Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   370 / 3649
(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Így megfelel, mester úr?
(#) Norberto hozzászólása Jan 21, 2009 /

Nem kapott itt véletlenül rajtam kívül is valaki alkatrészlistát egy Kreutzer Antal fedűnevű emberkétől az e-mail fiókjába?
(#) llaci56 hozzászólása Jan 21, 2009 /

Ha valakinek nincs ékezete, (NEM ITT! ...csak úgy általában!) – szóljon, nem kerül semmibe, adok szívesen!

(#) poros hozzászólása Jan 21, 2009 /

Gondoljátok az lehuzott akár egyetlen éjszakás müszakot is . Aki kitalálta ,hogy éjjel is lehet dolgozni?
(#) wg_kezdo válasza hapro hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Gratulálok a hölgyeknek.
Te pedig jobban össze szedhetnéd magad mert leköröznek :yes:
(Én is így jártam a szoftver fejlesztéssel igaz még csak a tuxpaint-nél tart, de azt ismeri rendesen. Megmutatott pár dolgot hogy is kéne csinálni:
"Apa ehhez te nem értesz...")
(#) wg_kezdo válasza poros hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Gondolom igen és azt vallja, ha én szenvedtem szenvedjen más is :hehe:
(#) poros válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Akkor most megyek szenvedni! Sziasztok.
(#) hapro válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Már többször le szerettem volna fényképezni a kicsit, mert baba helyett vezetékkel, tolómérővel, csavarhúzóval, fogóval játszik, és előszeretettel használja az erősítő "tornyot" kapaszkodónak, és kényszert érez arra, hogy belekapaszkodjon a poti gombokba és tekergesse őket, a kapcsolókat kapcsolgassa, de ma a legújabb, hogy mögé megy és örül magának....mi lesz a következő?
Asszony meg ma kitalálta, hogy ő kipróbálja a kiforrasztást, amúgy is minden érdekli, és olyan "mindenhez szeretnék érteni" típus, nekem meg úgyis elfáradt a hüvelykujjam a sok szippantyúzástól, hát odaengedtem. Erre a másik csajszi is rögtön ott termett, és elfoglalták a helyem. Kislányom persze tök büszke volt magára, hogy az apa birodalmát is el tudtam foglalni 1 évesen.
llaci56: ha megmutatnék neki mindent, akkor más hobbi után nézhetnék, mert nem maradna nekem sikerélmény.
(#) _JANI_ válasza hapro hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Ezt nem lehet elég korán elkezdeni! :smile:
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Idézet:
„más hobbi után nézhetnék”

Mondjuk a babázás? :hide:

Na, megyek, nem rontom itt a levegőt.
Nagyon kivagyok amúgy, fáj mindenem. Ez a betegség kiakaszt!
Megyek pihenni, Mindenkinek jó OFF és ON-olást, utána meg szép álmokat!
(#) hapro válasza Action2K hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Talán egyszer kipróbálom azt is.
Egyenlőre még nem tervezem
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Gondolom minden ifjú apuka sejti mi kell a babázáshoz. Természetesen bab meg víz. Egyértelmű.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Ma én kezdtem a reggeledet poénnal, te meg zárod az estémet!

Minden jót, még egyszer mindenkinek!
(#) poros válasza hapro hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Felüdülés volt látni a picit sok komoly és komolytalan téma után. Remélem szakmai fejlödéséröl késöbb is beszámolsz és mutatsz képeket.
(#) llaci56 válasza poros hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Ugye úgy gondoltad, hogy a Pici számol be apuka szakmai fejlődéséről!?
(#) poros válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Természetessen. Mi másra gondoltam volna?
(#) wg_kezdo hozzászólása Jan 22, 2009 /

Sziasztok!

Most voltam bőrgyógyásznál és finoman közölte, hogy a forrasztást nem kéne erőltetnem. (kiütéseim lettek tőle).
Viszont nem akarom abbahagyni az elektronikát.
Tudtok valami megoldást erre?
Próbapaneleken ezután is meg tudom építeni a prototípust.
Azt tudom, hogy van olyan a neten, hogy elküldöm a rajzot és kapok egy NYÁK-ot, de olyanról, hogy az álralam küldött NYÁK+beépítés vagy minek hívják alapján megcsinálják a komplett áramkört?
(#) poros válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szia. Tudom, hogy macerás kesztyűben dolgozni,de rengeteg félét lehet kapni. HA "csak" a kezeden jelentkezett talán ez is megoldás lehetne. Akkor nem kéne lemondanod arról, hogy saját magad készítsd el amit szeretnél.
(#) Action2K válasza poros hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Ha megy csak a gyanta füstje a baj, akkor pedig egy elszívócső a forrasztás fölé, és mehet ki az ablakon. Kis, akár PC-s ventikkel is összehozható, meg akár egy lábkapcsoló is, hogy ne menjen állandóan.
De én is úgy tudom, hogy ez inkább a bőrrel való érintkezéstől lehet. Fémérzékenység a neve, ha jól tudom. Ha sok PC-t rakok össze (napi 4-5), nekem is "kikészül" a kezem. A kesztyűt utálom
(#) DuMatyi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Ha jól sejtem, a nehézfémekre lehetsz allergiás! A fent említett elszívó a megoldás (Volt tanárom is csinált ilyent, pedig semmi baja nincs. Egyébként sem érdemes az ólomgőzt belélegezni! - igen, párolog, és az a káros!) Próbálj meg ólommentes ónnal dolgozni, ill. hosszabb időre (fél év) szüneteltetni a forrasztást, hátha az "ingerküszöb" alá csökken a szervezetedben lerakódott ólom mennyisége. Gyantaallergiáról nem hallottam még... Beépítés, áááh... pont az élvezet vész el! Jobbulást!
(#) Gafly válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

A gyanta fustjetol esetleg a szemed lesz olyan piros mint a nyuszie. Egy ismerosom jart igy, azaz begyulladt a szeme a sok gyantafusttol (gyarban kezi forrasztas).
(#) moltam hozzászólása Jan 22, 2009 /

Ez tetszik
Ötletes...

myvip.JPG

(#) DuMatyi válasza moltam hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Az eredmény 1
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Ő kicsoda? A volt ének tanárnőmet hívták így! Üdvözöllek, tapasztalt öreg rádiós róka!
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Mentségemre szolgáljon, én úgy láttam, az egész kifejezés a 0. hatványon! 3 dioptriás szemüveg némi figyelmetlenséggel párosul!
(#) fureszk válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

haha
pont most néztem hogy valahogy nem stimmel az az 1.
(#) wg_kezdo hozzászólása Jan 22, 2009 /

Sikerült megszereznem pár C64-es és C16-os könyvet .
Egy kis nosztalgia.
(#) fureszk válasza (») Jan 22, 2009 /

Idézet:
„Csak nehogy meglássák”

ezért nem írtam ide az eredményt. :sniffles:
(#) DuMatyi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szóltál volna nekem...
(#) sprofan válasza (») Jan 22, 2009 /

Nyugodtam megláthassák, mert mindíg új generálódik
Következő: »»   370 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem