Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   681 / 681
(#) tki válasza wbt hozzászólására (») Sze, 19:12 /

Direkt 8051-re keresnek embert? : -) Nem emlékszem, hogy annyira különleges lett volna az a processzorcsalád. A kilencvenes években fejlesztettem rá Németországba (nem -ban, csak néha), jó volt. Nahát, még mindig megvan a honlap az eredeti formájában. Tíz évente rá szoktam keresni. A képen látható készülékben DS80C320 van és CAN buszokkal foglalkoztunk, ez konkrétan egy protokoll-analizátor volt: CAN Open, Open CAN, Selectron CAN stb. Bocs, ha nem írom helyesen a neveiket. A cégalapító már rég nem él - az egyik legjobb ember volt, akit valaha ismertem. (http://www.antal.de/)
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:20

htg.jpg

(#) wbt válasza tki hozzászólására (») Sze, 20:01 /

Bizony, IAR C-ben (mert a kínaiak csak asm vagy iar lib-et adnak), nekem csak az tűnt fel, hogy N76E003 is benne volt, no, mifene 8-bites kínai klón. STC 1000-félét gyárt, 35MHz/1T/16bit aritmetikai coproc stb. Nagyobbak DMA (az már van, hogy 680Ft) ; tehát nyomják. 2 éve egy csíkhiba miatt kiszórtak 2Ft-ért MCS51 magú uC-ket, olcsóbb mint egy NE555 A 80C320/420 Maxim volt, nagy sikere volt anno. Most USB is benne van 1-2-ben kb. 170Ft-ért. De be kell vallani, a uChip PIC-ek komolyabb feladatokra nagyon jók. STM meg nyomul, árban hihetetlen ahhoz képest, miket bele nem nyomnak. (itt volt valaki, aki 32-biteseket csak ASM-ben nyomta, biztos fejből tudja mind a 3000 regisztert és 30 perifériát) Különben a Phoenix keresett ágyemelőkhöz (orvosi) fejlesztőket. Megjegyzendő, főiskolán még kérik az MCS51-et...tudom, én írtam meg éjjel a vizsgafeladatokat
(#) Gafly válasza wbt hozzászólására (») Sze, 20:27 /

Én szerettem nagyon, csak egy bajom volt vele, hogy a 8751-et soha semmivel nem sikerült programozni.
(#) wbt válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 20:48 /

Garázsban találtam mindentprogramozót...főleg NEC uC, EPROM stb. Benőtte a gaz. A PC-s programja nincs meg, de ez alapban stand-alone cucc. Epromokat tud, az biztos, meg 200-féle uC-t. Öregebb, mint én. ..eladó 8751 allergiás volt az időzítésre, sokat lőttem át a szomszéd telkére csúzlival (takarításkor meg visszahozta..."nézd, mit találtam, neked ez jó lesz"). Különben, komolyan, igen nehéz találni olyan alkalmazást, ahol kell/elég a 8-bites akármi. Jó, a 2-71Ft-osból vannak az RGB ledvezérlők, a WS28xx vezérlők, a PIR senzor időzítője STCxxx uC, nem NE555. Hova jutottunk... Sok modult visszarajzoltam azért, mert jó lesz az még valamire, 368Ft volt, uC-t ismerem, lesz belőle...akármi...életben nem gyártom le ennyiből.
(#) Inhouse válasza HeZ hozzászólására (») Sze, 21:28 /

Ezekben az eszközökben (mosógép, mosogatógép, kazán) nem egyszer írhatók vannak? Mire mennek vele ha kiszedik?
(#) wbt válasza Inhouse hozzászólására (») Sze, 23:40 /

Igazad van, az OTP-k még olcsóbbak...ki-mit szeret. Philips MCS51 kis vackok OTP-ben szinte ár nélküliek, jópár cuccban ott leledzenek. Ami érdekes, hogy flash van benne, tehát törölhetőek is lehetnének (azok is), mert PROM már 40 éve kimúlt... Biztos van valami oka. Kinaiak egyszerűbben oldják meg, nincs kiolvasásai utasítás, így nincs fuse-bit titkosítás meg egyebek (téves, tudnak titkosított feltöltést, de kiolvasást nem), egyszerűen le van tiltva az újraírás, ettől OTP. Chiptervező kollegák biztos tudják, mit spórolnak meg ezzel.
Következő: »»   681 / 681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem