Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DJ CD-lejátszó építése
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Doncso válasza pintad hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
De biztosan többre jutna ezzel a megoldással, mint két DVD meghajtót életre kelteni PIC-ekkel meg LCD vel, amihez szegénynek lövése nincs.
Az más kérdés, hogy az adott szoftver mire képes, nem állítom, hogy ez a legjobb DJ szoftver, de azt igen, hogy például ezzel a szoftverrel, azért lényegesen komolyabb dolgokat lehet művelni, mint két egyszerű DVD lejátszóval, amin sebszab sincs. Én ebben több megvalósítási lehetőséget látok, mint picekkel elinditani egy DVD olvasót, és akkor hol van még a sebesség szabályzás, és a JOG megoldása.

Szerk : És a traktor option-jében van olyan, hogy gombokkal lehet pötyögtetni a JOG-ot? Mert akkor meg is van a megoldás a JOG-ra is.
(#) Doncso válasza pintad hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Mondjuk a MIDI vezérlőd elég közel áll a megoldáshoz, nem rossz.
(#) djlatino válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
a jog az jog. nem helyettesithetö nyomogombbal. megcsináltam. nem jo. a jogot kellene valahogy megoldani. egyébként a traktor felejtös. csak otthona valo bohockodásra. létezik professzionális szoftver is.
(#) Doncso válasza djlatino hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Szerinted egy CDJ 1000-esbe hogy van megoldva a JOG ? Encoderrel!
És hogy működik az encoder?
Úgy hogy tekerés hatására érintkezők zárnak össze!
Pontosan úgy mintha egy gombot nyomkodnál.
Lassu tekerés = Lassu ütembe gomb nyomkodása
Gyors tekerés = Gyors ütembe gomb nyomkodása.

Idézet:
„egyébként a traktor felejtös.”


Én virtual DJ-t említettem

Idézet:
„létezik professzionális szoftver is.”


Igen? Például? Mennyibe kerül?
(#) pintad válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Idézet:
„És a traktor option-jében van olyan, hogy gombokkal lehet pötyögtetni a JOG-ot? Mert akkor meg is van a megoldás a JOG-ra is.”


Van igen, csak pontosan el kell találni a nyomogatás tempóját. (én nem szórakoztam vele)

djlatino, a traktor azért már egy profibb dj program.
a gombnyomogatást is a jog wheel szimulálná.
(#) djlatino válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
a cdj1000-ben biztos hogy nem érintkezök zárnak össze. de ez már egy olyan müszaki szinvonal ami otthon az asztal sarkán bicskával kifaraghatatlan. de a célt gyakran egyszerübb eszközökkel is el lehet érni kicsit tanyasi modra is. létezik kész dj kontroller a denontol kb 60E forintér. plussz egy prof. szoftver 500 euroért. sajna meghackelhetetlen. de egy ügyes villanyász kerülö uton célhoz érhet a tizedéböl is.
(#) djlatino válasza pintad hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
a traktor nem egy profi program. meg a virtual dj sem. meg a mixvibes sem. me a ... sem.
(#) Doncso válasza djlatino hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Jójó ezt értjük, de akkor mi a profi program, ami elérhető is?
(#) Doncso válasza pintad hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Igen, erre gondoltam én is nagyjából. Látom érted mire gondolok.
(#) Doncso válasza djlatino hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Igazából az a baj nem érted a lényeget, teljesen mindegy hogy érintkezős vagy optós az ezres JOG ja, az impulzus a lényeg, azt mondod a jog az jog, de a jog is impulzusokat ad ugyanugy mint egy gomb nyomogatása.
Azt irod a gom nyomogatásával nem lehet kiváltani egy jogot, hát könyörgöm, a jog is olyan mintha gombot nyomogatnál, fogd fel úgy mint egy tekerem-gomnyomogató konvertert
A jog nem egy analóg fékező gyorsító tárcsa, amivel lassitasz illetve lendítesz a lemez sebességén, az egy impulzusokat előállitó egység, semmi különleges nincs benne, az olcsó jogban encoder azaz érintkező ven, a drágábbikban meg optó, de mindkettőben az a közös hogy ahogy tekered úgy bont vagy zár egy adott áramkört, pont mint egy nyomógomb. Így egy encoderrel lehet szimulálni a gombnyomkodást, a gomb nyomkodással meg a szoftveres JOG ot. A play, cue stb -ket meg gyönyörűen ki lehet vezetékelni egy billentyűból, ennélfogva a JOG-ot is, és kész is. A többi már kivitelezés.
(#) Doncso válasza djlatino hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Szerinted a laptop dj-k mit használnak?
(#) djlatino válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
elméletileg tökéletsen igazad van. de a gyakorlaban, munka közben ez igy nem müködik. kell a jog. kikerülhetetlen. azt kellene megoldani hogy a szétbuherált billentyüzetbe hogyan lehetne integrálni ugy hogy az müködöképes legyen. egyébkért egy pro szoftver pl pcdj pro red, vagy a pcdj pro fx. de van még egy-két másik is. de ezek a legolcsobbak.
(#) Andr3wJ hozzászólása Nov 15, 2009 /
 
Keveréshez nem feltétlen fontos hogy JOG legyen. Nézzél meg egy régebbi DJ CD lejátszót, vagy eg ymai egyszerübb fajtát, és azon sincs. Ezek csak a kényelmet szolgálják de meglehet nélkülük is lenni.
Technikán is sok múlik
(#) djlatino válasza Andr3wJ hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
persze rutinnal, sok-sok gyakorlással sokmindent ki lehet váltani de azért nem mindegy mennyit kell szenvedni. mikor még kazettárol mixeltünk még nem létezett jog. de azért nem sirom vissza.
(#) Doncso válasza djlatino hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Figyelj rám, ezt próbálom megértetni veled, csak nem figyelsz rám, leírom mégegyszer, hátha igy érted, a pc-s Jog tárcsa vezérelhető gomb nyomkodással, ennek a felbontása némely programba állitható, namost, egy encoder azt csinálja hogy tekered, és ő nyomkodja helyetted a gombot, azaz létre jön az impulzus, ami a pc szoftver jog ját vezérli, ennél egyértelműbben nem tudom leirni. Így gyönyörüen lehet kivezetékelni a billentyűzetről a jog-ot egy encoder segítségével.
Egyébként, tudod mi az az encoder?

Más: Ezek a progik milyen funkcióval tudnak többet, mint egy virtal DJ, nem kötekedés, csak szeretném tudni, nem ismerem ezket, de állitod, hogy ezek a virtual DJ vel szemben pro szoftverek.
(#) SALáta válasza pintad hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
A vinyós megoldás is optós volt, persze nehéz fúrni a vinyó lemezét. A másik megoldás ami lehet az a szervó tachoja, persze szoftveresen butítani kellene+egy motorral meghajtani, a motor fordulatát a mikrovezérlő tudja szabályozni. Magát a tárcsát pedig el lehet készíttetni. Igaz lenne vele mechanikai munka de szerintem megérné, elég nagy felbontásúak a tachok.
Az eredeti témától eltér de ez a legolcsóbb megoldása szerintem, a Traktor tényleg nem erre készült, csak egy gyakorló program de sok sok bulit csináltunk már a Traktorral, szereti az erős vasat.
(#) Inhouse hozzászólása Nov 16, 2009 /
 
Kicsit elvesztem, hogy ki mit is kérdezett és mit nem értett...

A dupla CD játszóba rakjunk DVD-t, meg HDD-t, meg MP3-at...ezeket talán hagyjuk...

A PC-s programhoz lehet kapni vezérlőket, de talán csinálhatsz is hozzá, mint már írták...
A forgó tárcsás cucc egy kicsit nagy falat szerintem, de mint szólnál hozzá, ha csinálnál egy 555 vibrátort, ami egy kör alakban kirakott LED sort hajtana (na meg a gomb helyett "nyomkodna"). Az 555-öt lehetne állítani egy a LED sor közepén elhelyezett potival. Esetleg lehetne rakni egy gombot, ami megállítja az 555-öt, így megállítva a zenét is. Ez szerintem még megvalósítható.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Ja, persze az 555 és a LEDek közé kell egy 4017...

Üdv
Inhouse
(#) pintad válasza SALáta hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
SAláta, mostmár értem! Csak mert van olyan vinyós megoldás is amelyiken a vinyó motorjából (léptetőmotor) kapott generált áramot figyeli és alakítja digitális jellé.

djlatino, oké, a traktor nem egy professzionális program.
Viszont, szerintem aki házilag szeretne MIDI vezérlőt csinálni, mert éppen nincs pénze szettre/gyári midi vezérlőre annak szerintem bőségesen elég a Traktor is (ami még mindig százszor jobb egy VirtualDJ-nél), aki meg hivatásból űzi, az úgyis vesz mindenféle eredeti, drága cuccot...

Inhouse, a potméter nem körbeforgatható.
(#) Inhouse válasza pintad hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Idézet:
„Inhouse, a potméter nem körbeforgatható.”


Nem mondod!? Egy világ omlott össze bennem...

Nem is kell neki. Csak a bill. ütögetés ütemét állítod vele be...

Üdv
Inhouse
(#) pintad válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 17, 2009 /
 
Így elég körülményes lenne a vezérlése. Egyébként én személy szerint fogok ilyet is építeni a kontrollerembe, de az ütemeket fog ugrani.
(#) dj-mike válasza djlatino hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
Idézet:
„djlatino írta:
a traktor nem egy profi program. meg a virtual dj sem. meg a mixvibes sem. me a ... sem.”


Bocs, de a traktor scratch pro-t használja szinte minden nagy név és nem véletlenül! Szerintem is a legjobb az összes között. A hangja is kiváló meg a tudása is.
Max te bohóckodsz vele otthon, mert nem tudod használni!
Üdv!
(#) ufy92 válasza dj-mike hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
mitöl lenne nem profi pl a virtual?? biben tud többet jobbat más progi? üdv
így tovább Mike
(#) dj-mike válasza ufy92 hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
(#) pintad válasza ufy92 hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
A személyes tapasztalataim: effektek minősége és kezelhetősége, hang minősége akár scratch közben is (és ezen van a legnagyobb hangsúly. virtualdj-ben szörnyű a hangkezelés, ha "scratchelsz" benne), 4db deck... midiben nemcsak bemeneteket tudsz vezérelni hanem kimeneteket is (ledeket)... audio through -> élő hang effektezése... ez az ami nekem feltűnik. egy profi dj biztosan többet tudna mondani erről...
(#) dj-mike válasza pintad hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
Az AVR-es kontrolleredhez sikerült azóta egy rotary encodert variálni?
Üdv!
(#) pintad válasza dj-mike hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Sajnos még nem... soha nem sikerül 100%-ban erre a projektre irányítani a figyelmem mindig van másik...
(#) wir12 hozzászólása Nov 29, 2009 /
 
Hátha ismeritek ezt a közmondást hogy "Kakiból is lehet várat építeni" na szóval ha valaki ügyes a Virtual DJ-vel is lehet jól csinálni, én jelenleg a Numark Cue-val (fejlettebb a motorja és a hangkeltése) szórakozom TimeCode lemezekkel és már egykét bulit elvittem róla. Pedig magamcsinálta a hangkártya, átalakítottam két öreg Direkt Drive-os bakelitet és ezt sok ügyeséggel és gyakorlással párosítottam és jéé megy méghozzá jól.
(#) Gory válasza dj-mike hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Szerintem a Serato a legprofibb, csodálkozom hogy nem említettétek még. Azt jóval többen használják time code-ra mint a Traktort vagy a többit. a VDJ meg tényleg otthonra való.
Scratch közben majdnem mindegyik szoftvernek digitális fos hangja van akármilyen hótprofi. Csak akkor van tisztességes hangjuk ha egy szép tiszta dobot vagy ilyesmit találsz el vele, amúgy pl dallamos résznél nagyon hallani hogy nem vinyl.

A CD és DVD lejátszó beépítésén felesleges agyalni, ugyanis a zene lejátszás sebességét nem lehet egy mezei CD lejátszónál állítani.
A sebesség állításánál, ha valaki nem CDJ módban használja a jog tárcsát, tehát néhány %-ot lassít vele vagy gyorsít, hanem mondjuk vinly módban, akkor egyéb porblémák is adódnak. Ilyen nagy mértékű sebesség állítás már igényel matematikai tudást is, a nagyon alacsony és nagyon magas tempónál. (Hogyan interpolálsz az alacsony sample rate-n a minták közt)

Midi vezérlőt építeni szerintem USB-set lenne értelme. Illetve létezik MIDI-USB gyári kábel is, akkor a mikrovezérlő programjában simán soros portként lehet a midi-t kezelni, nem kell vesződni az USB endpointokkal.

Jog tárcsának a Zaj-ban például lehet kapni CDJ100-hoz encodert meg egyebeket is. Az erre van kitalálva és nem is olyan halálosan drága. Talán érdemes lehet azt használni, mert gondolom tartós, és a felbontása is megfelelő.
(#) dj-mike válasza Gory hozzászólására (») Nov 29, 2009 /
 
Én a traktor scratch pro-ra esküszöm
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem