Fórum témák
» Több friss téma |
Tudna adni valaki egy működőképes kapcsrajzot Sonyericsson T230-as szervízkábeléről, lehetőleg olyat ami tesztelve is van, mert eddig amiket találtam egyik sem működött!
Én annak idején nok 3310 átkapcsolható kábelből csináltam, F-bus lábak mentek a teló RX,TX lábaira , meg a teló teszt lábát kellett összekötni az akksi kimenettel, ha jó emlékszem
szerintem olcsóbb, ha veszel egy másik telót amihez tuti van kábel, egy t230 hát had ne mondjam mennyit ér...
Helló!
Még annó én is akartam csinálni szerviz kábelt hozzá,, van is valahol csatlakozóm. De kell egy úgynevezett Terminátor panel, a teló és a kábel közé. Neten biztos megtalálod. Az elvileg működik. Én nem csináltam meg, félbehagytam ott.
Terminatro, DIV csak a velük megegyező szofthoz kellenek. SETool2,PBB pedig igenis mennek szervizkábellel. egyébként a neten keringő terminator is teljesen jól működik,csak az újabb progikhoz szinte felesleges.
helló
ha meg is csinálod házilag a szervizkábelt, még akkor is kell egy eredeti csatlakozó, mert nekem sem sikerült megcsinálni hozzá. A legegyszerübb, hogy veszel egy sima T28-as adatkábelt, szétszeded a csatlakozóját, és a 4,5-ös lábakról átforrasztod a vezetékeket a 6,7-es lábakra. Meg összekötöd a 9 és 11-es lábakat. Ilyen adatkábelt tudsz venni bármilyen gsm boltban. Az áruk olyan 1000-2000 Ft között van, attól függően, hol veszed. Ennél olcsóbban szerintem nem tudsz otthon csinálni, már csak a csatlakozó beszerzése sem könnyű feladat. de ha tudsz csatlakozót szerezni, akkor egy fél órás munka és kész az üzemelő kábel. :yes:
Sikerült megvennem azt a 99 ft-os kábelt t28 hoz úghogy csatlakozóm már van. Csak egy működőképes rajzra lenne szükségem mert eddig egyik változat sem volt jó.
Helló
És tényleg annyi volt a kábel? ha annyi volt akkor az nagyon durva lehet. A csatlakozóban lenni kell egy kis elektronikának. Szedd szét és ha tudsz csinálj róla képet. Lehet hogy csak át kell kötni, mint ahogy fentebb írtam és menni fog.
Ez az elektronika nem sokmindenre jó max alkatrésznek.
Helló
A másik csatlakozót szétszedted? ott hogy vannak bekötve a vezetékek? nem kell azt az elektronikát eldobni, lehet hogy jó az. ![]()
A csatlakozóban benne van mindegyik láb? ha benne van akkor csak át kell kötnöd és menni fog. A 4-est a 6-ora, az 5-öst a 7-esre, a 8-ast a 10-esre, és a 9 11-et kösd össze. Ezek után mennie kell.
Lehet hogy az icnek is baja lett, mert az első próbálkozásnál egyel elnéztem a lábakat és a GND ment a 9re az RX a 10re és a TX a 11re.
Akkor most be van kötve rendesen, és ki is próbáltad? Ha bekötötted rendesen, és nem megy, akkor valószínű hogy meghalt az IC. Akkor meg kell csinálni a MAX232-es áramkörrel és ki kell próbálni.
Most jutott eszembe. Lehet egyszerűbb ha bemész egy telefon szervizbe, mivel már nem javítják ezeket a telókat, lehet van nekik hozzá olcsón kábel.
Ez a kapcsolás nekem működött. Szoftverfrissítést végeztem k300i-n.
Ezt mutattam én is kriss-nek, de ő azt mondta, hogy nem megy neki. Szerintem is működnie kell, csak össze kell kötni a soros kábelen is ami be van rajzolva. Lehet hogy kriss azt nem kötötte össze?
![]()
Sziasztok.
Nekem is hasonló a problémám, csak az én telóm T630-as, és a T230-as hoz vett kábel nem ismeri fel. De... van egy RS232-e kábelem, azt nem tudnám átalakítani szervízkábelnek a T630-as hoz, úgy hogy a soros port csatiját meghgynám és a másik végére rákötném az MA-8910P kábel telefoncsatlakozóját. Lehetséges lenne ez így? Ha igen, és valaki tudna ilyen rajzot, azt kérem hogy segítsen. Köszönöm, üdv mindenkinek. ![]()
pinouts
Ezen az oldalon is vannak sevice cable áramkorok meg még sok hasznos pin kiosztás.
Ok ez rendben van, csak mit, hova kössek a telefonba menő csatira
Sziasztok
Van 1 darab SE J300i telefonom ! ehhez szeretnek adatkabelt kessitteni ! Nem tudnatok nekem ebben segitteni valahogy? Sziaszto,Koszi
Helló
Maga a kábel elég egyszerű, mert csak egy sima átalakító. Itt van a teló csatijának a bekötése. Neked ebből csak az 1, 9, 10, 11-es lábak kellenek. Ezeket össze kell kötni az usb megfelelő lábaival és menni kell. de hogy akarod megoldani a teló csatiját? van ilyened, vagy mi? ![]()
Szia!
Igen azom van ! Es ha ossze kotom ehhez kell valami program is? Szia,Koszi
Elvileg ha összekötöd, akkor a gép felismeri a telót. Én a MyPhoneExplorert használom. Nagyon jó progi. Ezzel a legegyszerűbb a fájlátvitel. A programban csak be kell állítani a portot majd kapcsolódni és megy is.
Szia!
Mindjart meg is csinalom ! Es megkerdezhetnem h neked milyen telod van? Koszi WaRL0
Ja es a MyPhoneExplorert honnan tudom lehuzni?
Kosziii Bocs a sok kerdesert! Szia
Koszi a sok segitseget !
Mar csak azt nem tudom hogy hogyan van a "dugo" szamozasa a telefonon! ![]() Szia |
Bejelentkezés
Hirdetés |