Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Az Áramütés ellen , hogyan védekezel?
Azért, mert ha lehet termeljen gyorsabban, pl ha nincs áram akkor nem mindegy mennyit tudok beletermelni, illetve 1-2 készülék pl klíma mehetne róla részben erről.
Ha be van dugva konnektorba, akkor ez megoldott.
Na akkor már kezd tisztulni mit is akarsz.Hálózet rásegítést készitenél erkjély napelemmel vagy nevezzük akárminek.Ahogy néztem a készűlék leírását max 500W napelem köthető rá.Hát akkor miért nem raksz rá annyi napelemet és megoldva a probléma ami nem is tudom hogy mi ezekután.Dugd be a kütyüt a konektorba és kész.Ilyen olyan napelem kötözgetése elejétől fogva nem értettem mit is akarsz.Nem az áramszolgáltató vagyunk leírhattad volna már az elején hogy mit akarsz.Natur a klima erről biztosan nem fog menni,hacsak nem mobil klimád van ami cc 1Kw eszik de azis csak fél óráig.Ja, most néztem rá megint,erre elvileg nem is köthető napelem.Én szerintem kidobtad a lóvét az ablakon.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2026
Erre köthető napelem, 12-50V max 12A-t tud fogadni.
Annyi napelemet akarok rárakni, amennyit elbír, ezért akarok többet rákötni, csak az volt a kérdés hogyan lehet jól, hogy különbözőket vegyíteni.
A külömbözők vegyítrésére sem írtad a tipusait.Akkor KB 4-500W.
Így lehet:
Ezzel a módszerrel kb. annyi energiát buksz (ha nem többet), mint amennyit az extra nepelem(ek) bizotsít. Eleve a tápegység (DC/DC konverter) is fogyaszt, másrész, hogy a tápegység kimenetén értelmezhető mennyiségű energia legyen, a napelemnek nagyon jó megvilágításban kell részesülnie. Mindezek előtt meg kell vizsgálni, hogy a hordozható szerkezet hogyan viselkedik, ha fix 12 - 24 V van rákötve, illetve mit csinál, ha csökken a feszültség a bemenetén.
Szia!
A Szolár PS -t nem lehet hálózatra /párhuzamosan kapcsolni.(szép füst lenne a vége ) Ez A hálózati TN_S tipusú érintésvédelem helyett IT tipusú. Állt. egy hőkioldó van benne 2S kismegszakitó helyett. A FI /RCD relét nem működteti --olyan kicsi az áram ! A Védővezető hálózathoz nem kapcsolódik--nincs bekötve a dugaljában ! Tehát ez Nem igaz; "Ha be van dugva konnektorba, akkor ez megoldott."
Szia!
Igen igy kell ..... S igen lehet jól is csinálni. Azért sok energiát nem lehet bukni Pl; a napelemről lejön 300W...a DC/DC konverter kimenetén meg 260...280W Amire figyelni kell ; a 12A "elméleti érték" tehát 8-10 A fölé nem érdemes menni , főleg ha 4órát v többet töltöd.--ELMELEGSZIK--az elégtelen hútés miatt ! kisebb 3-4A töltő árammal egész nap működik.Az inverter része ha 500-600Wp-s az is 20-50%-s terheléssel nem melegszik túl. A kinaiak szerint a 12-16-24V s akkuk tölthetőek 10Vtól.--működik!-- Álltalánosan van a töltő bemenet + A gépkocsis csatlakozó és a C-1 USB ahonnan töltést elfogad. Itt a feszültségemelő üzemmód is működik. De a C-1 is csak a 30W maximumot szereti.(elégtelen hűtés? ) A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2026
Idézet: Azzal is számoltál, hogy nevezett felhasználási módban sokkal nagyobb megvilágítás szükséges a napelemnek, mielőtt elkezdene dolgozni a rendszer? „a napelemről lejön 300W...a DC/DC konverter kimenetén meg 260...280W”
Szia!
Mire gondolsz? mert reggel elindul 2...3W al majd 11 óra után lehet meg az a példabeli 300W. De nem ez az érdekesebb része. Hanem a töltőáram , terhelés, hűtés. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2026
Idézet: Az a baj, MPPT alapú töltésben gondolkodsz, nem DC/DC konverter táplálásában. „reggel elindul 2...3W al”
Nem tudom honnan szedted ezt a képet, de erről csak az ordenáré taknyolást lehet megállapítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |