Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
fogok csak nincs nálam a gépem ha lesz akkor csinálok. Egyenlőre ápolom a karom mert hát közel 3km séta ezzel a kis jószággal
![]()
Ja és ha esetleg valaki hozzám vágna egy kapcsolási rajzot azt megköszönném.
Mc= megaciklus, és természetesen ez MHz-et takar.
Szia Zoli!
Danaman cucca Terta, és 422. Abba ECL82 a végcső. A magnósok Évkönyvében megvan a rajza. Az1984-ösben van, (A néprádiótól a HiFi-toronyig, 130. oldaltól). Bővebben: Link Innen letöltheted.
köszi de nem ilyen, ebben ECL82 EBF89 ECH81 ECC85 EM80 EZ80-as csövek vannak TERTA vagy másnéven TELEFONGYÁR T422 típusú
Az oldalt amúgy ismertem csak nem tudtam hogy ez melyik könyvben van.
De bizony! A 148. oldalon. A 130. oldalnál a cikk kezdődik.
Szerk: Igen, az előző neki ment, de ez már Neked.
Múltkor sikerült megindítani a Balatont, egy darabig tűrhetően szólt, csak halkan, ha a hangerő potikhoz, vagy bármelyik fémrészhez hozzáértem, recsegett, elhallgatott, majd újra szólt, aztán egyre zajosabb és halkabb lett. Eleinte interferált mindennel, de most csak gondol egyet, és recseg. Se vétel, se interferencia. A csövek szépen láthatóan fűtenek. Mi lehet a baja, és hogy tudnám azt megállapítani? A segítségeteket előre is köszi.
Ilyenkor addig szoktam ütögetni a csavarhúzóval, míg behatárolom a kontakthiba területét. Lehet ez persze cső kezdődő zárlata is, ilyenkor a cső ütögetésére recseg. A forgókondiba bekerült szenny is okozhat hasonlót. Poti is lehet bőven! Rengeteg a lehetőség!
![]()
Jani pár hsz-el előrébb írta, hogy az ECH81 "csinálta" neki az ehhez hasonló "mutatványt".
Hát, ha elektroncső, az könnyen megoldódik, mert beszerzés alatt állnak az újak. Majd akkor végigütögetem a dolgokat, és leellenőrzöm újra a kondit, és megírom, hogy mi van, de a fém amire az összes alkatrész rá van építve, az is fesz alatt van, bár nem ráz, és semmivel sincs zárlat. Az normális? Am kösz a tippeket.
Normális, persze, - azon szoktunk melegedni.
![]() Ajánlom a leválasztó trafó használatát, ha nem szereted a megrázó élményeket! :yes:
Az a rádió negatív pontja. Ahhoz képest lehet + feszültséget mérni.
Na, én meg már azt hittem, hogy elszaladtál az egér után...
![]()
Azért ezzel vigyázni kell, mert erősen készülékfüggő. A régi TV-kben pl. a sasszin vagy a 0, vagy a fázis jelent meg a villásdugó bedugási helyzetétől függően.
Jól van Zolikám azért mégis csak beüzemelted a Tertát
![]()
szép estét mindenkinek, ma kaptam úgy 20-25 nagyfeszültségű MM kondit van közötte 59-es használatlan darab
![]()
na igy legyen 5ösöm a lottón
![]()
közben a tertámat már félig medig kitakarítottam meg eltávolítottam a nem odavaló dolgokat (sufnituning belső hurokantennát) viszont a kondikat szerintem formázni kéne mert ez legalább 10 éve meg se volt mozdítva nem hogy bekapcsolva viszont nincs ekkora feszültségem tudtommal kis feszültséggel nem lehet ugye?
köszi a tippet!
Ha esetleg bárkinek akad itt TERTA T422-höz billentyűi akkor legalább 3dbra vevő lennék.
Hali! Bár nem múzeális darabokról van szó, de hátha szívesen segítetek: Nemrég sikerült beszereznem egy pár HS501-es Orion hangfalat, és már úgy kaptam őket, hogy a magasak, illetve egy közép már eleve rossz volt. Ebben kérném a segítségeteket kérni: szeretnék eredeti, gyári hangszórókat beléjük tenni, még ha tudom is, hogy nem csúcsminőségűek. Elég sokat nézelődtem árveréses oldalakon, de csak komplett hangfalakat találtam, azok is elég kétséges állapotúak, vagy nagyon drágák. Végül hozzátok fordultam, hátha tudtok segíteni. 2 db átlátszó magasról, és 1 db kék középről lenne szó. Köszönöm előre is! Zoli
Megnézem, 1 db kék középnek kell lennie valahol, de csak membrán. (természetesen rajta a tekercs, és ha jól emlékszem, 8 Ohmos.)
Na laci56 akkor most elkezdelek zargatni hogy holnap!! börze van. (ahogy kérted)
Áááááááááá...! Drágák vagytok! :yes: Már Zoli is szólt. Megyek! Ennyi idő alatt nem szoktam elfelejteni.
![]()
Persze a hangszórómembránt már elfelejtettem, de mindjárt megyek a pinyóba.
Sajnos énnékem 9 felé már indulnom kell haza mert 11-kor már 40 percnyire kell lennem lakhelyemtől:/ én már reggel 7-kor ott leszek!!
Van leválasztó trafó, több szekunderes. Honnan tudok skála világító lámpákat szerezni, mert a sima 6-os nem frankó, mivel 6,3V esik rajtuk... am, még nem volt időm komolyabb hiba elhárításra, de remélem a hétvégén lesz rá időm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |