Fórum témák
» Több friss téma |
Mindenképp a legelőször bejelölt diódának.
Szia!
Magyarul akkor ami be van jelölve a képen az a másik dióda? (Erről baszéltem jelü)? És ezt hogy kell bekötni mert van vagy 16 lába ennek az ic szerü valaminek.?
Ilyen, vagy ennél jobb minőségű kép kellene még a fej oldaláról is, esetleg minden oldaláról (ne méretezze a képet, amikor töltöd föl), és akkor biztosan látni fogjuk hogy is van a másik dióda (ha van egyáltalán).
Ami a kollimálást illeti, érdemes megnézni a régi asztali CD lejátszókat, általában ilyen jó nagy fej van benne, abból pedig szép, jó minőségű lencsét lehet kitermelni.
Üdv! Szerintem ennek kell lennie. De ha nem akkor bocsi, ennek van dióda alakja. Vagy ha amint mondtad ez infra, akkor a mellette lévő lapkán van SMD kivitelben szerintem. Mert máshol én nem látok.
Hát amit Pamesz bejelölt az az infra dióda!
ha rárakom az áramgenerátort halványan pislákol A másikkkal meg próbálkozom ![]() ![]()
Szédszedtem egy LG DVD-ROM/ cd írót
ebbe bezzeg kettő dióda van az egyik nem világít a másik meg pislákol pirosan mint ami az íróban is van úgy. Nem értem én ezt ![]()
SzéTszedted? Ha ez csak olvasó, akkor nem is kapsz erős vöröset.
Bocs a hibáért véletlen elírtam!
tudom csak kiváncsiságból szedtem szét tudtam hogy nincs benne vörös lézer viszont ennek ellenére kettő dióda van benne és ebből az egyik nem világít. Amúgy nem nagyon jutok elöbbre a DVD író fejjel sem ami van benne rendes dióda kinézetű az csxak pislákol pirosan. a másikat meg nem találom.
Egy dvd olvasóban hogyne lenne vörös dióda? Az olvasóban gyengébb van, mint az íróban.
Hát amit a DVD íróban és olvasóban találtam "rendes"
diódát az mindkettő ugyan olyan fénnyel halvány pirosanan világít. Úgy két hete bontottam szét egy Samsung dvdírót abba aztán van rendes piros nagyfényü dióda. igaz ilyen nyitott dióda. de az világít rendesen mint a lézer pointerek. Az LG íróba meg ez a pislákoló van és a másik diódát nem tom melyik(erről tettem fel előzőekben képeket) Szóval nem tom akkor ezzel az lgvel mi lesz. Nem baj a hétre még ígértek kettő dvd írót azokat is kibontom majd ![]()
Kamerával kell nézni, melyik az infra, és azt ki kell dobni a kukába. Ha a másik, a vörös dióda sem világít, akkor az is kuka, mert rossz.
Szupepe szerint az infravörös lézer-LED még használható ZÖLD lézer építéséhez...
( 20-40mW 532nm DPSS lézer építése )
Lehet, de nem a 780nm-es cd író dióda.
Azt szeretném tőletek kérdezni hogyan lehetne ezt a lézert bekötni(túl sok nekem a csatlakozása), hogy 3V-tal működjön. Egy régebbi CD olvasóból szedtem ki. Feltöltöttem 2 képet az egyiken leszedtem a borítását. Van rajta néhány betű számíthat?
Lehetne ezzel esetleg egy gyufát meggyújtani vagy valami ilyesmit?
Nem akarlak elkeseríteni, de -> kuka. Hogy miért, azt kicsivel visszább (meg mindenhol) olvashatod.
:nemtudom: Meglehet...
[off]De egy próbát mindenesetre megérne... S nem foglal olyan sok helyet, hogy ne férne el a fiók mélyén. A akár egy riasztórendszer jeladója is lehet az az IR lézer. ![]()
Ma fúr(at)tam lyukat egy alulemezbe lyukat a lézerdiódának. A gond az az hogy nem szorul benne. Kicsit, de tényleg nagyon minimálisan lötyög, éppen csak annyira hogy észre lehet venni. Ha több hővezető pasztát kenek a diódára, akkor úgy jó lesz?
Ha 808nm-es a LED, és szűk spektruma van, minden további nélkül pumpálhat Nd:YVO4-et. A 780nm is jó egy két dologhoz, de az íróban 50mW körül van a teljesítménye, amivel gyönyörű sérülést okoz magának az ember, hacsak egy tükörre rávilágít, így azt is csak nagyon lekorlátozott árammal szabad hajtani pl. infrasorompóhoz.
Jó minőségű hőpasztával, pl. ezüstössel. De ilyen esetben sosem szabad méretezni a furatot, mindíg kisebbet kell fúrni, majd néhányszor áthúzni rajta egy finom reszelőt.
És ha pl. alufóliadarabbal körültekerem a diódát?
Heló
Én úgy oldottam meg, hogy kifúrtam egy nagyobb lyukat (most itt tartasz ![]()
Nem számoltad bele az illesztő felületet +-0.5mm!!!
OK! :heureka: Köszönöm a felvilágosítást!
![]()
Sziasztok!
Lézer pointert akarok majd csinálni LM317-es áramgenerátort már megcsináltam, már csak lézerdióda kellene. Ezt a tipust néztem ki: Link Valaki szedett már szét ilyet milyen könnyen jön ki a dióda és, hogy burkolt a dióda vagy nyitott? Egy 22x DVD íróban kb. hány mW-os lézerdióda van és kb. hány mA -rel kell hajtani?
Hali!
Ez már hajtható folyamatosan 180-200mA-el, szóval ha nagyon be van fókuszálva, akkor éget. És kb 150-200mW-os lesz a teljesítménye. (Bár ezzel az LM317-el még nem nagyon méregettem, ki is nyirt egy diófámat...)
Az a dióda megérne egy szupepe féle áramgenerátort!
Nekem is ugyan ilyenből van a diódám, ha visszakeresed tettem fel képet is a pickup-ről. Jó a teljesítménye, egy baj van vele, a dióda külön nem jön ki, úgy gyártották le, hogy benne van a kis alu tömbben.
Nehéz lesz beépíteni más kollimáló szerkezetbe. Nekem simán bírja a 200 mA-t Szerintem fölöslegez ez az áramgenerátoros hisztéria, nagyobb tápfesz kell hozzá és csak pocsékolja, nem lesz annyira hordozható. Egy bontott telefon lithyum akkujára tedd, 4,7 - 4,2 ohm-on keresztül. Esetleg egy kis kondit még rátehetsz párhuzamosan a diódára lelkiismereted nyugtatására. |
Bejelentkezés
Hirdetés |