Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Holnap újrapróbálom, biztos, ami biztos.
Köszönöm
Szia!
Igazad volt, némi változás azért tapasztalható, bár nem tudom, hogy ez pozitívan billenti-e el az előző megállapításod. (Amikor egyedül csatlakoztattam le a kábeleket, akkor nem álltam a tv elé, hogy mennyire változott meg a kép, most visszont befogtam az asszonypajtást is )Kösznööm
Találtam neked egy videót, amiben benne van a lényeg, hogy hogy lehet megcsinálni (ha meg lehet).
Egyszerűbb így, mint elmondani. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2026
Köszönöm, megnézem és ha tudom, akkor megpróbálom a javítást.
Ettől függetlenül neked vagy nektek mi a javaslatotok, melyik márka megbízhatóbb tv ügyben? Ha van egyáltalán ilyen... Köszönöm
Nekünk "Technika" márkájú LCD TV van, ami még nem "okos". Ugyan nem használjuk napi szinten, de ~2014 óta hiba mentesen üzemel, mikor szükség van rá.
A magam nevében mondva, én a QLED-es szériák előtti Samsungokra. Ezek sem okosak (felesleges, ha van PC), viszont nagyon szép képük van.
Thomson/TCL alaplapSziasztok! Thomson 43UC6306T típusú tv-hez keresek működő alaplapot!Típusa: 40-MS86L1-MAA2HG Ha valakinek van és eladná, kérem jelezzen! Köszönöm!
Szia!
Miért nem javítod meg a mostanit? Mi a baja? A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2026
Szia!
Szoftveresen rossz vagy a proci halott!
Mi a hibajelenség?
A kristályt mérted, a frekije rendben? A proci és a flash közti kommunikációt mérted? Mármint ez utóbbit nem konkrétan, csak, hogy van-e valami történés. Mert ha van, akkor a proci nem halott.
Mindegyik egyforman megfelelő. Évtizedig kitűnően hasznaljak őket -az téveszthet meg embereket, hogy csak arról hallanak/olvasnak, amikor nem. Mert az a hír, nem az, hogy a túlnyomó többség elégedett. Minddel.
Az sem igaz, hogy a maiak kínaiak (bár lehet, javukra válna az is). A Samsungon (ami koreai, de nem az, hiszen magyar es szlovák), és az LG-n kívül szinte mind török. Mint sok Mercedes, Ford, Renault. És (természetesen) jól hasznalhatók. Neked kell az üzletben kipróbalnod a mintadarabokat, hogy azt adjak-e, amit sueretnél. Nem, ne bízz az eladókban. Sem a Media-ban, sem a Euronics-nel nem szakképzett eladók vannak. (Máshol sem, esetleg a nagyítóval megtalalható kis üzletekben. Ott meg választék nincs. Bar igazi a nagyoknál sem...) A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2026
Igen, egy áruházban sosem szabad a kiállított TV-k képe alapján dönteni mert az eladók úgy lövik be a beállításokat, hogy azzal adják el a készüléket (ami akciós vagy egyébként senki sem vinné, azon feltekerik a színeket és a kontrasztot, hogy azt vedd észre és azt vedd meg a többi, lapos kontrasztúra leszabályzott közt, így az egyébként eladhatatlan készülékek is eladhatóvá válnak).
Fel sem kell nekik tekerni. Csak ki kell választani a menüben a "bemutató" funkciót, és máris minden szemkápráztató lesz!
Kérdés, hogy akkor mi alapján válasszunk TV-t, ha nem a képe alapján? Már márkanév név alapján sem lehet tudni, mert a régi márkákat már régen lekörözték a nevenincs kínai gyártók. Már a megbízhítóságban sem lehet megbízni. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2026
Vagy megkéred, hogy kapcsolja ki a demó módot, vagy pl. viszel távirányítót amivel megteszed.
Nem kell kikapcsolni az "üzleti" módot. Épp arra szolgál, hogy bár állítgatható akkor is minden (tehát kipróbálható a mintadarab) -viszont épp azért hasznos (az üzletnek, a boltnak), mert egyetlen ki- bekapcsolas után visszaáll alap "üzleti mód" -ba.
(Ahol nem engedik a vevőnek, hogy próbát tegyen a mintadabbal, ott nem kell vásárolni)
Amire te gondolsz az a hotel / kórház mód, viszont az áruházakban aktivált demó mód az más.
Hasonló, azonban a "hotel" módot átlagember nem tudja csak úgy kikapcsoni.
Azonban az "üzleti"-"otthoni" mód közt azonnal, az első bekspcsolás után is, és bármikor lehet váltani. Az üzleti mód: Idézet: „Samsung TV üzleti mód (vagy bolti bemutató mód, angolul "Retail Mode" / "Store Demo") egy olyan funkció, amelyet üzletekben használnak a televíziók bemutatására. Ilyenkor a TV intenzívebb színekkel, nagyobb fényerővel működik, és gyakran megjelenít egy promóciós sávot a képernyőn, ami kiemeli a főbb funkciókat. [1, 2] Főbb jellemzők és kikapcsolás: Nem jegyzi meg a beállításokat: Ha üzleti módban van, a TV kikapcsolás után elfelejti a csatorna- vagy képbeállításokat.Kikapcsolás: Általában a Beállítások > Általános > Rendszerkezelő > Használati mód menüpontban váltható vissza "Otthoni módra".PIN kód: A módváltáshoz a gyári alapértelmezett PIN kód általában 0000. [1, 2, 3] ” Amugy tapasztalatból tudom, nem viccből, nem levegőből mondtam. Jártam úgy, hogy jól beállítottam a magjavult TV-t, aztán ki- bekapcsolás után teljes fényerő, teljes háttervilágítas. Motoszkált bennem az üzleti mód, rámentem. Hát abban volt. Érzesem szerint János unokaöccs vegig úgy használta (míg tönkre nem ment. Nem attól, de addig) Átállítottam "otthoni"-ra, onnantól megjegyezte a beállításokat. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2026
Akkor jót szoláriumozott az unokaöcs.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2026
Mi a hiba?Jó szomszédom egyik LCD TV-jénél a router jó, de az antennáról (Set top box) bejövő kábelről nem veszi a jelet. ("nincs jel" felirat van) Wifi netről jön ami ott elérhető műsor. (antenna nélkül) A box cserével kipróbálva jó. A kábelen állítólag jön a jel. Ezt mivel tudnám ellenőrizni. A kábel végi dugót cseréltem, mert a régiből (préselős) kijött a kábel. Ám nem ez volt a hiba. A másik 3 TV rendben működik.
Többet kellene tudni, pl., hogy csak egy közös Set top box van-e amiről az összes TV kapja az antennajelet vagy készülékenként egy-egy dedikált? Ha ez utóbbi akkor a Set top box-ra másik TV-t dugva az működik?
"Router-Antenna-Wifi-Set top box-Kábel"...??? Ez mind "jáccik" egyszerre?
Lassítsunk: Antenna koaxkábele bedugva a TV-be (vagy ST boxba)= Mindig TV Kábeltévé koaxkábele szolgáltatói boxba dugva = szolgáltató neve? Wifi-net-tv műsor = ![]() A TV bemenetválasztója (input) mire van állítva? Ilyen "nincs jel" akkor, ha rossz helyre van az kapcsolva...
Még mindig azt mondom:
Az a talált dugó nem jó. Az ér nem szorul meg benne, mikor beledugod. Többször szétcsavartam. Ha köbüki lennék, küldenék fénypostaval olyat, amiben kis csavar szorítja meg az ért. A hozzászólás módosítva: Hé, 18:12
Idézet: „ha rossz helyre van az kapcsolva...” Ez a TV felismeri, hogy mi van beledugva, csak azt jelzi ki "élő"-nek. A SetTopBox-ból magy a TV-hez egy HDMI, és már azon (HDMI1) sincs jel. A HDMI2-re rá lehet ugyan nézni a menüben, de szürke, nem élő. Dugóhiba lesz, én azt mondom. Nem érintkezik a belső ér. Beledugós lenne, de beledigva csak harangozik benne. A hozzászólás módosítva: Hé, 18:14
A tulajdonos állítja, megcserélte próbából a SetTopBox-okat, es akkor is csak abben a lakrészben nem volt jel.
Igen, ezt már írta granpa is, viszont én nem ezt kérdeztem hanem azt, hogy TV-t cserélve sem jó? Illetve most már kibővítem: másik TV-vel és másik HDMI kábellel sem jó (az eredeti STB-vel)? Amennyiben nem, akkor már eleve az STB-ig sem jut el a jel, tehát az előtt érdemes körülnézni.
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:36
Mivel granpa mesternél sem TV, sem STB nincsen, szerintem megint valamelyik szomszédnál segít.
Amivel nincsen semmi gond, és mostmár, ha akar, tud képet is küldeni. Mondjuk mondhatta volna szombaton, amikor ott volt a HE krémje.
Biztosan a STB előtt van a hiba, mivel nem a TV írja, hogy "nincs jel", hanem csak a "HDMI1"-re kapcsolas utan. Tehat maga az STB nem kap jelet.
Maga az STB menüje is írja, hogy nincs kapcsolat. A TV működik, igaz, csak a WIFI-ről (pl youtube, ilyesmik). Antannabemenetről nem próbáltuk, mert egy szem antenna sincs. A hozzászólás módosítva: Hé, 20:02
Pontosan milyen STB az? Mert pl. van olyan, aminek élő internet is kell ahhoz, hogy a kábeles kapcsolatot (a csatornákat) tudja szinkronizálni. Az egy dolog, hogy a TV veszi a Wi-Fi-t és úgy működik, de az STB is kap netet kábelen vagy valahogy?
Nem, az STB mezei. Kizarólag az antennajel jön bele, neg a HDMI megy ki belőle.
Annyiban különbözik az enyémtől, hogy a bemenete ennek ugyanolyan, mint a TV-é. Granpa tett is rá olyant, csakhat a belső ér szó szerint harangozik benne, nem szorul meg. Ez lesz a hiba.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)