Fórum témák
» Több friss téma |
Azért van itt, akinek van szalagos magnója, lehet digitalizálni is hajlandó.
Meg esetleg aki ránéz.
Akartam írni, hogy mielőtt kidobod, azért szólhatnál nekem.
A szívem szakadna meg, ha a kukában végezné.Aztán inkább nem írtam le. Minek nekem? Szintén van egy National-om. Szerintem pár évvel fiatalabb. Legalább 20 éve nem kapcsoltam be. (Lehet, hogy 30).
A magnó az magnó. A magnós ember meg úgysem változik meg
Szerintem is kár kidobni, legfeljebb fel lehet ajánlani az elviető topicban, aztán biztosan lesz olyan aki eljátszik vele. Egy ilyen idős gépben én elsőre biztosan kontakthibákat keresnék. Az én Teslámban is majd minden vezeték letörött már a forrasztásoknál
Szia!
Ha mégsem javul meg, tedd fel ingyen elvihetőbe. Biztosan lesznek, akik örülnek majd neki. szerk: megelőztek... A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2026
Hát, ha egyáltalán nem szól a gombok mozgatására sem ad hangot, akkor a kontaktsprétől biztosan nem javul meg!
Szia!
Budapesten megfelel neked, mert az adatlapodon Magyország van megadva. Lejátszási hibaHelló!Sziasztok! Van egy Akai 210D szalagos magnóm, amelynek a hangja, pár perces lejátszás után, megszűnik. Kikapcsolás és párperces pihentetés/hűlés után újból kezdődik a jelenség. Keresek valakit aki tud segíteni a probléma megoldásában, találkozott a hibajelenséggel és meg tudta javítani. Esetleg egy AKAI szerviz címet, ahol még foglalkoznak ezeknek a gépeknek a javításával, megköszönném! A felvétel, ha jól emlékszem működik (vagy két éve nem próbáltam) közben is, ha jól emlékszem.
Hali!
A kapcs.rajzot nyilván letöltötted már. Nincs ilyen magnóm, de a következőre gondolnék: Mivel egyszerre hallgat el mindkét csatorna, két okot tudok elképzeni: - Tápegység. Mindenki automatikusan a kondenzátorra tippelne, de én már találkoztam hibás félvezetővel is (TR1), ami hol működött, hol nem. Persze a többi alkatrész is lehet gyanús. 8-9 alkatrész. Nem vészes. Kezdetnek tápfeszültséget mérnék. - A másik közös pont a MUTE áramkör. Itt, miután nem sztohasztikusan jelentkezik a hiba, megint csak félvezető melegedésre gondolnék. Persze egy kontakt hiba is lehet melegedés miatt (SW1 kapcsoló). Amikor a kimeneten elmegy a hang, meg kellene nézni, hogy a TR4 kollektorán még van-e hang? Egyelőre ennyi.
Hali!
Köszi a gyors választ! Kapcsolási rajz valahol megvan, csak valahova elkeveredett, de nekem sajnos nem sokat segít, mert abszolút analfabéta vagyok az elektronikában. A mechanikus problémákkal még elboldogulok. Alapfokú elektromos dolgok, (elkó,dióda,sima kondi), meg pár alapvető alkatrédsz és ennyi. -Pontosítás végett, a hiba először csak az egyik csatornán jelentkezett, fading szerűen elment a hang, visszajött. Amikor elment a hang sistergő zaj hallatszott, a kivezjelzőn kb.10-15dB jelet mutatott a zaj. -Megpróbáltam az oda-vissza játszás gombot megnyomni, vissza jött a hang, öröm, kontakt spay-val összefujkáltam az általam elérhető csúszó kapcsolóka. Néhány óráig működött és kezdődött újra a probléma, nemsokkal később a másik csatornán is jelentkezett a gond, csak most már mind a két csatornán (oda-vissza játszásnál is. -A felvétel lehet hogy nem működött már az elején sem. majd kipróbálom amikor lessz rá időm és jelentkezem. Üdvözletem! Idézet: „először csak az egyik csatornán jelentkezett, fading szerűen elment a hang, visszajött. Amikor elment a hang sistergő zaj hallatszott, a kivezjelzőn kb.10-15dB jelet mutatott a zaj.” Ez szalagvezetési hibára utal. Figyelmesen nézd meg a szalag futását, valahol fodrozódni fog, elmászik...
Sajnos nem, a szalag mindenhol rendesen felfekszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

A szívem szakadna meg, ha a kukában végezné.
Szerintem is kár kidobni, legfeljebb fel lehet ajánlani az elviető topicban, aztán biztosan lesz olyan aki eljátszik vele. Egy ilyen idős gépben én elsőre biztosan kontakthibákat keresnék. Az én Teslámban is majd minden vezeték letörött már a forrasztásoknál