Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fuji finepix s5000 vaku gondok

Témaindító: Tomszy, idő: Dec 1, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Tomszy hozzászólása Dec 1, 2008 /

Sziasztok, van a címben említett fényképezőgépem, amely érdekesen használja a vakut. Szóval úgy működik, hogy néha vakuzik, néha nem, természetesen csont sötétben, vaku fixen bekapcsolva állapotban. Mi lehet a probléma? szoftveres vagy hardveeres gond? Mostanában már úgy megy hogy minden 5. képet csinálja vakuval.. Mit gondoltok?
(#) Medve válasza Tomszy hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Hello, lehet, hogy nincs ideje feltöltődnie a kondenzátornak. Akkor sem villant, ha vársz egy percet előtte?
(#) Tomszy válasza Medve hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

nem sajnos, akkor sem jó, de régen jó volt, de akkor sem kellett perceket várni, max pár másodpercet, felhívtam, két szervízt az egyikben annyit mondtak hogy lehet hogy vaku a rossz, azt 10000ért cserélik, a másikban azt mondták valószínű az vaku elektronikája a rossz, 15000ért kicserélik. Mit gondoltok melyik lehet a hiba? esetleg tudtok valami olcso szerelőt? köszi
(#) moha21 hozzászólása Dec 1, 2008 /

Szia! Esetleg másik ( nem beépített) vakuval próbáltad? Egyébként szerintem az elektronika lesz a hiba, de hátha nem.
(#) Tomszy válasza moha21 hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Hát külső vakuval nem néztem mert az sajna nincs, de nem tudom a két cég közül hol jönnék ki olcsóbban.. Ha egyáltalán ez a hiba..
(#) moha21 válasza Tomszy hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

15000 Ft-ért meggondolandó inkább egy új fényképezőgép vétele szerintem De persze ezt te tudod.
(#) moha21 hozzászólása Dec 1, 2008 /

Fuji gépek hivatalos márkaszervize a FOTO-SZERVIZ, 1144 Bp.Füredi u. 9/D., tel: 363-3777.
(#) Bassmester válasza moha21 hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Én minolta z3-at már javítottam.Valószínű hogy "csak" a felcsapódó alkatrészben szakadt meg az átvezető vezeték.A gépről ezért ne mondj le, egy próbát megér.Egy ügyes műszerész, aki már látott ilyet, biztosan segíteni tud.
(#) Tomszy válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

hát igen, ezért is írtam, nem tudom mitévő legyek, mert amugy minden működik rajt, csak sötétben nem megy.. meg hát 15 kicsit sok sztem is.. az is jó lenne ha lenne valaki aki maszekba olcson csinálja de hát ki ismer ilyet..

igen, őket már fel is hívtam, közölték, hogy 15000 ft, ha az a hiba amire gondolnak..

Gyerekek, most nézem, használtan ez a gép 15000.. eszméletlen.. anno 100 felett volt :no: :no: :no:

lehet, hogy meg kellene vennem EZT

Mit gondoltok?
(#) moha21 válasza Tomszy hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Ha annyi baja van mint amennyit az illető ír akkor nagyon az ár nagyon jó. De azért vedd fontolóra amit Bassmester írt néhány sorral feljebb kérdezd meg mit csinálj vagy ő tud-e segíteni neked.
Egyébként nagyon lementek az áraik ezeknek is az utóbbi időkben anno 140 volt s7000-es is...
Én nem szedtem még szét semmilyen fényképezőt ezért nem tudok tanácsot adni, de mindenféleképpen kérdezz olyat aki ért hozzá mielőtt eldobod.
(#) idlob válasza Tomszy hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Van egy s7000-em, annak pl. a felugró vaku végállását korlátozó pöckök elkoptak, így néhány fokkal tovább tudott fordulni (szemmel nem is volt feltűnő). Így viszont eltörte a pöcköt ami egy mikrókapcsolót nyomott meg, ezért nem villant (azt hitte csukva van).
Nézd meg, hogy amikor nem villan, akkor megjelenik-e a remegés veszélyt jelző mancs, azaz egyáltalán tud-e arról, hogy villannia kellene.
(#) Bassmester válasza Tomszy hozzászólására (») Dec 1, 2008 / 4

Szerintem gyűjts még hozzá kb egy 20-ast és vegyél 1 új s5700-at 2 év garival Egyébként nekem is egy s5600 van, lassan 3 éves lesz, túl a 8000 expón még hibátlan.Ez a tipus már 20-körül fellelhető használtan.Az azonban biztos, hogy 15000-ért nem gazdaságos a javítása :no:
(#) Tomszy válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2008 /

Szia, a gép ami otthon van, én meg Pesten nem s5000, hanem s5500, mindig is kevertem mert annyi ismerősnek van gépe, hogy sose tudtam pontosan, de ez lényegtelen azt gondolom, hát igen, megnézem majd a gépet, de azt hiszem az a mikrokapcsolo működik rajt, nem az a gondja.. a megoldás sajnos egy új gép.. Ha már itt járunk érdemes megvenni most is a fuji-t?
(#) Bassmester válasza Tomszy hozzászólására (») Dec 4, 2008 /

Az enyémnek még semmi baja nem volt.A családban volt már minolta,kodak,samsung de szerintem messze ez a legjobb.Érdemes fujit venni ha nincs szükséged optikai képstabilizátorra.Nézz körül a neten, hogy hol tart a technika és hol vannak manapság az árak!Biztosan találsz helyette sokkal jobbat
A belinkelt vebáruházban vásárlói tapasztalatokat is olvashatsz a termékekről.Korrekt bolt, gyakran rendelek tőlük ezt-azt.
Extreme Digital
(#) lazack hozzászólása Jún 8, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Fjutsu finepix S5700-as fényképezőgépem, aminek a vakujával olyan jelenség volt, hogy mostanában olyan bizonytalanul nyílt fel a vakuja, mára viszont csak kattan egyet, kiold a retesz, de csak épp résnyire nyílik meg. Utánna még ki tudom kézzel nyitni, de vissza is esik, nem tartja meg semmi.
Szerintetek mi lehet a baja? Valaki hasonló hibával javitott már fényképezőgépet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Travolta válasza lazack hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Elképzelhető, hogy az arretálást biztosító rugó tört el, vagy mozdult ki a helyéről.
(#) lazack válasza Travolta hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

az egy bonyolult rugó vagy valami egyszerübb?
Nem tudod nehéz szétszedni?
(#) Travolta válasza lazack hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Szakértelmet igényel az az egy biztos. Apró csavarok, pöckök, rugók. Ráadásul külömböző méretben. És rejtett patentok. Szóval ha nem érzed magad biztosnak benne, ne állj neki szétszedni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem