Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3708 / 3709
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Szept 7, 2026 /

Érdemes lenne.
Nem is tudtam eddig róla. Sohasem voltam virtuóz benne, de szerettem tizenévesen
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2026 /

Tőlem mehetünk, amikor Nektek jó (kivéve szeptember 15 délőtt)...
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Szept 7, 2026 /

Például szept 18-án okvetlen megyek Bp-re (fogas kérdés miatt), aznap akar maradhatok is, akkor sem lenne rossz.
De ez nem kötelezés senkinek, csak egy a lehetséges napok közül.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2026
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Szept 7, 2026 / 1

Nekem az a hétvége sűrű (18 péntek amúgy is edzésnap, valamikor este kilenc után tudnék csatlakozni), de menjetek, érezzétek jól magatok - estig nyitva vannak. Párszor volt már, hogy záráskor szóltak, lassan ideje lenne hazamenni, mert ők is szeretnének aludni Na olyankor a másnapi vonattal jöttem haza...

Egyik kedvenc gépem ott a "tales from the crypt" masina, bár legutóbb a rezgetője ki volt iktatva, így más volt kicsit a hangulata, mint előtte. A "South Park" flipperre többször is felírtam már a nevem (no sose az első helyre, de az előkelő harmadik már összejött). S van ott olyan gép is, amivel gyerekkoromban még Balatonon találkoztam.

Állítólag amikor a játéktermeket leszerelték, akkor valahova talán Csepelre kerültek egy MÉH telepre, de ezt a pletykát sose erősítette meg nekem senki. Mondjuk egy "The house of the dead" lövöldözős játékgépet szívesen hazacsempésznék, ha valahol még létezne belőle elérhető példány... Ugyan ez igaz mondjuk a "War gods" játékra is, mint ahogy persze egy "Metal slug" se lenne utolsó. Aztán persze jönne az útilapu, de tuti találnék neki helyet, ha máshol nem, hát elsüllyeszteném a hivatalban
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2026 /

Nekem Pin bot a kedvencem, ha már flipper. Külön beépített hang modullal, akkor nagy szám volt.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2026
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Amit hiányoltam eddig, az a Link
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Metal Slug (is) megoldható: MAME.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Szept 8, 2026 / 1

Theatre of Magic, Twillight Zone.
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Pénteken négytől vannak nyitva, gyerekjegy 5 500.
Elvileg mindenki el tud menni önállóan a hét öt napján. Most ezen (szept 18) pénteken ki fog csatlakozni (csapatban jobb ám csapatni)?
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Á, a "gyerekjegy" az 4 pénz.
Mi viszont 5500-ert mehetünk, nemigen hiszik el, hogy gyerekek vagyunk

A kérdes fennáll: csatlakoztok, kedves fórumtársak?
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Szept 8, 2026 / 1

Most nézem: 62 felett is 4 pénz.

Tessenek tolongani, kedves fórumtátsak, nyugdíjasok meg pénzbeni előnyt is élveznek.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Tudom, hogy megoldható, de nem ugyan az. Van összerakott gép a látókörömben, s bármennyire is jó, valahogy mégsem ugyan az, mint az eredeti.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Twillight Zone gép biztosan van a múzeumban, arra emlékszem De van még szellemirtók, terminátor, meg olyan különleges gép, ami hatalmas méretű, vagy éppen aminek nem sík a pályája és emiatt a golyó íve se a megszokott...
Ezen kívül persze vannak bent régi klasszikus árkád játékgépek (mortal kombat! a klasszikus hibával, amikor a hülye játékosok széttépik a mozgatókart a nagy izgalomban).
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Mikor először mentem, talán 2500Ft volt és egyben ez egy kupon is volt, amivel legközelebb már csak 2000Ft volt a beugró Persze azóta eltelt már néhány évecske...
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Szept 8, 2026 /

Itt a csongrádi strandon még nagyon régen kb. 30 éve, az egyik épületben voltak játékgépek, flipper, lövöldözős, bunyós, stb. Itt volt Mortal Kombat is, ami úgy nyelte a 100 Ft-ost, mint a szivacs a vizet. Nem sikerült soha, átjutni az egyik pályán sem. Voltak azok a pisztolyos lövöldözös játékok is, azok is jók voltak. Lehetett 100 Ft-ból ketten is játszani, az volt akkor az akciós ajánlat ott. Volt flipper is, de ott mindig sokan voltak.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2026
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Szept 9, 2026 /

Lehet ám ez máskor is, en csak bedobtam egy (nem kötelező) időpontot, mikor épp arra járok.

Feltettem az alternatív talalkozók-ba, és ott kialakíthahjuk a minél többünknek megfelelő időpontot.
(#) Lóbelt77 hozzászólása Szept 10, 2026 /

Kondik és a problémá(im)k

Sziasztok!
Kérdést szeretnék intézni hozzátok, mégpedig olyan témában, hogy az igazán kis értékű el-kokat honnan lehet beszerezni?
Landolt nálam egy AKAI lemezjátszó, sebességproblémával. A szervo áramkörében van egy 0.47mikrofarad/25V-os el-ko. Természetesen rossz, meg a 3.3-as is, de azzal nincs baj, bármely sarki fűszeresnél van.
A 0.47-el mindenki elvérzett. A lomex-nél láttam, de csak radiálisban és 40db/csomagban lehet venni.
Valami ötlet, hogy honnan tudom beszerezni?
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
(#) rectamas válasza Lóbelt77 hozzászólására (») Szept 10, 2026 / 1

Tegyél bele fóliát
(#) Gafly válasza rectamas hozzászólására (») Szept 10, 2026 / 1

Vagy kettő 1 µF-ot, sorban.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Szept 10, 2026 /

Marad a modem...letelt a határidő, sokkal "okosabb" sem lettem.
Még csak azt sem sikerült kiderítenem, hogy az Sagem F@st 5670 wifije milyen irányba sugároz legerősebben. Meg, hogy hogyan hat a jelerősségre a (55cm vastag) fal (sarok) közeli elhelyezése. A szerelő csak a padlótól minél magassab elhelyezését javasolt. A fal közelsége nem számít szerinte...
AI is mondott valamit: https://www.google.com/search?q=Sagemcom+F%40st+5670+wifi+jel+milye...arTSMv
A technicolornak kevesebb a LAN portja és a 2,5Gbs port sincs rajta...ezért marad a sagem.
A szomszéd erős wiffi jelét pedig T...-os "wifi extra" kaon készülékek sugározzák.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2026
(#) Lóbelt77 válasza rectamas hozzászólására (») Szept 10, 2026 /

Jó lesz elko helyett a fólia? Vagy esetleg tantál?
(#) bandika válasza Lóbelt77 hozzászólására (») Szept 10, 2026 /

Pl: Kondi
(#) mek-elek válasza uniman hozzászólására (») Szept 10, 2026 /

Ha kéretlenül is, de én is elmondanám a magamét. Egy lakásban teljesen felesleges a egy hálózathoz a rádióhullám. Ez egyébként kényes dolog is, ha megsérül az antennaköre, mert zavarhatja a környezetet a falsaival. A "drótos", vagy optikai megoldásnál jobb átvitele nincs. Amikor nyugdíjas lettem, kiépítettem nálunk a "drótos" csillagpontos rendszert. Csak megjegyzem a Cat5e-n elmegy a full HD is.
(#) bbb válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 10, 2026 / 1

Csak kicsit kényelmetlen mondjuk a mobiltelefonba bedugni az UTP-t De lehet még pár olyan eszköz, aminek kell a Wifi, mert másról nem is tud menni. Példának okáért egyik ismerősnél TV "okosító" xiaomi androidos bigyón nincs RJ45 csatlakozó, a céges laptopomon nincs RJ45-ös csatlakozó, csak USB-C dokkolóval, stb. Szóval nem annyira felesleges ám az, amennyire gondolod...
(#) mek-elek válasza bbb hozzászólására (») Szept 10, 2026 /

Abban teljesen igazad van, hogy mindenki magának alakítja ki a maga rendszerét. Kinek a pap, kinek a papné. Én a telefonon csak telefonálni szoktam, a PC-n netezni, tervezni, a többi a távirányítok dolga. De van olyan is, hogy egy fénykép telefonról laptopra, onnan stickre, majd a háttértárolóra.
(#) formasu válasza Lóbelt77 hozzászólására (») Szept 10, 2026 /

0,47 µF/50 Voltos ki elkok vannak nekem, új állapotban, Budapest 16. kerületében. Tudok adni...
(#) Jonni válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 10, 2026 /

Idézet:
„Én a telefonon csak telefonálni szoktam, a PC-n netezni,”

Ezt én is sokkal jobban dijjazom, csak akkor netezek mobilon ha nincs más választás!
(#) rectamas válasza Lóbelt77 hozzászólására (») Szept 10, 2026 / 1

Mindkettő jó, de a tantállal vigyázni kell, a régiek többsége elöregedett és átüt.
(#) proli007 hozzászólása 13:08 / 2

A távolságot, mint öveggolyót, megkapod\"

Hurrá! Az AI lassan feltalálja az örökmozgót is!
"A vasúti vagy vonatos távolság Keszthely és Balatonfüred között körülbelül 52 km, míg légvonalban mintegy 53 km, közúton pedig 62–64 km. "
(#) vision61 válasza proli007 hozzászólására (») 19:27 /

Az alacsony vízállás miatt áthelyezték a vágányokat?
Következő: »»   3708 / 3709
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem