Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fuzz Face torzító
 
Témaindító: ssjzsef, idő: Ápr 19, 2009
Lapozás: OK   4 / 6
(#) karpi válasza JnCon hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Sotet a hangszinbeallitas gondolom igy allitottad be az intermodulatios torzitas miatt.Felvetel korulmenyeit le kellene irni ha hangmitat teszunk , gitar tipus , pickup tipus ,erosito/hangszoro/ mikrofon vagy Line-In mixerbe?.
Nem mindegy mivel es mi szol egy torzitoval .

Azt az oblos hangot torzitani csoves vagy FET-es torzitoval lehet aminek az intermodulacios torzitasa kisebb igy nem kell levagni a bemeneten a "melyeket".
FUZZ tipusu tranzisztoros torzitoknal a bememneten vagjalk a melyeket es kimeneten leszurik a magasakat igy valahol kozeptartomanyban szol a cucc.A gitar lenyegeben 100Hz -2500Hz tartomanyban szol.A magas hangokat a hengszoro is "hatarolja' a gitarhangszoro is max 5KHz-ig kell mukodjon es ne legyen fem/dom portalanitoja hanem normalis papir.
Az oblos hangszint tranzisztoros torzitoval altalaban a kimeneti szurovel "alkottak" meg a baj ott van hogy majdnem minden tipusu gitar+pickup-al egyforman szol.Elvesztrjuk a gitar sajat hangjat .
A kis IMD-s ( intermodulacios torzitas) csoves es zFET-es torzitonknal ( werositoknel) megengedi a naggy torzitast ami azert a hang karakterisztikait jobban megtartja.
Aztan ott van a "hasznalhatosag" , nem egyedul jatsszunk a szinpadon , ott a dob , cintanyerok, enekhang, orgona/szintetizator, bassszusgitar.
Olyan hangszin kell ami kulonvalik es nem zavarja a tobbi hangszert .Mely oblos hangszin de ami attut az eggyuttes "zajan" es erezhetoen ott van es nem csak egy alapzugas az eredmeny.

Itt jonne meg a dinamikai viselkedes , ne usse agyon a dinamikat hanem ahogy az hurt utod ugy valszoljon az erosito/lejatszorendszer.( ez lenne az idealis )
(#) vectra válasza magitor hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Hi Magitor! Itt vannak a rég beígért kapcsolások a 92-es rtékból. Sajna ez egészet nem tudom becsatolni, mert 44 mega, de kivettem az érdekes részeket. Ha van ezekkel az ák-el tapasztalatod, azt megírhatnád! Üdv!
(#) magitor válasza vectra hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Huh! nagyon jó dolgok vannak benne, még nem láttam ilyen dolgokat, de belekezdek. viszont ha van rá egy kis affinitásod, és nem nagy kérés a profilomba lévő email címre el tudood küldeni az egészet, van egy jó oldal ami ebben segít. tolda a cuccot a neve!
(#) kefe13 hozzászólása Szept 21, 2009 /
 
Elkészült
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Aranyos, ez a lomexes doboz? Ezekről jut eszembe mert nekem meg a fekete szürkésfehér alu dobozom van amit használok, de az jó árnyékolásra? Mert igazából mágnese teret csak mágnesezhető fémmel lehet árnyékolni, nem?
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Igen lomexes doboz (mai áfás ára 1220 huf) , árnyékolni, őő szerintem minden vezető fémmel lehet vagy nem ?
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Hát nem tudom ez a baj! Elvileg nem árnyékol mágneses zavart az alu, mást igen, de az én véleményem, hobbista vagyok nem szakmabeli.
(#) vectra válasza magitor hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Hello! Ha tudom, elküldöm az anyagot.

Tegnap megépítettem egyébként a Maestro Fuzztone FZ-1 -et, válogatott germánium tranyókkal, próbanyákon, tranyóknak foglalattal, hogy tudjam cserélgetni, deszkamodell szinten (no doboz). Háát, nem vagyok vele egyenlőre elégedett. A Vox Tone Bender Mk-II klasszisokkal szebben szól (más néven gyakorlatilag Marshall Supa Fuzz). Még kipróbálom az FZ-1A-t is, meglátjuk... Próbálkozni kell.

Viszont vasárnap voltam egy blues koncerten, kíváncsi voltam, hogy a gitáros srác milyen effektpedált használ a Gibson SG és a csöves Fender erősítő között. Végén megkérdeztem tőle: semmilyet!!! Pedig meglepően Robby Krieger-es hangja volt az egész cuccnak.... Szóval a végén kiderül, hogy nem is kell pedál, csak egy jó gitáros+egy jó gitár+ egy jó erősítő...
Vagy mégsem?

Dobozokra visszatérve: Ez szerintem az M60-as lomexes doboz. Alu öntvény. De ettől nem kell megijedni, a gyári korong alakú Dallas Arbiter Fuzz Face is alu öntvény dobozban van, meg a régi Tone Bender is. Én pedig műszerdoboznak nem az M60-at használtam, hanem egy 100x60x30-as vékony ónozott vaslemez dobozt. Az tuti árnékol, masszív is, és nem is került annyiba, mint az M60. (Párszáz Ft volt, képeket korábban csatoltam róla, meg lehetett volna csinálni szebbre is)
(#) magitor hozzászólása Szept 22, 2009 /
 
Én is a héten a tone bendert meg az fz-1 et megépítem, már csak "pihenés" képp is, viszont milyen alkatrészeket használsz? NOS-t vagy teljesen "újkori" alkatrészeket?
(#) vectra válasza magitor hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Hi! Nem, mezei ellenállásokat, és lehetőleg MKV, MKP vagy régi REMIX tekercs kondenzátorokat használok, a kerámiát és elkókat lehetőleg mellőzöm. (A tantált is, mert nem audióra való.) NOS ellenállásokat és kondikat itt Pécsen lehetetlen beszerezni. Max. kimegyek a piacra, és veszek valami öreg cuccot, és szétbontom... De erre még nem volt időm eddig. De az nem NOS, hanem csak öreg és használt. (Attól még jó, sőt!) Kísérleteztem korábban sokféle kondival, van nekem is otthon egy rakat használt jó öreg alkatrészem, de hogy őszinte legyek, a kapcsolástechnikának meg egy alkatrész értékének szerintem sokkal nagyobb súlya van a hangzásvilág kialakításában, mint annak, hogy NOS-e vagy sem az alkatrész. Én is híve vagyok a régi cuccoknak (építettem csöves monoblokkokat, a gitárom is egy eredeti recept: Gibson SG másolat Gibson PU-kkal, restauráltam egy 1964-es Moszkvics 403-at is), de én úgy vagyok vele, hogy ha egy pedál 100%-ra bevált, csak utána akarom megépíteni teljesen autentikusra. Itt még nem tartok, eddig még nem leletem rá a tökéletesre!

Sok sikert a Maestro FZ-1 hez, meg a Tone Benderhez! Ha nekiállsz, akkor ezeket a kapcsolásokat ajánlom, mert mindenféle szemét is fent van a neten (azzal a kiegészítéssel, hotgy a 470k-s ellenállás az FZ-1-be is kell, nem csak az FZ-1A-ba)

Kíváncsi vagyok a véleményedre mindkettőről!!! Ha tudsz, tegyél fel hangmintát!

Ja, én csakis válogatott Ge PNP tranyókat (pl. AC125, 128, stb.) használj! Ahogy én tudom, a legjobb az, ha minál kisebb a szivárgási árama, az erősítése pedig legyen 70-120 között! Így 20 tranyóból kb csak 2-3 marad... Habár erről megoszlanak a vélemények, úgyhogy legjobb betenni egy foglalatot, ahol majd lehet cserélgetni a Tr-kat!
(#) vectra válasza magitor hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Ja, és én eszerint válogattam a germánium tranzisztorokat, építettem egy kis kapcsolást, ami a cikkben is van. Germánium tranzisztort NEM lehet multiméterrel kimérni direktben, úgy, hogy beleteszed a tranzisztor Hfe mérésre kialakított részébe, de minek is írom ezt, hiszen ezt mindenki tudja, de gondoltam biztos, ami biztos!
Íme:germánium tranyó válogatás
(#) magitor válasza vectra hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
erre én azt mondom hogy én hallásra mérem ki őket nem műszerrel, mert nekem is van egy jó nagy adag csak lusta/nemtörődöm voltam mérés ügyileg! Amint kész vagyok felrakom a hangmintákat, viszont sajnos csak számgépen keresztül felvett mintát tudok majd készíteni, mert épp a kombóládám félkész állapotban van, és trafóra vár ami leghamarabb talán hétvégén jön meg.
(#) kefe13 hozzászólása Szept 22, 2009 /
 
Jóestét, kis off, egy boss md 2 hangja mennyire lenne kivitelezhető, van valakinek tapasztalata ?
Más dolog, megjött elektro expressz től rendelt kapcsoló, személyes átvétellel kértem, vasárnap este adtam le , ma mehettem érte, szal elég gyorsak, kicsit keményen műkődik de majd bejáródik (vagy behal)
(#) JnCon válasza magitor hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
@ magitor: "Esetleg elérhető a kapcsolása a pedálnak?"

Igen, ez tulajdonképpen a Chandler Tube Driver kissé módosított változata, a rajz megtalálható a neten de ha kell fel is tudom rakni. Az enyém abban különbözik az eredetitől, hogy van benne "bright" kapcsoló meg néhány kondenzátor értéket megváltoztattam.
(#) JnCon válasza karpi hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
"Felvetel korulmenyeit le kellene irni ha hangmitat teszunk , gitar tipus , pickup tipus ,erosito/hangszoro/ mikrofon vagy Line-In mixerbe?.
Nem mindegy mivel es mi szol egy torzitoval ."

Igaz.
Bocsi, ha nem voltam elég szakszerű a hangmintákkal de nem termékbemutatás volt a cél, csak azt szerettem volna megmutatni, mennyiben különbözik a hangzás a fuzzhoz képest.
No de:
A fuzz hangmintánál gitár: 1998-as gyártású Gibson SG, hangszedő: fuzz_full-nál BH (=Bridge Humbucker), gitár volume max állásban.
Fuzz_smooth-nál BH, gitár volume kb. 6-os állásban.
Fuzz_chords-nál NH (Neck Humbucker), gitár volume kb. 4-es állásban. A tone potik teljesen fel voltak tekerve.

A tube driver hangmintánál a gitár: 1982-es Gibson Les Paul Custom, a hangszedő:
Money_for_nothing_intro-nál BH, a hangszín poti letekerve, hangerő poti max állásban.
Rock_rhythm_custard_pie-nál BH, hangerő poti kb. 6-7-es állásban.
Rock_lead-nál BH, hangerő poti max-on. (Először a tiszta gitárhang, utána a torzított )
Treble_booster-nél a két humbucker együtt, hangerő potik maxra tekerve a gitáron, a gain majdnem teljesen levéve a pedálon.

Mindkét gitárban gyári hangszedők vannak (hogy pontosan milyen, azt most nem tudnám megmondani, valamilyen AlNiCo )

A pedálokból a jel közvetlenül a hangkártyába megy, vonal bemenetre (Line6 UX1). Az erősítőmodell egy JCM800, minden effekt és hangszín kikapcsolva, gain teljesen levéve, hogy minél kevésbé színezze a hangot és nyersen teljesen neutrális legyen.
A felvevőprogram Adobe Audition. A végén egy nagyon kicsi szoftver reverbet adtam hozzá. Hát kb. ennyi.

Itthon sajnos nincs lehetőségem normális felvételt csinálni, mert egy 50 W-os csöves erősítővel ki lehetne kergetni a fél házat, és ugye csak akkor szól jól, ha rendesen ki van hajtva. Ha lesz egy kis időm, lehurcolom a cuccot haveromékhoz és rendes gitár - pedál - kombó - mikrofon - előerősítő - hangkártya felvételt is csinálok (persze csak ha van rá igény...).
(#) magitor válasza JnCon hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Igény természetesen van rá! Én is tennék fel egy rahedli hangmintát, csak sajnos meghalt a jó hangkártyám (Asus sonar 2) amivel lehetet felvenni értelmes jelet, és nem tudok értelmes cuccot szerezni jelenleg, mert vagy borsos az ára, vagy digitális külső termék. Pl egy haveromnak egy csöves erősítője van ami usb-n kommunikál a géppel, igaz ez csak mic, illetve line-int tud ennek van egy nagy tesója ami 7.1 ig hajt ki, mind elő mind végfoként, termétől függően, ez azért érdekes, mert hiába usb-n működik, analóg jelrendszerrel vesz fel, hardveresen, majd úgy küldi át a gépnek, a kívánt formátumba waw tól a flac on át egészem mp3 ogg ig! Nevét megkérdem, viszont arra emlékszem vele kapcsolatban hogy ez a kis előfokacska ami neki van röpke 600 dolcsi volt 3 éve!
(#) karpi válasza JnCon hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Kicsit sotet a hangszin, gondolom azert mert nincs hatter "zenekar" igy vilagosnak tunik ez egyedulallo gitar.
Eppen ez a bibi, hangkartyaba Line-in bemeneten elerni a jo hangzast mivel nem bombolhetek meg 1W-al se a panellakasba hat meg 100W-os csoves erositommel .
A legjobban bevelt a csovest kivalto a JFET-es eloerosito/torzito/overdrive ami a csoves erositok bemeneti koret kopirozza le "1:1"-be ( majdnem de modhatjuk hogy kb 90% -ba).
Ez a feltett minta az elso proba amit a "Doctor Boogey -Mesa Dual rectifier egy csatornajanak a klonjafval vettem fel, direct a hangkartyaba E-MU 0404 ,Adobe Audition 48KHz/16bit ez persze normal mp3. Gitar Stratocaster vintage Alnico pickupokkal .
Dinamikaja szuper , erzekenyseg nagy pont ugy viselkedik mint egy kivezerelt csoves erosito .
Meg meg kene epitsem a kimeno reszre ( othonra a PC-hez) a hangszoro "szimulatort " hogy meg jobban hasonlitson az "igazi" erosito hangzasara.

Itt ugyanaz az eloerosito egy Gabriel csoves erosito ele kotve ,sajnos a felvetelen a dinamikat a "camcoder" lezabalta de a hangszin es a viselkedes erzodik hallatszik.
.A gitar egy olcsobb KEIPER noname humbucker pickup-okkal.Egy kis visszhang van raadva egy Korg Pandora-bol .
Live JFET "DB" +Gabriel

JFET 1.mp3
    
(#) MrMarcee válasza JnCon hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
engem nagyon rdekelne a te kacsolásod! nagyon szép hangja van! Ha nem gond, megoszthatnád itt velünk!
(#) karpi válasza MrMarcee hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
"Doctor Boogey" Mesa Boogie Dual Rectifier schematics
a forras de elebe tettem meg egy buffer eloerositot , keressem meg a link-eket...
Doctor Boogey

es az eloerosito/buffer All -FET distortion
csakhogy en torzitas nivo alatt hasznalom a Strat-hoz hogy nagyobb jellel tamadja a DoctorBoogey-t .
A trimmer-potikbol kell beallitani , legjobb oszciloszkoppal de lehet hallas utan is sorba halgatva lepesrol lepesre a FET-ek utan a jelet egy kabel vegere egy 0,1µF-os kondit forrasztani a foldelesre meg az arnyekolo harisnyat ,igy minden FET utan halgatod a jelet enneljulk l hogy lesontold egyenaramba. ( hallatszik mikor OK a szimetria es a telites calamint az erzekenyseg )

Jo ha stabilizalt a tap , a tap vonalra lehet ellenallast beiktatni egy kapcsoloval hogy a lemerult elemet szimulaljuk es jo "nehez" crunch -ot kapjunk "arpegio chord"-nak.
.Stabilizalas nelkul lemerultebb elemmel elcsuszhat a polarizatio ( bias) ami tul crunch hangot ad es a szolokhoz mar nem OK .
Ha "melyebb" tob basszust akarunk a kell dogzni az egesz kapcsolast ,meg nem tettem de mar probalkoztam nem konnyu az egesz kapcsolas egy nagy globalis szuro egybe es mindent meg kel valtoztatni hogy lejebb menjen a hangszin nem csak a kimeneti hangszin szabalyzo ellemeit.
(#) karpi hozzászólása Szept 23, 2009 /
 
Itt egy cikk a FUZZ- FACE rol , egy nagyon komplekt es komoly tehnikai cikk ! Digitalis lekepezes celjabol felboncolt "fuzz face" ugyhogy mindenrol ami minket erdekel szo van ebben az analizisben.
Bővebben: Link

Mast nyomtam meg az elobb es masnak valaszoltam veletlenul,
(#) JnCon válasza karpi hozzászólására (») Szept 24, 2009 /
 
Hmmm, érdekes cikk. Első ránézésre kicsit több idő kell a végigolvasásához, de mindenképpen érdemes.
(#) JnCon válasza MrMarcee hozzászólására (») Szept 24, 2009 /
 
@ MrMarcee:

Tessék, ez volt a kiindulási alap. Ez tulajdonképpen a "Chandler tube driver"-ként ismert kapcsolás egy verziója.
A műveleti erősítő eredetileg 4558, én TL072-t használtam, mert abból volt sok. Amit még módosítottam rajta: a rajzon R6-ként jelölt ellenállással párhuzamosan kötöttem egy kondenzátort (470p - 4,7n közötti értékekkel érdemes kísérletezni, ízlés szerint) kapcsolhatóan ("bright" kapcsoló). A "Drive" poti nálan 1 MOhm, mert ilyent találtam viszont az R4 ellenállás 4,7 k-ra módosult, hogy ne legyen nagyon nagy erősítése az ic-s fokozatnak. A táp 12V-os stabil, egytápos megoldású (az ic-nek 2 db 10k-s ellenállás osztja a féltápot) viszont a cső 36V tápról megy. Ezt egy 2 x 12V-os DC-DC modul (Nemic-Lambda PPD1R5-12-1212 a típusa) csinálja úgy, hogy a kimenetei sorba vannak kötve és a kimentei fesz. rá van ültetve a 12V tápra (ami egyébként a cső fűtését is adja), így összesen 3 x 12 azaz 36V tápfeszültség jut a csőnek. A cső ECC83 de érdemes ECC81-el is kísérletezni. Ennek valamivel kisebb az erősítése de állítólag "jobban" viselkedik alacsony tápfesz. mellett. Én kipróbáltam mind a kettőt, de az erősítés mértékén kívül nem igazán hallottam nagy különbséget
A hangszínszabályzót érdemes kiiktathatóra csinálni mert rossz beállítás eléggé elrontja a hangot. Hát kb. ennyi, semmi extra nincs benne.

A következő projekt egy full csöves booster/overdrive lesz csak még azt kell kitalálnom, hogyan applikálok bele 2 db ECC83-at meg egy nagyfesz. tápot (160-180V-ot szeretnék) egy Hammond 1590BB dobozba (plusz kapcsoló, plusz potik, plusz aljzatok...).

Ez az eredeti rajz, a módosításokat nem rajzoltam le, csak kísérletezgettem amég jó nem lett:
(#) magitor válasza JnCon hozzászólására (») Szept 24, 2009 /
 
Jéé én ezt a kapcsolást megépítettem, csak nem e88cc vel! 160V ot hogy oldottad meg? én úgy hogy egy 230-12 voltos trafót kötöttem be, 12 ről a kapcsolás alap része ment illetve fűtés is innen egy stabilizált körrel, hogy ne búgjon, majd a 12 es ágra egy 24-230 as trafót kötöttem, így igaz 110 körüli értéket kaptam , mely egyenirányítás után olyan 130 körüli értékre állt be és azzal hajtottam ki a csövet. és mit mondjak tökéletesre sikerült elsőre, mármint úgy értem hogy pöccre indult és nem zúgot búgott, és pontosan jó helyen volt a munkapontom is! Sajnos doboza még nem lett, ezért nem használom túl gyakran.
(#) MrMarcee válasza JnCon hozzászólására (») Szept 24, 2009 /
 
estleg egy paneltervet nem tudnál felrakni? mert sok helyen olvastam, hogy nem mindegy melyik alkatrész hol van, meg melyik vezeték hol megy el. egy pedált paneljét csináltam már magamtól, de csúnyán búg. érdekelne a tied hogy néz ki.
de az is elég, ha pár jó tippet tudnál hozzá mondani.
(#) JnCon válasza MrMarcee hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Kézzel rajzolt panelterv van csak, de megkeresem.
Addig is teszek fel egy képet, hátha segít valamit.
Szerintem nagyon nem lehet elrontani, ha az ember betart néhány alapvető szabályt. Mivel pedáloknál nincsenek igazán nagy áramok, földhurok kialakulásától nem kell tartani. Lehetőleg nagyjából egy pontban, a tápszűrő kondenzátorhoz közel érdemes a testvezetékeket bekötni valamint a tápvezetékeket elhozni. A külső fémház is legyen a testre kötve, de érdemes kimérni, hogy a ki- és bemeneti aljzatok külső pinjei ("ring") is rendesn testpotenciálon legyenek. Érdemes az 5-6 cm-nél hosszabb jelvezetékeket árnyékolni. Mivel pedálokban általában nincs nagy feszültségű váltóáram, így ez sem nagyon zavarhat be (230 V-os hálózati kábel pl.). Ha ezeket betartod, nagy gond nem lehet.

Én még annyit csináltam, hogy a fűtés is stabil 12 V-ról megy és a fűtésekkel sorba kötöttem egy 22 Ohm 1 W-os ellenállást bár ez inkább áramkorlátozó, mint zavarszűrő szerepet tölt be.

0004.jpg
    
(#) magitor válasza JnCon hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Én most belekontárkodnék a dologba, mert vagy én vagyok epic béna de nekem sikerült stabil zavarmentes tárpol földhurkot kialakítani, a kapcsolásban! Viszont nálam sokszor probléma az is hogy maga az egység nem búg, de ha a külső kábelek rossz helyen vannak pl nagyon közel az erősítőhöz, illetve tápkábel mellet vagy bármi hasonló, vagy maga a gityóval közel állok akkor is szokott ilyen probléma előjönni! Viszont a csöves témához az a meglátásom hogy igenis kell jól szürt belső táp a fűtéshez, mert a csöves dolgaim nekem ott szokta zajt felvenni általában!
(#) MrMarcee válasza JnCon hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
azt az aranyos DC-DC konvertert honnan szerezted?
(#) skylooker válasza magitor hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Nekem is át kellett rendezni az egész motyót, ugyanezért. Single coil fel tud szedni zavart, ha közel a 220v.
(#) JnCon válasza magitor hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Humbucker is összeszedi a zavart, ha közel van, single coil meg persze még jobban - sajnos ez ilyen .
Én úgy értelmeztem MrMarcee kérdését, hogy a pedál dobozán belül kíváncsi az elrendezésre és a bekötésre.

Fűtést én is stabil, szűrt 12V-ról oldom meg. Csak az áramfelvétel okozhat némi gondot, több csőnél már elég bika feszszabályzó kell.

A DC-DC konverter bontott cucc, de szerintem lehet ilyeneket kapni (TME-n érdemes talán nézelődni).
(#) karpi válasza skylooker hozzászólására (») Szept 26, 2009 /
 
Studioba de talan koncertre is van mar kidolgozott kapcsolas ami a singlecoil -nak a kornyezetbol felvett zavaro jeleit csillapitja.Nem tudom hol a link mert az XP-t ujrainstalaltam es kimentettem mindenfelet DVD-kre .A lenyeg egy nagyatmeroju (300 mm de tobb is lehet )kisimpedancias tekercs a gitar hatuljara fogva ugy 30-100 menet 0,2-es huzalbol ( de probalgatni lehet ) ez a tekercs forditott fazisba kotve a pickup-ehoz viszonyitva.A kulso tekercset a gitar kozos foldelesi pontja es a kimeneti csatlakozo foldeles pontja koze lessz bekotve .Egy komlplex kapcsolas az illeto tervben erzekenyseg es magas szuressel egyutt .
Tulajdonkeppen hasonlit az elkepzeles a magnoknal alkalmazott kapcsolashoz,ahol egy "tekercs" volt a magnofej es a sasszi foldpontja kozott , tekercs ami egy menet vastagabb huzalbol es amit lehetett hajlitgatni mig a brumm kioltodott a lejatszo- fej altal leadott jelebol.

En meg nem probaltam ki de ki kell probaljam( kiserletezzem) .lA plane az hogy a hangszin megmarad mert a hurok nem hatnak a tekercsre mivel nincs magnese es messze is van igy a jel nem keveredik mint a kettekercs azonos magnesen humbucker eseteben .Igy megmaradnak ugy a magasak mint a melyek .
Utanna nezek a kink-nek is holnap.
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem