Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Waltham WT551 TV

Témaindító: Kispotter, idő: Okt 18, 2008
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Kispotter hozzászólása Okt 18, 2008 /

Sziasztok!

Erről a jó kis TV-ről szeretnék infókat gyűjteni, mert nincs róla semmim. Amúgy a mai napig megy a szobámban. Kb. olyan 20-25 éves lehet és gyöngyörű képe van. Valamint, ha van valakinek ilyenje, írhatna róla

Képek csatolva!
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

További képek!

Üdv: Csabi
(#) Kispotter válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Érdekes!
Ennek a TVnek semmi baja nemvolt azon kívül h egyszer elment benne a zöld szín azt megis csináták azóta megy ugyanúgy. Meg megfigyeltem h ami amiből mennek a színek a képcső végéhez az a panel nagyon melegszik meg elis van barnulva rendesen. Ellenállások vannak rajta meg tranyók. Lehet eszkábálni kéne neki vmi hűtést vagy nemtom. Ja és készenléti állapotban érdekes hangokat ad ki magából a tápja Vhogy cicereg vagy nemtom de mind1 lényeg műxik még A topicot megcsak így beszélgetés céljából hoztam létre.

Utolsó képek csatolva!

Üdv
(#) sany válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

A Videoton is gyártott ehhez hasonló TV készüléket.Legalábbis a design tekintetében.
(#) mlhe_vr hozzászólása Okt 18, 2008 /

Ez egy videoton infracolor 2000 gyakorlatilag.
érdekes a samsung 90 fokos képcső, a cső miatt valószínüleg au eltérítése egy picit más mint az infracolor 200 é.

Egyébként meg megbízható, nagyon jó tévék ezek és a benne lévő saa1290 procinak van egy új változata, amivel a tv többek közt 3 av bemenetet meg 99 programhelyet, meg osd, pip vezérlést is tud. Nekem olyan van benne.

A zöld szín végfokjának tönkremenetele az szinte tipushiba én is rengeteget hallottam erről, és nekem is kiment kétsze. másodjára már nagyobb áramu tranyót tettem bele, azóta megy 4 éve. A tipusát most fejből nem tudom de ha valakit érdekel megnézem.
(#) Kispotter válasza sany hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Igen igen ez a TV annak a tökéletes mása annyi különbséggel h ez nem magyarországra van gyártva valamint sokkal szélesebb hangolósávlya van és nem magyarul vannak ráírva a dolgok. Amikor voltak itt a kábeltévések mondták is hogy nemfog az összes adó bejönni. De aztán tévedtek meg mondták is utánna hogy te ez olyan más mint a többi ilyen TV
(#) mlhe_vr hozzászólása Okt 18, 2008 /

érdekes az az utólag beépített "kétnomásító panel" Ezek szerint ezt a tv t a fricceknek csak ccir hanggal gyártottuk.

Még azon sem lennék meglepődve a a secam pal transzkóder ic is hiánypozna belőlle. ugyanis ezek a tv k úgy mentek, hogy a secam jelet egy ic pal jellé alakította és a feldolgozás az tulajdonképpen pal rendszerben történt.
(#) mlhe_vr válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

így van, ebbe sonder sávos tuner volt. A mai napig lehet rendelni a videotontol ebbe a tv be sonder sávos tunert és annak idején is meg lehetett rendelni és akkor a magyar változat is tudta a kábelsávot.
Érdekes, hogy nem merték exportra a semmirevaló lengyel képcsővel csinálni...
(#) Kispotter válasza mlhe_vr hozzászólására (») Okt 18, 2008 /

Jókis TV ez Csak valamiért a fekete nem fekete benne szóval világos. De nemtom hol meg mit kéne állítani rajta de mindegy ígymarad legfeljebb MEg van egy panel ami megy a Képcső végéhez abból jön ki a 3 szín és az a panel igencsak melegszik meg megisvan barnulva is. Nemtom mitkéne vele csináni tán jatogassak rá vmit? VAgy venti? JA és a tápja készenlétibe mért ad ki olyan érdekes hangokat normális ez? Olyan hülye ciripelő hangokat ad ki.
ez a panel van megbarnulva.
(#) mlhe_vr válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Lehet túl sok a G2 je, azért nem fekete a fekete. Vagy Ezen kívül lehet, hogy feljebb kell "tekerni"' a kontrasztot. Ha a kontraszt, fényerő, telitetség állítás után nem nyomod meg a memória gombot, a következő bekapcsolásnál a beálítás előti érték fog beállni. A panel melegedés megszokott ezeknél, de ha gond, hogy melegszik, cseréld kinagyobb teljesítményűre a "nagy" ellenállásokat. A tápcireippelésre így látatlanban nincs tippem. Csak készenlétben csinálja vagy menet közben is? Ja és még annyit tennék hozá, hogy ezt a tv t ezzel a procival át lehet állítani, hogy ne 29 hanem 39 programhelyet tudjon. Még a hátlapját sem kell hozáz levenni.
(#) Doncso válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Hát haver, ha megfogadsz két jótanácsot, az egyik hogy örülj hogy van egy jó TV-d, a másik hogy vigyázz is rá, mégpedig úgy hogy törődj vele, ha már lekaptad a hátulját, alaposan kiporszívózhatád, majd kinn az udvaron egy puha szátaz ecsettel leporolhatnád, ezzel csak jót teszel vele, ugyanis csökkented az átütés veszélyét ami kinyírhatja a TV-det.
Elvégre te sem szeretsz koszos ruhában lenni nemigaz?
Üdv: Doncso
(#) Kispotter válasza mlhe_vr hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Igen átlehet állítani?? Az jólenne ugyanis kevés a 29. Megtudnád mondani h hogyan kell?
(#) Kispotter válasza Doncso hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Nem véletlen szedtem le Ki lett pucolva.
(#) Doncso válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

jólvan akkor! örülök

be kell lépni az opciós menübe, ehhez szét kell szedni az eredeti távirányítóját.

1: Az eredeti távirányítón bekapcsolva, a tv re irányítva egy pillanatra rövidre zárod a 7 és a 23. lábakat. Ekkor a kijelzőn megjelenik a CH kiírás.
2: mégegyszer rövidre zárod a 7 és 23. lábakat. ilyenkor a kiírás OP re vált.
3: harmadjára is rövidre zárod a 7 és 23. as lábakat, ekkor az első helyen egy 1 es a második szám helyén meg 3 db vizszintes vonal jelenik meg egymás alatt.
4: megnyomod egyszer a távirányítón a 3 as gombot, ilyenkor a három vizszintes vonal melett egy negyedik szegmensnek is ki kell nyulladnia jobb oldalon alul!
5: kikapcsold a tv t a TÁVIRÁNYÍTÓVAL(fontos, hogy ne a főkapcsolóval, mert akkor nem menti el a változtatásokat.
6: visszakapcsolod a tv t és ekkor ha mindet jól csináltál, 39 programos lessz a tévéd!

Mellékelem az opciós listát, a gyári kijelzőképeket teletextes és nem teletextes modell esetén.

Annyi változás lessz, hogy a távirányító 1- és 2- vonal gombjai értelemszerüen nem fognak üzemelni, de ha a 4. bájt (ötödik rövidrezárás) 1. szegmensét megváltoztatod, akkor az 1- meg a 2- gombok ch up és ch down gombokká válnak a távirányítón.

Egyébként ez csak így leírva ilyen bonyolult, a gyakorlatban könnyen meg lehet csinálni. Egyszerű a dolog: világít az adott szegmens: 1 nem világit: 0

Ha nincs eredeti saa ic t tartalamzó távirányítód, az szívás....

ohh kösz!
De meg csinátam összezárom a kettőt és nem csinált semmit. Pedig eredeti a távirányítóm. Nemértem

Bocs elírtam a 15 és 23 as lábakat kell összezárni és addig úgy tartani amíg a CH meg nem jelenik. és persze a tv felé kell irányítani a távot!
Ez SAA 1250 ic vel szerelt távirányítókra vonatkozik. (mindegyikben ez volt eredetileg)

Kösz! Ebbe is az van Hála Istennek. Még jóhogy nem vágtam gajra az IC-t

a 7. láb is az egyik vezérlőbemenet ami üzemszerűen is zárodik valamivel gombnyomáskor, így ezzel a lábbal nem lehet tönkretenni. Így már működik?

Jah fasza elején nem értettem ezt a táblázatot, de már megértettem beállítgattam szépen mindent NAh de amúgy mostmá igaz van 39 Programhely de viszont ha 10-es program fölé megyek akkor nemtok visszamenni alá csak a tv elején lévő visszefele gombal.

elvileg a 1- és a 2- gombokat lehet ch+ és ch- á varázsolni a megfelelő opcióban és akkor lehet léptetni is.

Mindeggy annyira nemérdekel nem akarok elrontani semmit Mostmeg nem műxik a távirányítóm
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Nah távirányító megjavult Amúgy rájöttem, mért nem fekete a fekete sok benne a kék szín. a kinti TV hez képest összehasonlítom és sokkal kékebb az én TV-m. Meg fekete képernyőnél is kék. Valami ötlet hogy lehetne kicsit lejjebvenni belőle??

Az RGB végfok panelén (ami meg van pörkölődve) vannak az alaplemez felé néző trimmerpotik, azzal lehet állítani a szinezetet.

három poti van kettő egymás mellett egy meg kólön, szigetelt csavarhúzóval állítható az alaplap forrasztási oldala felöl is (ki van fúrva a helye)

ok kösz majd megnézem. És azt nemtod h meiken kellene állítani? Képen nemtod bejelölni?
Kösz előre is!

A képen vörössel vannak jelölve a potik.
Hogy melyik a kék azt nem tudom fejből, próbáld meg állítani mindet elrontani nem tudod úgysem.
ja és a művelet előtt vedd le a telitetséget, fekete fehér képnél álísd be!
(#) Kispotter válasza mlhe_vr hozzászólására (») Okt 21, 2008 /

nah nekikezdek De így fekete fehér képnél tényleg látszik h sok a kék. De jó emrt a nappaliba lévő tvhez van viszonyítási alapom
(#) Kispotter válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 21, 2008 /

úúúúúhhhhh de baba lett NAggyon zsíír lett mostvan igazán szép képe. Elsőre eltaláltam a kék potot me gondoltam h az (Kikövetkeztettem) azt tükör TV elé azt beálítottam faszán. De elég nehéz volt me nagyon érzékenyek ezek a potik meg kontaktosak is A zölde is elállítottam me előszőr azthittem nemjót tekergetek de kárvolt me most nagyon picit a zöld több de tényleg picít úgyhogy má nem szórakozok vele tovább me olyan s..r kontaktosok a potik ...
(#) mlhe_vr válasza Kispotter hozzászólására (») Okt 21, 2008 /

Sok sikert a tv hez. Jó tv k ezek, vigyázz rá, mert a tacskógazdaságos tv az soha nem lesz olyan mint ez!
(#) Kispotter válasza mlhe_vr hozzászólására (») Okt 21, 2008 /

Most nemtom mivan vele mióta visszaraktam a hátúlját fura hangon sípol megha megmozgatom változtatja a sipolást is néha hangosabb náha halkabb. Van tipped mi lehet a gond? Vagy csak szeggyem le azt rakjam vissza? Eddig nemcsinálta...
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem