Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Na ennyi cső van most bent és vannak közte ilyen amerikaiak is
![]() ![]() ![]()
Szia!
Idézet: „A kép Videoton Saphir hangfalat meg ma vettem” De jó neked.. Én nem találok dobozokat a Sharpirba való hangszóróimnak ![]() Van 2 vadonat új (még 2 órát se szólt) hangszóróm, de doboz nincs ![]() De a Dobozod nagyon szép.. Én remélhetőleg ma fogok régiségeket gyűjteni (holnap lomtalanítás) ![]()
Ezek azok a csövek amiket imént kínáltál?
![]()
Nem, ezek a pótcsövek, de a rosszak még azthiszem többen is vannak
![]()
Egyébként van egy Videoton Melodyn-om, kicsit megbontva, nem működik.... Ha valakinek kell szóljon, ingyen elviheti!
![]()
Szia! Merre felé laksz? Hátha közel Esztergomhoz.
Hódmezővásárhelyen lakok, sajnos az nincs hozzá közel!
![]()
Rendben! Amúgy találtam egy Szimfónia de Luxe dobozt! Ezt és a Melodyn-t ingyen el lehet vinni!
Mennyire van rossz állapotban az a Melodyn?
A belseje nagyából egyben van csak pár dolog lett kiműtve(pl csövek), a hátulja megvan és a doboz is szép, nem pörgött le a funér
Ezt ma találtam a hegyünkön. A föld alatt volt kb. 15 cm mélyen, fát ültettünk és ez is ott volt.
![]() ![]()
Szépállapotu FM tuner.DE hogy melyik rádióé?
Aha értem. Esetleg ha posta megoldható lenne, mert messze van, akkor érdekelne. Persze a postát én fizetném.
![]()
Én elkezdtem elekrtoncsöves előerősítőket gyártani,a 6SL7 és 6SN7 főleg ahhoz kell,a többi meg restaurálásra van.Szerencsére van ismerősöm,akitől mindig tudok vásárolni.
Végre megtaláltam a fotóját a felújított Vörös Szikra magnómnak,megosztanám veletek:
Sziasztok! Lehetséges az, hogy a Standard gyárból kettő volt anno, vagy az hogy két különböző emblémája volt? Az adótornyosat ismerem, de volt neki földgömbös is? Ez utóbbi rádiót nem találom a 15 év alatt gyártott modelljei között. (Miskolci Galéria)
Közben kiderült a rejtély. Egy EKA Reformról van szó, ami ugyebár Standard Darling belsőt rejt.
Az eladó rádió állapota eléggé siralmas: Beszakadt, elázott (foltos) hangszóróselyem, hiányzik az egyik gombja, felpattogzott lakkozás (ez is az ázástól lehet). Belseje hiánytalan (bütykölésmentesnek tűnik), viszont vastagon poros, koszos, s nem kizárt, hogy rozsdás az ázás részénél. Hátlapja szintén elázva. Elhiszem, hogy 1936-os modell lehet, meg hű-de régi, de azért 20 ezerről indítani, meg 40 ezer a villámár ![]()
Helló! Na az szép rádió, szerintem megéri felújítani, de az ára tényleg elég magas az állapothoz képest....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Az alkuból egyenlőre semmi. Addig megmutatom gyűjteményem legújabb, s egyben legöregebb (még) darabját. Sajnos csak egy káva, de szép állapotban van. A skálaüvegről sajna kopik le a felirat. Nemhiába, 1942 - 1944-es darab. Szerzek hozzá két rádiógombot, s építek bele valamit, hogy azért működő legyen
![]()
Most gyarapodtam egy ruszki kollega jovoltábol ezzel a készülékkel (ez a felujitás utáni állapota egyenlöre):
Tyű a mindenit!
![]()
Ez nagyon szép! Én sajnos iylen gyönyörűségeket nem tudok mutatni, de ezt a Harmóniát ma vettem, egészen tetszenek ezek a rádiók
![]() ![]() ![]()
Gyönyörű darab! Ebben magán a térképen is vannak izzók, amik az adott városnál világítanak, ahol veszel épp, ugye?
Ma elkezdtem egy Orion AR306-ost felújítani. Sajnos nem készültek előtte képek, mert gyorsan nekiestem. A fehér előlap sötétbarna volt a kosztól, nem győztem csodálkozni, mi lejött róla. Sajnos az egyik nyomógomb törött, de majd lesz másik, vagy megpróbálom megragasztani. Ragasztással próbálkozott valaki eredményesen? Ha igen, mivel érdemes ragasztani? Amúgy nyugati URH-s, ez a típus az 1958-as brüsszeli világkiállításon aranyérmes volt. kép (nem az enyém de ilyen)
AR301 nyomógombját(ami szerintem ugyanolyan)ragasztottam:sasszi fejreállítva,nyomógomb a helyén,az üreges részt kitöltöttem EPORAPID-al.A darabok hiánytalanul jó, ha megvannak, persze az ideiglenes rögzítést(pl.gumival)is meg kell oldani.Az is igaz,hogy ez már csak roncsolással bontható(de miért is kellene?)Kapcs.rajzot tudok adni, ha szükséges.
![]() Üdv:gkari
Kapcsolási rajz van, köszi! Nem maga a gomb nyomó része van eltörve, hanem a tengelynél, amin billen. De szerintem ott is használható a kitöltéses módszer. Keresek általad ajánlott ragasztót. Amúgy cafatokra szétszedtem a tisztítás miatt, hogy a műanyag részek úszhassanak egyet.
![]()
Üdv. Még van tartozékom. A pontos méreteket küld el. Öreg T
Most döbbentem rá, hogy lassan már én is múzeális darab leszek.
![]()
Én még messze vagyok attól.....
![]()
Csatlakozom a társasághoz a saját Harmóniával
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |