Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony Infolithium akku készítés

Témaindító: wadember, idő: Okt 5, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) wadember hozzászólása Okt 5, 2008 /

Sziasztok szereztem egy SONY CCD-TRV58E típusú videokamerát de se töltője se akkuja. Kipróbáltam egy ismerősöm akkujával tökéletesen működik. Kérdés az lenne hogyan lehet készíteni valami mikrovezérlős elektronikát ami átveri a gépet és elhiszi végre hogy a saját akkuja van a gépben mert most folyton kiirja hogy "Only Infolithium battery" van itthon intelligens Lithium akkutöltőm meg jópár nagykapacitású LiIon cella de gyakorlatilag nem tudom használni a gépet a Sony elmebeteg játszadozása miatt.
(#) tiggersoft válasza wadember hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Szerintem vegyél egy hibás gyári aksit és arra kösd a másik cellákat.Bolhapiacon akár 1-2-száz ft-ért megkapod.
(#) idlob válasza wadember hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ha a hálózati csatlakozó helyére kötsz egy külső áramforrást (8.4V!), akkor nem kötözködik. Csak az ütődött belső szabványú csatlakozóval kell megszenvedni. A felső "teli" lap a negatív, alulról nézve a jobb oldali a pozitív lemezke, a bal oldali nincs bekötve.
(#) titi válasza wadember hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Hali!
Én is csináltam korábban magamnak egy stab.-ot Sony-hoz, hogy tudjam autóban tölteni, vagy akár 12V-os aksiról használni.
Bővebben: Link
A csatlakozó, ami a kamerába megy, nyáklapból készült. (A képeken ez nem látszik.)
Eagle-be megvan a nyákterv, kapcsirajz, ha érdekel.
(#) idlob válasza titi hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ez marha jó!
Akkor Te egy kétoldalas nyák lapot használsz, aminek a felső fel a pozitív és az alsó a negatív?
Hogyan tudtad megoldani a kicsúszás gátlást, ill. a polaritás csere elleni védelmet?
(#) wadember válasza titi hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

El kell hogy szomorítsalak titeket sajnos túl vagyok a nyáklapos technikán. És ott is figyeli az adat csatlakozót a jobboldali láb pont az.
(#) Ardwaark hozzászólása Okt 6, 2008 /

Olvastam ezt-azt az efféle furmányos akkukról. Nem csak a Sony ismeri ezt a mocskos trükköt... Minden mobiltelóban is hasonló akku van. Szerintem nézd meg a Youtube-on a laptop akku témakörben.(Laptop+battery) Ott leirják hogy kell cellát cserélni a döglött laptop akkuman. Vigyázz! Nem egyszerü! Trükkös dolog. Ha nem találsz semmit, röviden elmondom mit hallottam erről. Én még nem csináltam de van 5letem ismerve a Youtube-n látottakat.
(#) Inhouse válasza wadember hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Az ilyen beszerzésnél illik adni adalékinfót, hogy hogyan is került hozzád...tudod, töltő nélküli kamera... (szóval, hogy 'találták, vagy tényleg a tulaj adta oda...)

Üdv
Inhouse
(#) idlob válasza wadember hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Hmmm, érdekes, az enyémen nem; látszik a csatlakozón is, hogy kihagyták a 3. lábat, ezek szerint ez változó. Ez egyébként egy DCR-TRV30E, M szériás akkuval.
Mivel két kamerám van, az egyik töltőjéről kiszereltem a vezetéket, és vígan megy labtápról.

dcrtrv30e.JPG

(#) wadember válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Barátomé volt a kamera csak az adapter meg a külön akkutöltő akkuval együtt be volt dugva és villámcsapás ment végig náluk a hálózaton egyedül a kamera maradt meg mert az ne volt bedugva. azt hogy működik onnan tudom hogy egy másik ismerősöm akkumulátorával vettük ki a benne lévő kazettát. Építeni meg azért kellene akkut meg tápot mert Sony-ék ceruzája finoman fogalmazva vastagon fog.

idlob: nekem a harmadik láb jobboldalt van az éle mentén
(#) idlob válasza wadember hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

A táp megvan még esetleg? Hátha szétszedve ki lehetne totózni belőle valamit...
(#) kornel hozzászólása Okt 6, 2008 /

Sziasztok.
Nekem egy SONY TVR255E kamerám van, és azt szeretném autóban tölteni.A gyári hálózati töltője 8.4 volt, 1.5 amper.
Ehez szeretnék valami féle kapcsolást, tehát 12 voltról egy töltőt hozzá.
(#) titi válasza idlob hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Idézet:
„Akkor Te egy kétoldalas nyák lapot használsz,”
- Igen
Idézet:
„Hogyan tudtad megoldani a kicsúszás gátlást”
? Felónoztam egy kicsit, így pont passzos.
Idézet:
„polaritás csere elleni védelmet?”
Megjelöltem, ill. odafigyelek, amikor bedugom.
(#) titi válasza wadember hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Én is azt javasolnám, amit idlob.
Ha még megvan a táp...
Egyébként a gyári töltőn nekem is 3 érintkező van, de úgy emlékszem, hogy a két felső között 0 ellenállást mértem, ezért a nyáklapból kialakított csatin nem is foglalkoztam vele, hogy 3 érintkezős legyen.
Bár az is igaz, hogy a kamerán nekem is csak érintkező van.
Most nem vagyok a kamera közelében, de hétvégén azért megnézem mégegyszer a táp csatiját, hogy jól emlékszem-e.
(#) titi válasza kornel hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Hali!
Olvasni is szoktál, vagy csak kérdezni?
Hogy miért kérdem, azt nem árulom el, találd ki!
(#) wadember válasza titi hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

mind a két töltőt kidobták igaz ha láttátok volna abból a töltőből csak a kábelt sajnálom a csatlakozóval mert a többi kiégett teljesen
(#) kornel válasza titi hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Ha erre gondoltál akkor köszönöm szépen.Pár képből nem tudom megépíteni.Azért mert pl az alkatrész lista sincs benne.
És képzeld szoktam olvasni.Köszi a segítséget.
(#) idlob válasza kornel hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Nem, garntáltan nem erre gondolt titi.
[off]Két sorral a link alatt; olvasd el mi van oda írva.[off]
(#) titi válasza kornel hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Erre a hozzászólásra gondoltam.
Itt is egész pontosan az utolsó mondatra, idézem:
Idézet:
„Eagle-be megvan a nyákterv, kapcsirajz, ha érdekel.”

Szóval csak arra gondoltam, hogy ha érdekel, akkor írsz egy HSZ-t, erre a HSZ-re válaszolsza, hogy téged érdekel, és juttassam el neked.
(most egyébként nem otthonról írok, de majd ha otthon leszek, felrakom ide a fájlokat.)
(Ne haragudj, az előbbi HSZ-ért, de szerintem, ha olvastad volna az idézett HSZ-t, akkor szerintem az lett volna a logikus, hogy egyből arra válaszként elkéred a doksit, és nem új kérdésként írsz HSZ-t.)
(#) titi válasza wadember hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Idézet:
„másik ismerősöm akkumulátorával vettük ki a benne lévő kazettát”

Ha ennek a barátodnak a töltője olyan, mint a szóban forgó kameráé, akkor esetleg kölcsönkérhetnéd megmérni, hogy miféle jel, fesz, stb... jön ki belőle az említett érintkezőn, és akkor talán megoldható az a része is a tápnak.
Egy biztos, ha én lennék hasonló helyzetben, magyarán nekem is ilyen lenne a kamerám, én akkor se adnám fel, hanem utánnajárnék a dolognak, mert egy gyáriért én se adnék ki annyi pénzt.
(Ezért csináltam ezt is magamnak.)
Egyébként nem értem, mindkét töltő áram alatt volt a villámcsapáskor?? - Na mindegy, ez nem az én dolgom...
(#) wadember válasza titi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

igen áram alatt mert az akku töltőd9tt a tápot meg csak rajtafelejtették .
megnéztem a másik töltőt mármint a barátomét és aegy mikrovezérlőre megy valamint szkóppal is néztem szépen kommunikálnak egymással. Hogy a gyáraknak mért kell ennyire szívatni a jónépet nem tudom de ez már aljasság.
(#) kornel válasza titi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Oké, igazad van nem olvastam el elég körültekintően Néha csak nagyvonalakban olvasok, ami hátrány.Akkor legyél szíves küld el a doksit.
Köszi
(#) titi válasza kornel hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Hali!
(#) kornel válasza titi hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Köszi
(#) titi hozzászólása Jún 26, 2011 /

Hali!
Sikeresen hazavágtam a kamerám NP FM-90-es aksijának az elektronikáját. (sört kapott)
Szóval maga az akkupakk jó, csak az "info" része szállt el, és most panaszkodik a kamera, hogy csak infolithium akkut használjak.
Szóval szétszedtem az aksit, és kicsit viseltes lett az elektronikája. Megpróbálom melóhelyen mikroszkóp alatt megvizsgálni, de nem sok esélyt látok rá, hogy üzemképes lesz.
Kérdésem, nem ismeri valaki a rajzát ezeknek az aksiknak, ill. ha más (kisebb) méretű aksi elektonikáját átraknám, az működne? (Az eredeti gyári kis aksi már úgyse sokat bír.)
Bár gyanítom, hogy nem megoldható a donorozás, mert az egyik kis 10 lábú chip-en van egy kis levonó, FM90 felirattal. Gyanítom valami mikrovezérlő, vagy ilyesmi, ami az adott kapacitású akkupakknak megfelelően van felprogramozva.
Vélemény?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem