Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv!
Nézet - > panelek rögzítése menüpont. Választhatsz, vízszintes, függőleges rögzítés között. A kijelölt sor (oszlop) után fog rögzülni.
Szia!
Látam már az oldalt! ![]() De szerintem már sokkal több mint 20 éve halt meg. ![]() Én ERRE a dalra gondoltam
Sziasztok! Épp távjavítok. Az a gond, hogy Skype-on működik a webcam, de MSN-en nem. Az MSN-t nem akarom újratelepíttetni, mert akkor az animációk elvesznek. Az a gond, amikor beszélne valakivel, és bekapcsolják a kamerát, kikapcsol magától fél mp alatt. ezt hogyan lehet megcsinálni, hogy működjön? Már másodszor van fennt a driver.
Köszi.
MSN-ről milyen adatok vesznek el?
Ha letörlöd és felteszed, a megfelelő mappában megmarad a szmájli, naplózott beszélgetés. Ha újra felteszed ugyan úgy meg lesz, persze ha ugyan oda telepíted ahonnan törölted...
ÁáÁ!
Félek! Egyedül maradtam az OFF ban :no:
Dehogy maradtál egyedül. Én épp a VFD órán töröm a fejem. Mármint nem szó szerint
![]()
Jó is hogy nem szó szerint, mert ha megreped a "cső" üvege akkor semmi se lesz
![]()
Hát ja! A VFD-s panel itt van előttem, de a vezérlés... 2500Ft lenne a 12 IC bele. Ennyiből a PICet, meg a tranyókat is megveszem. Már meg is van a rajz. Már csak meg kell venni az alkatrészeket, a panelt megcsinálni, meg bedobozolni az órát.
Persze, még tervezek bele 1-2 kapcsolót, meg ilyesmiket, ahogyan magamat ismerem. ![]()
12IC? hűűűha
![]()
Itt az első két rajz. Majd keresek egy PIC-eset, ami nem multiplex-ben hajtja a csöveket.
Áhá, így már érthető!
![]()
Csak meg kéne tervezni a panelt, hogy a kijelzőpanel alatt elférjen (20*7cm), és akkor a dobozolást is meg tudnám tervezni holnap.
Sziasztok ujra itthon. :kalap:
Szia!
![]()
Az apámnál jártam székesfehérváron, de az élményt még vektorgrafikusan sem tudom leírni. Ennek több oka van, az élmény még feldolgozaás alatt áll, amásik... őŐő az itt nem publikus.
![]() Annyi boztos hogy apám helyett te apám vagy, Matyi meg anyám helyett anyám. ![]() ![]()
Megvan: Higanygőz lámpa. :yes: És akkor neki miszüksége a fojtóra?
Idézet: „És akkor neki miszüksége a fojtóra” Üdv. Lehet rosszul tudom, és erősítsen meg valaki, de én úgy tudom, hogy az áramkorlát szerepét játsza a rendszerben a folytó. ha ez tudtad akkor ellenzést, nem szóltam ![]()
Én úgy tudom, hogy mikor a feszültséget rákapcsoljuk a folytón keresztül az izzóra, az izzó rövidzárként viselkedik a benne lévő higany miatt. Emiatt a higany elkezd párologni, a rövidzár megszakad, és a folytón önindukciós feszültség keletkezik , ami begyújtja a lámpát.
üdv
Ha már keresel, akkor kereshetsz nekem egy olyat ,ami multiplexben hajtja a vfd-t. Nekem is van egy szép nagy vfd-m és én is órát akarok majd egyszer csinálni belőle. De a dobozolás... na az, ami nekem nem igazán megy. Most kezdtem a Gu50 dobozát csinálni. Van még másfél napom, hogy nagyjából megcsináljam. Ja és még a nagykijelzős hőmérőm is itt van doboz nélkül, plusz a cikket is elkezdtem róla, de még csak az első oldal van meg, a bevezetés.
![]()
"szép nagy vfd-m"
Szabad tudni milyen tipusú cső az? :hide:
Ott a pont! Utánanéztem én is. Igaz. Ezt még nemtudtam, de már memorizálom.
Nekem kész van a vfd-s panel, szegmensmeghajtó IC-vel, meg tranyókkal.
Ja, jobban megnéztem, Neked olyan kell. Na várj csak, megrajzolom újra, mert közben másik géphez kerültem...
Örülök hogy hasznos infoval szolgálhattam
![]() ![]()
Olyan nincs is, hogy folytó. A fojtó ugyanis az áramot fojtja vissza, tehát a fojt igéből képződik ez a folyamatos melléknév => fojtó. Sehova sem folyik, mint a folyók szoktak.
Ha Te mondod.....
Amúgysem vagyok tökéletes helyesíró :hide: [OFF]
Kész. Bocsi az OFF-ért!!!
Az MPSA-s fokozatra mennek a katódok, a rajzon a PIC másik felén lévő kivezetések meg mennek a szegmensmeghajtó IC-kre. A PIC programja meg ott van a kapcsolások között.
Aztán most már nem offolok itt, mert kapok egy háromszöget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |