Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
A BMS két dolgot figyel. A feszültséget és az áramot. Ha túlfeszültség van, vagy túláram, leállítja a töltést. Kisütéskor ugyan ez a helyzet. De ha a két cella párhuzamos, akkor az egy cellának számít és a BMS is egycellás. Egy cella hibánál, belül a cellában lebont a védelem. Ilyenkor általában rövid idő alatt a másik cella is tönkremegy. De egyszerű a helyzet, mert ki lehet cserélni az akksit (akér egy cellára is) és úgy megvizsgálni a működést és/vagy a BMS-t is lehet cserélni.
Próbálom kiszűrni hogy ez a probléma, vagy a gép, ha végképp elromlik akkor az lesz hogy saját magam összepakolok egy akkupakkot és azt kipróbálom sok lehetőségem nincs. Arra voltam kíváncsi hogy a bms szokott e meghibásodni, az akku sokat bír, bírja azt amit előírnak gyárilag egyébként.
Szervusz!
Fotózd le az akku elektronikáját, hogy lássuk mivel állunk szemben! Az Aliexpress-ről vett turbó ventilátoromnál kb. a 3. töltés után kirobbant az IP2326 töltésvezérlő IC-ből egy darab, kiszereltem az egész töltőáramkört (működik nélküle is) és kivezettem csatlakozókra a pólusokat, így bármilyen Li-Po töltőről tudom tölteni, aminek szabványos XT60-as csatlakozója van. Ráadásként utána "végtelenné" vált az üzemideje mert a még benne lévő töltőáramkör (inkább merítőáramkörnek hívnám) 2 nap alatt horpadtra szívta a celláit használat nélkül is, így viszont kb. 3-4x üzemidőt kaptam ahhoz képest mint amikor előtte frissen vettem le a töltőről. Mivel a tiéd vízálló így lehet nem ez a megoldás, csak egy lehetőség. A hozzászólás módosítva: 11:53
Múltkor lebontottam a zsugorfóliát róla az a gond hogy a bms fejjel lefelé van, nem volt szívem elcsipkedni a fém szalagokat, majd ha eljutok odáig hogy vége akkor kibontom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |