Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » galatic televizió

Témaindító: szabiika, idő: Nov 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szabiika hozzászólása Nov 3, 2008 /

Helló! segitséget szeretnék kérni! van egy galatic Tv-m és az vele a probléma h nem kapcsol be de még készenléti állapotba se! meg se nyikkanik! méregettem már de nem sokra jutottam találtam 1 diotát aminek mind 2 oldala átad az akkor elvileg rossz nem ? vagy mi léehet a probléma! elöre is köszi
(#) Thomas10100 válasza szabiika hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Helló!

Mérőműszerrel mérd ki a szekunder oldali diódákat, ha valamlyik zárlatos, akkor csere. Elégett ellenállást is kereshetsz.

De legfőképpen a sorvégtranyót nézd meg, ez a sorkimenő trafó mellett van hűtőbordán, jó nagy darab tranyó. Ha zárlatos akkor csere. Viszont ha ezután se indul a TV akkor lehet hogy a sorkimenő trafó a hibás.

De még akár lehet függőleges IC zárlat is.

Sokminden...

Ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne túrd szét. Szerelőhöz vidd el, ő megcsinálja!

Nehogy agyonvágjon az áram!
(#) szabiika hozzászólása Nov 3, 2008 /

értelek! de ha van olyan dioda ami mind2 oldalon átad az rossz nem ?
(#) Magic válasza szabiika hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

A biztosítékot mérted? Hol találtad a diódát? Primer v. szekunder oldalon? Vagy rögtön a Graetz-hídban?
Mit ad át a dióda? Zárlatos (0 ohm)? Kiforrasztva mérted (legalább az egyik lábát)?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem