Fórum témák
» Több friss téma |
A HE-s kollágánál kapható:
DC-DC STEP-UP CONVERTER 400W 15A új 3 1320 Ft/db Óbudán átvehető. Üdv. M. kigyulladt/tönkrement cella semlegesítésSziasztok!Temus hulladék töltőáramköre addig melegítette a saját sorba kötött két 21700-as akkucelláját, míg egy füst keretében az asztalomra nem folyatta a belének egy részét. Persze amit tudott azt meg is mart, még szerencse, hogy itt voltam mellette így gyorsan le tudtam tépni az USB töltőről. Egyelőre egy üveg sós vízbe merítve az udvaron beton és vas között van, de még bugyborékol. Mi lenne a helyes eljárásrend, hogy ne gyújtson fel semmit?
Hagyd benne egy hétig mert az alatt nem csak visszagyúlási küszöb alá kell lehűlnie, de teljesen 0 V-ra merülnie is. A víz, mint H2O elvileg katalizálja a belső égése folyamatát, tehát amíg bugyborékol addig jobb, ha távol maradsz tőle. Ilyen akku tüzét csak teljes oxigénmegvonással lehet irányítottan eloltani, azon kívül csak kivárni tudod, hogy magától kifogyjon belőle a szufla.
A hozzászólás módosítva: Sze, 13:43
Köszi. Átraktam eddigre fémtálcán tűzihomokba, a vaslépcsőt nem fogja így felgyújtani
Már teljesen hűvös volt a cella, az öngyulladási hőmérsékletnek közelében sincs.
Szia!
A töltés vége nálam 3,95V szokott lenni. Még 1db 230/24V250Va és 380!24V 630VA trafóm van --de az utóbbinak nagy a vesztesége. Én azért 50A-s táppanelban (kinai )gondolkodom . állitható a CC és CV külön. A balancer az akkukban van .A kondenzátoros tipus 6A felirattal. Csak 2db 4S70P 2Ah cellából áll +1db 2S 35P cella Nem a teljes kihasztnáltság a cél ,hanem a téli(3 hónap) áthidalása 3,4..3,7V környékén. ill. van 5db Solar Power Station is 11V--230Wh , 16V-470Wh, 25V--538Wh szintén az áthidaló töltéssel. igy elég változatos /kapcsolható töltő kellenne .... A kimenetekre diodát, tekercset 470...1000µF +2x1,5 µF kerámiát szoktam rakni. A bemeneten milyen/mekkora kerámia kondikra gondoltál? köszi A hozzászólás módosítva: Sze, 21:39
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Már teljesen hűvös volt a cella, az öngyulladási hőmérsékletnek közelében sincs.