Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszi szépen; úgy sikerült megoldanom, ahogyan leírtad.
Közben megkaptam egy leírást is, amit kerestem. Köszönöm! (Bár ez nem ide tartozik, de esetleg ha valakinek lenne vmi leírása arra vonatkozóan, hogyan is kell készíteni nyákot fotóeljárással, az elküldhetné nekem, vagy esetleg vmi linket. Arra gondolok, hogy milyen fóliára kell nyomtatni, milyen lámpával kell megvilágítani, utána milyen folyadékba kell tenni, az mit csinál, meg hogyan kell lemaratni, stb. Köszi!)
Mondd! Te szánt szándékkal szórakozol az idegeinkkel és az időnkkel?
![]() Nem hiszem el, hogy ennyire vaksi vagy! A kiemelt témák között szerepel a NYÁK készítés kérdések c. téma, ami kifejezetten csak és kizárólag ezzel a témakörrel foglalkozik! Kezdek bepipulni, és mint tudjuk, nem szerencsés az alvó oroszlán (és nyugodt moderátor) bajszát húzgálni! ![]() ![]()
Miért van az hogy nálam az eagle kikapcsolja a
Control panel>>Libraries-en belül a könyvtárakat??? minden indításnál ujra be kell mindet kapcsolni!!! A zöld pöttyet
Tegnap megjelent az új 5.4.1 béta verzió. Van benne egy felokosított follow me fedőnevű huzalozási opció. Egyelőre eléggé fogja a gépet, de ígéretes alternatíva lehet az autorouter helyett.
@djgombi Az Opciók -> könyvtáraknál jól van megadva a könyvtárad?
Pontosabban mit akar takarni a kövess engem fedőnevű huzalozási opció? Fent csücsül a 4 magos gépem, megnézném mennyire tudja azt megfogni.
Adott egy légvezeték rákattintassz kétszer és behuzalozza a DRC nek megfelelően, a legoptimálisabb útvonalon. Gyk. olyannak tűnik, mint ha az autoroutert kézzel tudnád léptetgetni, meg némiképp beavatkozni a működésébe az egereddel. Igazán azért nagy szó ez számomra, mert végre elindult az Eagle egy olyan úton aminek eredménye egyszer talán az lesz, hogy így dolgozhatunk vele:
http://www.altium.com/summer08/ klikk alul az interactive routingra. Jó dolog például ha van pld. n száz lábból álló buszod amit gyk egymással párhuzamosan kell beroutolnod n ezer töréssel. Nem igazán a gépigénnyel lesz amúgy a gond, hanem azzal, hogy ritkán rajzolgat csak újra. A CPU-t nem eszi számottevően, csak lassú. Lehet jobb vason jobban megy nem tudom.
Sziasztok!
Hol lehet a vonalak és a szigetek közötti távolságot változtatni? Polygonnal kijelöltem egy részt, amelyen a rasnest-tel kialakultak szigetek a vezetékek között, de nagyon szorosan. A Design Rules-ban próbáltam állítgatni (ha ott kell), de nem akar változni.
DRC/Clearance és ne felejts el minden változtatás után ratsnet-et nyomni.
Ja, igen, köszi! Ez volt a gond. Mégegyszer rá kellett nyomni a restnest-et...
Egy alkatrész furat és pad átmérőjét szeretném megváltoztatni, mert ami eredetileg benn van, az elég kicsi. Ezt lehet anélkül, hogy átszerkesztenénk az alkatrészt? Ha nem, akkor hol lehet átszerkeszteni az alkatrészeket - mert egyszerűen nem találom?
Bővebben: Link
Link beszúrási szándék == URL gomb megkeresése, használata. Miért nem szereti ezt egy csomó ember... -- kobold
Köszönöm, sikerült!
Igen tudom hogy ott az url gomb, de kb. 10 mp-em volt, mert közben még 3 helyen chateltem, és közbejött még egy sürgős telefonhívás is, ha meg valaki nem veszi a fáradságot a kereső használatára, akkor tudja már kivágni a linket és beszúrni egy webböngésző címsorába.
Mindenesetre a linkre javítást köszönöm, nem lustaság, hanem időhiány miatt volt.
Pont emiatt látnám sok értelmét egyfajta előnézetnek.
Sziasztok!
Lett volna egy kérdésem a réz sziget készítéssel kapcsolatban. De mikor elkezdtem írni a kérdést a fórumra, jött az ötlet, amit kipróbáltam és sikerrel jártam! A fórumon a Poligon szóra rákeresve az összes találatot elolvastam, melyek ebben a topikban voltak. Van a panelon pár alkatrész, pontosabban csatlakozók, amikhez szépen elvezettem a vezetéket és ugyan olyan nevet adtam neki, mint amik az egyes áramköri elemekhez mennek (GND). Ezek után az oly sokszor lerít módon elkészítem a szigetet. Viszont pár csatlakozót kihagy az összekötésből. De beugrott MolnarG írása, "ripup gnd" ekkor láttam hogy a megjelenő vékony jel vonalak nem mennek mindenhova. Ezt kiegészítve és a szokásos módon poligont csinálva máris az összes kívánt alkatrész összekötődött. Mielőtt idegesen kérdezne az ember érdemes kicsit utánaböngészni. Minden értelmes hozzászólást köszönök. Felteszem a kapcsolási rajzról a képet. Ez egy TDA7265 típusú audio IC nyákrajza. Üdv Marci
Sziasztok.
TDA 7294 hez kellene lib. Végülis megvan egy kész rajzban ,csak nem tudom ,hogyan lehetne kiszedni ,és felhasználni a saját tervemben. Köszi. ![]()
ha eagle, akkor az infófal meg tudod nézni melyik libből van szedve.
Csak akkor ha a rajzot ő, vagy valaki más abban az eagle -ben készítette amit használ.
Különben nem kell, hogy egy mástól kapott rajz elemeit a te eagled is tartalmazza.
Igy van pontosan ez a baj.
Az a lib nincs meg , de az ő rajzában használta. Hogyan lehet másolni ,egy libbe?
Ha nem találsz valamilyen alkatrészt tessék egy kicsit körülnézni itt.
Tango-s kérdés áthelyezve a neki megfelelő témába!
Hát még szép ,hogy körülnéztem . A programot is innen lehet leszedni.
Találtam egy sch-t és brd-t abban benne van de nem tudom kimásolni egy saját lib-be . Ebben kértem segítséget.
Rajzold meg nem lehet olyan nagy szám.
Én a múltkor egy 44 lábú picet rajzoltam meg kivezetve a lábakat oldalt két sorba
Igen már elkezdtem. Ha elakadok akkor jövök.
![]()
Köszi ,mindenképpen kipróbálom.
Épp most készültem el a sajáttal. Megnéznéd ,hogy jó e?
sziasztok!
egy kis segítséget kérnék Tőletek! a problémám: tervezek egy panelt, ahol az egyik alkatrésznek bizonyos lábait nem fogom használni... Hogyan lehetne eltüntetni a nem használt lábak "pad"-jeit? (úgy hogy nem változtatom meg a könyvtárat? Lehetséges ez? köszi előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |