Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Castone erősítőkben láttam azt a megoldást, hogy a föld kapcsoló off állásban simán összeköti a burkolattal a "jel földet". on állásban pedig egy kondenzátoron keresztül kapcsolódik. Talán jobb ha a kettő nincs összekötve. Viszont ha mégis galvanikusan összekötöd könnyen belefuthatsz egy földhurokba.
Sziasztok!
Ez a tda1558q erősítő 350W-os pc táppal működne?
Szerintem működne.
Nem tudnád belinkelni ezt a cikket? nem találom sehol.
De be tudnám linkelni. És linkeljem is, mert azt nem kérted...
Itt a cikk linkje, érdemes az elejétől a végéig átolvasni, találni benne hasznos infókat sok dologról: Bővebben: Link
Persze, hogy működnének, mivel hogy a három rajz szinte teljesen ugyanaz. A másodiknál meg miért jó, ha csak egyszeres az erősítés ? Talán fejhallgatóhoz ? Vannak ennél kicsitt jobb, és korszerűbb megoldások is.
CS!
Egy kezdőnek melyik erősítő kapcsolást ajáljátok? Pls csatoljato fel. Todi92 Nem tűnt fel hogy itt senki nem ír ilyeneket? szamóca
Helló!
Mekkora teljesítményre? Illetve mire kell? Amúgy mindenképpen Ic-set. pl tda lm
Hi!
Van egy Sharp system 7700 végfokom STK 4241 vég IC-vel. Tök jól működött az egész cucc csak nem használtam és eltettem kis időre.... Most megint kellene de az egyik fele nem szól, minden előjáték nélkül. Semmi életjelet nem ad , se nem búg se nem recseg. Szétkaptam és egy 6Ohmos ellenállás el volt égve. kicseréltem a másik felében lévő ellenállással de így sem jó. Valaki dolgozott már ezzel a végfokkal? Egyéb tapasztalat?
Ez elég nagy teljesítményű végfok 2x120W. Lehet hogy a hosszú pihenés alatt a kondik megadták magukat elöregedtek de nem igazán van a kapcsolásban 6 Ohm, 4,7 Ohm vagy 0,22 Ohm-nak kellene lenni benne?! "nézted már a relét ha az a hangfalvédelem lehet kontakt hiba is" Na prsze ha leégett egy ellenállás és köze volt a 12-15-ös lábakhoz akkor elszálhatott a végfok
Sziasztok!
Megépítettem a Dracula végfok hapro általi változatát. A kérdésem a nyugalmi áram beállításával kapcsolatos. Hapro 80mA-t ír. Ez a teljes felvételre vonatkozik, vagy tápáganként. Tehát + és GND között 80mA (én erre gondolok) vagy 40mA? Köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok!
Én ugy értelmezem ,hogy a + és GND valamint a - és GND között is 80mA.Ha jól emlékszem azt irják a cikben ,hogy elég az egyik ágat megmérni ,mert elég szimetrikusak. A nyákom már kész van nekem is de még nem volt időm összerakni.Majd osztd meg velünk milyen lett a hangja.
Itt az adatlapja, hátha segít.
Szia!
Kipróbáltam 36Ah-s autóakksival, és ugyanúgy durrogott ha mindkét hangfalat rákötöttem, szóval nem a táp a hiba. A 9, és a 15. lábát nem kötöttem sehova az IC-nek, ahogy a kapcsoláson is van. Akkor esetleg az lehet hibalehetőség, hogy a kimenetre tettem egy 250V/6A 2ák. kapcsolót, hogy késlelteve kapcsoljam be a kimeneteket? Vagy akkor mi lehet a probléma? Köszi előre is!
Hát azt a te általad használt kapcsoláson kellene megnézni hogy a 15.-ös lábbal mit kell kezdeni a gyári adatlap szerint 1.5V referencia feszültséget kell beállítani rajta az alacsony frekis torzítások csökkentésére, ide egy 22-47ľF körüli kondit lehet kötni de el is hagyható.
A 9.-est nem kell bekötni. Az IC 4-es lábára a GND ről 100µF ot érdemes betenni (supply voltage ripple rejection.) De te Quadba vagy hídba használod?
Nem tudom mit akarsz a 12Voltos akkuval,mert ez az STK is +- tápról működik,csakúgy mint a többi.Egyébként mint az adatlapból kiderül,+-53V az ajánlott tápfesz.g.itt éri el 4ohmon a 120W-ot,a kimeneti P-t.A nyugalmi áram is tápfesz.g függvénye ez 20mA/min.és 40mA/tipikus van megadva.Ha füstöl az Ic.tápágban levő 0,22-0,5ohm/5W ellenállás,akkor az már tönkrement valószínűleg,zárlatos végtranyó miatt.
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, egy asztali DVD lejátszóval kapcsolatban! (Millenium MN 9602) van rajta egy 5.1-es kimenet... és azt szeretném megtudni, hogy ezeken a kimeneteken hány voltos feszültséget ad ki...(próbáltam lemérni, de nem sikerült..) építettem hozzá egy 2.1es hangfalrendszert! (2x25W + 100W) már csak az előerősítő kell a 100Wos végfokomhoz! az előerősítőnek 7...800mV-os jelet kell leadnia az erősítő bemenetére.. ehhez kellene nekem kapcsolási rajz..meg egy kis segítség jahh: a végfokom 100W Darlington párral..amit innen a hobbie.-ról építettem meg! előre is köszi!
Huh ez jó, wtc egy TDA IC-ről ír, próbáljuk kideríteni a hibáját.
És szinte egyídőben felmerült ez az STK is aminek valószínőleg elszált minden előzmény nélkül az egyik oldala...
Szia!
Nem értem, mit jelent az, hogy az áramot a + és a GND (föld) között méred? Árammérőt sorosan kell bekötni az áramkörbe, és így a GND-nek nincs szerepe. Egyébként az az ára ami a + ágon befolyik, az fog a - ágban visszafolyni a tápegységbe. Így teljesen mindegy, hogy melyik tápágban mérsz áramot.
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Van egy 4 csatornás MOSFET autóerősítőm aminek a 2-es csatornája gyengébben szól és recsegősen. A többi csat. hibátlanul szól. A jelenség az 1-2 csat. hídbakötésénél is jelentkezik. Lehetséges hogy a végtranzisztor (A1941 és C5198 van benne)ment ki vagy más is lehet? Előre is kössz.
Azokat tekergettem de nem változott semmi.
Szia!
A 4. es lábán megvan a 100µF a 15 ös lábán nincs seemi, és hídalva használom, tehát ez a rajz alapján van minden. ferzoo-nak: A 12V-os akksival azt akarom, hogy mivel ez egy autós végfok, erről mindenképpen működnie kellene, ezálltal most kiderítettem, hogy nem a trafó kicsi hozzá, hanem más a hibája. A 15-ös lábáról hoza kössem a 22nF-es kondit? És még az a fura, hogyha adok jelet az A bemenetnek, a B kimeneten lehet nagyon halkan hallani.
Szia!
Teljesen igazad van, időközben átgondoltam a dolgot.
Ez annyira egyszerü IC-s végfok hogyha az alkatrészek és a megépített végfok hibátlan sajnos IC-hiba lehet. Egy megoldás a legegyszerübb próbához a mellékelt képen látszik ha ez így nem megy akkor...
Helló
Van egy tda1510 es ic-m. Megnéztem az adatlapját és látom hogy btl módban 1*24Wattot tud leadni. De mivel nem is biztos hogy működik ezért nem szeretnék nyákot készíteni hozzá. Szerintetek légszerelésben nehéz lenne megcsinálni? A mellékelt kapcsolást találtam hozzá, esetleg ezt még nem lehet jobban leegyszerűsíteni? Nem kell semmi extra csak szóljon és kész. Köszönöm a segítséget helló
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni keresek 2db 2sa1516 PNP és 1db 2sc3907 NPN tranzisztort. Esetleg ha valakinek lenne eladóban vagy tud olyan helyet ahol van mind a 2 féle szívesen vennék bármi megoldást. Előre is köszönöm :worship: |
Bejelentkezés
Hirdetés |