Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Készülékek kapcsolási rajzai

Témaindító: csikosgabi, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 20
(#) vision61 válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 7, 2026 /

Szia!

A második képen ott van a fejhallgató csatlakozó. A kis átmérőjű fekete aljzat. Szerintem a szokásos 3,5 mm jack aljzat. A fejhallgató vezeték végén egy ehhez hasonló dugónak kell lennie. Ha a nagyobb méretű, akkor átalakítóval tudod megoldani. Vagy cseréled a fejhallgatón lévőt.
(#) tothgyula válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 8, 2026 /

Köszönöm a választ. Ezek szerint a jackdugó (3pólusú) sztereo csatlakozás,ilyen dugót kell vennem.És akkor tudom meg, hogy a jack bedugásakor a hangszórók kikapcsolódnak-e.
A vízszintes RCA csatlakozók ezek szerint póthangszórókhoz vannak?És hogy hány ohmos azt,lehet-e tudni? Köszönöm.
(#) Gafly válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 8, 2026 /

Tipikusan erősítő kellene a RCD dugó után (aktív hangfal) de lehet hogy érzékenyebb fejhallgatóval is szólni fog. De várhatóan a belső hangszórókkal együtt.
A fülesnek dedikált csatlakozó valószínűleg lekapcsolja a belső hangszórókat.
(#) pipi válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 8, 2026 /

99% hogy kikapcsol ha bedugod. Az rca csatin kis szintű kimenet pl. erősítőhöz, aktív hangszóróhoz
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2026
(#) tothgyula válasza pipi hozzászólására (») Aug 8, 2026 /

A következőkkel próbálkoztam.Kaptam 2fülhallgatót, jack dugós, az egyik 3, a másik 4pólusú. Egyikkel sem szól.Egy 4OHM-os hangszórót kipróbáltam minden egyesRCA dugaljban,nem szól.Itt feladtam,nem fogom fülhallgatóval hallgatni a TV-t. Az ok az lett volna,hogy későn este, mikor már a család alszik,tudjam még nézni a TV-t ill. hallgatni.Azt nem írom,hogy melyiket,de főleg a MEZZO TV-t.
Köszönöm a segítségeteket.
(#) Gafly válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 8, 2026 /

4 pólusú telefonhoz való, a negyedik mikrofon lenne. Elvileg kompatibilisnek tervezték, de én ebben nem bíznék. Maradjon a hármas.
Amikor bedugod, akkor elhallgat a TV?
A füles egyébként jó?

RCA aljzaton nem csoda ha nem szól a hangszóró, még akkor sem, ha a hang kimenetre teszed.
(#) tothgyula válasza Gafly hozzászólására (») Aug 9, 2026 /

Ha bedugom a hármas jackit,nem hallgat el a TV.A füles biztos jó, a következő ellenállás értékeket mértem: Csúcs ér-középső ér=118OHM
Csúcs ér-alsó ér=58OHM
Középső ér-alsó=58OHM
Kipróbáltam zsebrádióval is,jól szól a füles.
(#) KU202M válasza Gafly hozzászólására (») Aug 9, 2026 /

Idézet:
„RCA aljzaton nem csoda ha nem szól a hangszóró, még akkor sem, ha a hang kimenetre teszed.”

Mivel ezek bemenetek.
(#) Régi motoros válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Ugyan még nem láttam ilyet, de esetleg valami mechanikus kapcsolóval, vagy a TV menüben lehetséges bekapcsolni a fejhallgató kimenetet. Minden további információ vagy működés a felhasználói kézikönyvből, kapcsolási rajzból vagy szétszedés után az áramköri elrendezésből deríthető ki biztosan.
(#) Lacika válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

A blokkvázlaton látszik, hogy miért nem......
(#) tothgyula válasza Lacika hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Részeredményt értem el.A füles csatihoz csatlakoztattam egy 230V-os TEAC Power Max 260/2 tip hangdobozt Ez van ráírva: Multimedia Speaker System, RMS 2x5W.
Így megszólalt a hangdoboz és a TV hangszórói is egyszerre. A hangerőt együtt lehet szabályozni.
Sajnos a kézikönyv már nincs meg és a menüben sem találtam erre vonatkozó információt, csak a műsorújságra,rádióra(ekkor a képen megjelenik egy zsebrádió kép),stb.
(#) Gafly válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Okos készüléknél, például hangkártya szokott olyan trükk lenni, hogy valamekkora ellenállással felhúzzák a kimenetet a tápfeszültségre (mondjuk 5V). Ha van valamennyi terhelés, akkor abból egy mikrofon bőven megél, meg az alaplap is tudja hogy valamit bedugtak. Mérhetsz például üresjárásban feszültséget. Ha van, akkor lehet figyel, és csak akkor működik, ha...
(#) Lacika válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Usermanuálom nekem sincs hozzá, csak szervizdokumentáció.

pacifiktv.zip

(#) Régi motoros válasza Lacika hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Való igaz, nekem is csak egy kósza ötlet volt...
De az külön dicséretet érdemel, hogy még az SM se írja, hogy milyen impedanciával terhelhető...
(#) Régi motoros válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Próbáld meg 32–64Ω impedanciájú fejhallgatóval, az 580Ω sok lesz neki szerintem.
(#) vision61 válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

58 Ω-os, amivel próbálta.
(#) vision61 válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Nincs esetleg az előlapon egy nyitható ajtó is?
Azért kérdezem, mert szerintem praktikusabb, illetve amikkel eddig én találkoztam, azoknál az első részen, esetleg oldalt, könnyen hozzáférhető helyen volt a fejhallgató csatlakozó.
Ezenkívül a kapcsolási rajzon, a 41. oldalon van a TDA7269A végfok rajza is, azon egyértelműen kapcsolós aljzatot jelöl a hangszóró kimenetnél.
Amit próbáltál, annál valószínűleg csak menüből lehet tiltani a belső hangszórókat.
(#) Régi motoros válasza vision61 hozzászólására (») Aug 10, 2026 /

Pardon, valóban. Én olvastam félre...
(#) tothgyula válasza vision61 hozzászólására (») Aug 11, 2026 /

Csak a kapcsoló (BE/KI) van az előlapon.Be tudtam lépni a menübe. Itt az alábbi feliratok vannak egymás alatt.SOUND-PICTURE-FEATURE. A soundra kattintva az alábbi feliratok vannak:VOLUME-BALANCE-MODE-AVL-EFFECT(OFF)-EQUALIZER-HEADPHONE(fejhallgató)-STORE.
EDDIG JUTOTTAM.
(#) Régi motoros válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 11, 2026 /

Na és a headphone menüben nincs valami lehetőség?
Pont ez lenne a lényeg, ha jól értelmeztem az eddigieket...
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2026
(#) tothgyula válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2026 /

Teszek fel még képeket. A TV oldalán lévő gombok és a távirányító. A SOUND menüben nem tudok a HEADPHONE almenűre kattintani a távirányítóval sem és a TV gombjaival sem. Trükkös lehet, mert lehet,hogy kétszer kell gyorsan kattintani vagy hosszan? Itt van megint a tudatlanságom.Elnézést.
(#) pipi válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 12, 2026 /

Szerintem nem engedi, mert nem érzi csatlakoztatva
(#) Régi motoros válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 12, 2026 /

UPC-s távirányító van a TV-hez?

Be kellene lépni a szerviz menübe, és ott megnézni engedélyezve van e a fejhallgató kimenet.
Na, hogy ez UPC távirányítóval menni fog e- hát ki tudja.

-Kapcsold be a TV-t.
-Nyomd meg a távirányítón a MENU gombot, hogy megjelenjen a főmenü.
-Ezután egymás után nyomd meg: 4725 gombokat.
-Meg kell jelennie a Service Menu-nek.

Keresd meg az OP4 paramétert.
Ez a TV Feature Options regiszter. Az OP4 7-es bitje:

1 = Headphone is available
0 = Headphone is not available

Nézd meg mi szerepel itt. Ha 0, akkor állítsd át 1-re.

A menüben:

▲ / ▼ – gombokkal paramétert tudsz kiválasztani
◀ / ▶ – gombokkal értéket tudsz módosítani.

A többi lehetőséget ne állítsd.
(#) tothgyula válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 12, 2026 /

UPC-s távirányító nincs. A távirányítón benyomtam a MENÜ gombot,bal felső sarokban megjelenik a FŐMENÜ felirat. A 4>7>2>5 gombokat megnyomtam gyorsan egymás után, de nem jelenik meg a szerviz menü.Holnap folytatom ,mert meccs van és feleségem nagy focirajongó!
Nagyon köszönöm a türelmeteket.
(#) user1914 válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 13, 2026 /

Amit fényképeztél távirányító, az milyen szerinted?
(#) uniman válasza user1914 hozzászólására (») Aug 13, 2026 /

Az pont ilyen: Bővebben: Link (csak ez mellett nincs "fej")
Ez a táv mindenféle tévéhez "betanítható" lehet...
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2026
(#) user1914 válasza uniman hozzászólására (») Aug 13, 2026 /

Én ismerem, használtam több éven keresztül. A telekomos box távirányító is betanítható az alapműködtetésre.
(#) uniman válasza user1914 hozzászólására (») Aug 13, 2026 /

Csak azért mutattam, hogy kérdező észrevegye a kettő UPC feliratot...
Következő: »»   20 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem