Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony Ericsson adat- és szervízkábel készítése
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Kriss hozzászólása Júl 2, 2008 /

Tudna adni valaki egy működőképes kapcsrajzot Sonyericsson T230-as szervízkábeléről, lehetőleg olyat ami tesztelve is van, mert eddig amiket találtam egyik sem működött!
(#) pokot válasza Kriss hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Én annak idején nok 3310 átkapcsolható kábelből csináltam, F-bus lábak mentek a teló RX,TX lábaira , meg a teló teszt lábát kellett összekötni az akksi kimenettel, ha jó emlékszem
(#) bigyo14 válasza Kriss hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

(#) pedrock válasza Kriss hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

szerintem olcsóbb, ha veszel egy másik telót amihez tuti van kábel, egy t230 hát had ne mondjam mennyit ér...
(#) Thomas10100 válasza Kriss hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Helló!

Még annó én is akartam csinálni szerviz kábelt hozzá,, van is valahol csatlakozóm. De kell egy úgynevezett Terminátor panel, a teló és a kábel közé. Neten biztos megtalálod. Az elvileg működik. Én nem csináltam meg, félbehagytam ott.
(#) pokot válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Terminatro, DIV csak a velük megegyező szofthoz kellenek. SETool2,PBB pedig igenis mennek szervizkábellel. egyébként a neten keringő terminator is teljesen jól működik,csak az újabb progikhoz szinte felesleges.
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

helló
ha meg is csinálod házilag a szervizkábelt, még akkor is kell egy eredeti csatlakozó, mert nekem sem sikerült megcsinálni hozzá. A legegyszerübb, hogy veszel egy sima T28-as adatkábelt, szétszeded a csatlakozóját, és a 4,5-ös lábakról átforrasztod a vezetékeket a 6,7-es lábakra. Meg összekötöd a 9 és 11-es lábakat. Ilyen adatkábelt tudsz venni bármilyen gsm boltban. Az áruk olyan 1000-2000 Ft között van, attól függően, hol veszed. Ennél olcsóbban szerintem nem tudsz otthon csinálni, már csak a csatlakozó beszerzése sem könnyű feladat. de ha tudsz csatlakozót szerezni, akkor egy fél órás munka és kész az üzemelő kábel. :yes:
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Sikerült megvennem azt a 99 ft-os kábelt t28 hoz úghogy csatlakozóm már van. Csak egy működőképes rajzra lenne szükségem mert eddig egyik változat sem volt jó.

Helló
És tényleg annyi volt a kábel? ha annyi volt akkor az nagyon durva lehet. A csatlakozóban lenni kell egy kis elektronikának. Szedd szét és ha tudsz csinálj róla képet. Lehet hogy csak át kell kötni, mint ahogy fentebb írtam és menni fog.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Ez az elektronika nem sokmindenre jó max alkatrésznek.

Helló
A másik csatlakozót szétszedted? ott hogy vannak bekötve a vezetékek? nem kell azt az elektronikát eldobni, lehet hogy jó az.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

4es,5ös,8as van bekötve
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

A csatlakozóban benne van mindegyik láb? ha benne van akkor csak át kell kötnöd és menni fog. A 4-est a 6-ora, az 5-öst a 7-esre, a 8-ast a 10-esre, és a 9 11-et kösd össze. Ezek után mennie kell.
(#) Kriss válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 4, 2008 /

Lehet hogy az icnek is baja lett, mert az első próbálkozásnál egyel elnéztem a lábakat és a GND ment a 9re az RX a 10re és a TX a 11re.
(#) Ricsi89 válasza Kriss hozzászólására (») Júl 5, 2008 / 4

Akkor most be van kötve rendesen, és ki is próbáltad? Ha bekötötted rendesen, és nem megy, akkor valószínű hogy meghalt az IC. Akkor meg kell csinálni a MAX232-es áramkörrel és ki kell próbálni.
(#) pedrock válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Most jutott eszembe. Lehet egyszerűbb ha bemész egy telefon szervizbe, mivel már nem javítják ezeket a telókat, lehet van nekik hozzá olcsón kábel.
(#) bigyo14 hozzászólása Júl 9, 2008 /

Ez a kapcsolás nekem működött. Szoftverfrissítést végeztem k300i-n.
(#) Ricsi89 válasza bigyo14 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Ezt mutattam én is kriss-nek, de ő azt mondta, hogy nem megy neki. Szerintem is működnie kell, csak össze kell kötni a soros kábelen is ami be van rajzolva. Lehet hogy kriss azt nem kötötte össze? Majd ha itt lesz válaszol.
(#) Kari55 hozzászólása Szept 5, 2008 /

Sziasztok.

Nekem is hasonló a problémám, csak az én telóm T630-as, és a T230-as hoz vett kábel nem ismeri fel.

De... van egy RS232-e kábelem, azt nem tudnám átalakítani szervízkábelnek a T630-as hoz, úgy hogy a soros port csatiját meghgynám és a másik végére rákötném az MA-8910P kábel telefoncsatlakozóját.

Lehetséges lenne ez így? Ha igen, és valaki tudna ilyen rajzot, azt kérem hogy segítsen.

Köszönöm, üdv mindenkinek.
(#) moltam válasza Kriss hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

pinouts
Ezen az oldalon is vannak sevice cable áramkorok meg még sok hasznos pin kiosztás.
(#) Kari55 válasza moltam hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

Ok ez rendben van, csak mit, hova kössek a telefonba menő csatira
(#) Báddzsó válasza Kari55 hozzászólására (») Szept 5, 2008 /

LINK_1
LINK_2
elméletileg a 230as hoz valónak is jónak kell lennie..... ez az..
(#) WaRL0 hozzászólása Okt 4, 2008 /

Sziasztok
Van 1 darab SE J300i telefonom ! ehhez szeretnek adatkabelt kessitteni ! Nem tudnatok nekem ebben segitteni valahogy?

Sziaszto,Koszi
(#) Ricsi89 válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Helló
Maga a kábel elég egyszerű, mert csak egy sima átalakító. Itt van a teló csatijának a bekötése. Neked ebből csak az 1, 9, 10, 11-es lábak kellenek. Ezeket össze kell kötni az usb megfelelő lábaival és menni kell. de hogy akarod megoldani a teló csatiját? van ilyened, vagy mi?
(#) WaRL0 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Szia!
Igen azom van ! Es ha ossze kotom ehhez kell valami program is?

Szia,Koszi

Elvileg ha összekötöd, akkor a gép felismeri a telót. Én a MyPhoneExplorert használom. Nagyon jó progi. Ezzel a legegyszerűbb a fájlátvitel. A programban csak be kell állítani a portot majd kapcsolódni és megy is.

Szia!
Mindjart meg is csinalom !
Es megkerdezhetnem h neked milyen telod van?
Koszi

WaRL0
(#) WaRL0 válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Ja es a MyPhoneExplorert honnan tudom lehuzni?

Kosziii Bocs a sok kerdesert!

Szia

A programot innen tudod leszedni és itt találsz egy kis leírást róla. nekem egy W810i telóm van.

Koszi a sok segitseget !
Mar csak azt nem tudom hogy hogyan van a "dugo" szamozasa a telefonon!

Szia
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem