Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PROFIBUS és vezérlése
Témaindító: Thomas10100, idő: Szept 14, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Van egy Profibuson vezérelhető pneumatikus szelepszigetem. Elöször is kellene a csatlakozó lábkiosztása( ami gondolom más mint a PC soros porté, de kinézetre egyezik) Másodszor hogy van-e arra mód hogy a számítógéppel vezéreljem, valamilyen átalakítóval. A vezérlőről nem találtam semmit, pedig FESTO Köszönöm!
Köszi!
Akkor már csak az a kérdésem hogy vezérelhető -e számítógéppel?
Igen vezérlehető PC-vel, csak egy interface kell hozzá amivel a PC-re kötöd, és program ami lekezeli.
Néztem a neten, de csak ezt találtam most Bővebben: Link kiindulásnak talán jó
Kábel interface-t láttam én is, de nem találtam bele alkatrészt.
Program létezik hozzá? köszi!
Nem fogsz találni hozzá programot. Sokféle csatoló/interface létezik soros portra, mindegyikkel máshogy lehet kommunikálni. Csak úgy tudnád megvalósítani az elképzelésedet, ha vennél a PC-be egy profibusz kártyát (nem 10-20Ft) amihez van egy dll file, és ezt a file-t felhasználva tudsz kommunikálni a kártyával, a kártya meg elvégzi a profibusz kommunikációt az eszközzel. De a progit akkor is neked kell megírni hozzá.
Helló!
Értem. Beszereztem egy Siemens RI45 Rack PC-t PIII alaplappal amin van Profibus csatlakozó is pl. Programot kell szereznem valahonnét, nameg tápot a gépebe, mert elég speckó kell bele.
Hali, ahoz lehet h van tápom, megnézem holnapra.
Hú köszi!
Meg még azt kérdezném, hogy esetleg egy vezetékezési fényképed, hogy tápok hogy vannak kötve. Mert ugye van az alaplapon is pár dugó meg a PCI-os panelon is van pár. Köszi előre is!
Üdv mindenkinek! Én mikrokontrollerel szeretnék profibus dp-t vezérelni. Ahogy én látom ehhez vannak ASIc-ek is amik megvalósítják a komunikációt. A kérdésem egyrészt az hogy van-e valakinek ezzel kapcsolatban bármilyen tapasztalat másrészt pedig hogy ilyen ASIC-et lehet-e beszerezni magyarországon, vagy írt-e már valaki ilyen profibus-kezelő progit egy mikrokontroller rs485-ös portjára?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |