet kérdezni, nagy galádság. „hogyan ügyetlenkedem én azt össze?”
Kishitű vagyok magam iránt
![]() De: megálmodom. Ha nem lesz találat a készre, akkor megbarkacsolom, -ha már így rámszóltál! A hozzászólás módosítva: Szo, 21:13
Az első kettő 12 és 11 centis, azonban ez a harmadik már jó méretű (a 21 centijével).
Lehet ez lesz a nyerő, köszönöm, hogy utánanéztél! A hozzászólás módosítva: Szo, 22:44
Nem a kérdésedre válaszolva, csak megjegyzésképpen: Amikor a pofámba fújattam ilyen ventilátorral a levegőt (mert rettenetes hőség volt), mindkét esetben olyan arcüreg gyulladást kaptam, hogy utána egy hónapig szenvedtem. Persze lehet, hogy ez egyedi eset, csak velem fordul elő, de én szóltam... Jó egészséget a használatához!
Igen, nejem sem úgy állította (állíttatta be velem), hogy közvetlen az arcara fújjon. Amikor en autóztam a kocsijaval, akkor sem állítottam nagyon el, talán egy racsninyit. Aztán visszaállítottam neki.
Jo beállítással jó az. (A légkondit is lehet rosszul beállítani, fájt is a fejem nekem is tőle. Amióta jól állítom be, azóta semmi bajom. De az a sajat autómban sajnos nincs, csak a dolgozósban) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

...akkucella még OK.