Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 1191
(#) peti13 hozzászólása Jan 1, 2007 /

Egyiksem. Egy magnóból szedtem ki és találtam még egy érdekes alkotó elemet ez lenne az(az alján lévő kiálló kis réz bigyusz az forgatható):

A hibás mellékleteket töröltem. Moderator.
(#) Balu válasza peti13 hozzászólására (») Jan 1, 2007 /

rossz a melléklet !
(#) Balu válasza Balu hozzászólására (») Jan 1, 2007 /

Enyém az ötvenhétezredik hsz!!!
(#) Moderátor hozzászólása peti13 hozzászólására (») Jan 1, 2007

Várd meg, még feltölti a képeket, ne zárd be az ablakot!
(#) peti13 hozzászólása Jan 1, 2007 /

Bocsesz nem tuttam
(#) sakalantii hozzászólása Jan 2, 2007 /

Valaki megtudná mondani pontosan mi lenne a képen.
Fekete, téglalap alakú. 5 lába van, Az van rá írva, hogy UTC TDA 2030 HH RM A1 az erősítőmben van.
(#) Frankye válasza sakalantii hozzászólására (») Jan 2, 2007 /

Első ránézésre (meg másodikra is ) egy erősítő IC.
(#) Frankye válasza peti13 hozzászólására (») Jan 2, 2007 /

Peti13! Tedd fel újra a képeket, légyszi!
(#) peti13 hozzászólása Jan 2, 2007 /

Bocsesz még nem nagyon megy a képfeltöltés ezt talán már jó lesz ha nem akkor lőjetek le.

Közben a bátyám azt mondta hogy ez egy relé. Igaz ez?
(#) szabi83 válasza peti13 hozzászólására (») Jan 2, 2007 /

ez nem relé, ez trimmer kondi vagy milyen, ezzel kell/ lehetett hangolni az adást a rádióba/.

üdv
(#) Norberto válasza peti13 hozzászólására (») Jan 2, 2007 /

Ez még véletlen sem relé, ez egy rádióból kivett (rádióba való), manuális hangoláshoz NÉLKÜLÖZHETETLEN eszköz...tulajdonképpen egy nagyon pontosan beállítható értékű forgókondenzátor...

Gondoltam én ! De ennek 6 lába van a trimmer kondinak csak 3 bár lehet több féle van belőle. De akkor hogy kell ezt a 6 lábat bekötni ? Segítetek?
Előre is köszi
(#) Moderátor hozzászólása peti13 hozzászólására (») Jan 2, 2007

Idézet:
„Bocsesz még nem nagyon megy a képfeltöltés ezt talán már jó lesz ha nem akkor lőjetek le.”

Semmi gond, majd belejössz! És nem szoktunk senkit sem lelőni.
(#) Frankye válasza peti13 hozzászólására (») Jan 2, 2007 /

Azt gyanítom - bár a rádiós technikában nem nagyon vagyok otthon - hogy az alján lévő kis csavaros kondikkal lehet összefüggésben a 3 extra láb.
De majd az okosak megerősítenek, vagy megcáfolnak.
(#) huhuu válasza Frankye hozzászólására (») Jan 2, 2007 /

Igen így van ahogy írtad, azzal van kapcsolatban, én is bontogattam ilyesmiket és emlékszem az egyik teljesen átlátszó volt és lehetett látni melyik láb hova megy
Négy darab kondi volt az alján és egy ötödik a nagy fő kondi
egyik láb közös, a többi pedíg egy egy kondi lába volt....
(#) Sebi válasza peti13 hozzászólására (») Jan 5, 2007 /

Ez egy teljesen általános zsebrádió-forgókondenzátor.
Sajnos nagyon életlen a kép és inkább egy oldalról készült fotón lehetne látni valójában hány szektora van. Ha oldalról belenézel, jój elkülöníthető kettő vagy négy forgó és álló lemezcsoport. Ha kettőt látsz csak, akkor 200+150pF végkapacitású kettősforgó. Ha van még kettő, azok olyan 30pF körüliek, előbbi az AM (középhullám) utóbbi az FM (URH) sáv hangolásához.
Az a négy csavar a tetején arra utal, hogy négyszektoros a forgó, mert ezekkel (trimmerek) lehet beállítani a kiforgatott állapotú (min) kapacitást. (1 AM mod.kör, 1 AM oszci, 1 FM mod., 1 FM oszci.)

Egyes trimmereknek kivezették a lábát, másikak párhuzamosan vannak kötve a szektorokkal.

Ha a kezemben van, látom, de a képről nem tudom eldönteni, bár így elsőre mintha hiányozna néhány lába... Élesebb képek kellenek.
(#) Sebi válasza Sebi hozzászólására (») Jan 5, 2007 /

Na, kézbe vettem egy hasonlót.
Majdnem biztos, hogy URH-szektoros a forgód.
A két oldalon van 3-3 lába, ebből midig a középső a közös (ez talajra szokott menni) a két szélső pedig egy-egy szektora a forgókondinak. Tehát páronként egy-egy közös (állórész) és külön-külön kivezetett forgórészek oldalanként.
(#) Krisz03 hozzászólása Jan 6, 2007 /

Hali!
Egy szünetmentesben találtam ezt az alkatrészt: (elölnézet, hátulnézet) a hűtőborda lamellái között.
Mi ennek a pontos neve? Hőbiztosíték?
Alapesetben 0ohm az ellenállása, hő hatására (100W-os égő elé tartva) pár perc múlva kattan egyet, és már szakadást mutat a műszer. Ha lehűl, újra 0ohm. Egyértelmű, hogy egy kapcsolószerűség.
Mekkora áramot lehet ezzel kapcsoltatni?
Krisz
(#) huba válasza Krisz03 hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

A huzalok vastagságából ítélve több mint 1A. De érdemes megnézni a tápban a környezetét hogy ott hova volt kötve és mekkora áramot kaphatott.
(#) Krisz03 válasza huba hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

Értem, kösz!
(#) leono hozzászólása Jan 8, 2007 /

Ez egy bimetál, amely a méretezett hőfokon megszakítja az áramkört. Normális esetben a vezérlőkört, amely kisebb áramú, de találkoztam már közvetlenül nagyteljesítményü áramkörben is. Ezzel az eszközzel meglehet védeni a félvezetőket (pl. egy tápegység áteresztő tranyóját) a hőmegfutás ellen.
(#) Blint hozzászólása Jan 11, 2007 /

Sziasztok!
Segítésgeteket szeretném kérni: Szereztem egy HSDP-2000 nevű kijelzőféleséget, azonbn sehol sem lelem a leírását. Ha vkinek meglenne azt nagyon megköszönném.
(Nem 7 szegmenses, piros műanyagborítás van rajta)

Blint
(#) Krisz03 válasza Blint hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Az véletlenül nem HDSP? HSDP-t nem találok én sem...
Itt az adatlapja
Egyébként egy multiméterrel diódavizsgáló funkcióban kideríthető, hogy melyik láb, melyik szegmens...
(#) Blint válasza Krisz03 hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Akkor ezért nem találtam, mert félreírtam ááááááá.

Köszi szépen
(#) Bali125 hozzászólása Jan 11, 2007 /

Helló!
Van egy ilyen kis műszerem és nemtudomhogy mire jó... Egy rádióból lett kitermelve! A hátulján található egy Ganz felirat/nembiztos hogy a képen látni!/ Nem tudom hogy ezt mire használhatnám! Rádióadóban esetleg tudnék neki valamilyen szerepet találni? Ha mozog adás közben végülis azis eredmény mert legalább látványos de ha vmit esetleg még jelezne is.... Hogyha vmelyik variáció lehetséges ezek közül kérlek osszátok meg velem! Előre is köszönöm válaszotokat!
(#) szabi83 válasza Bali125 hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

deprez "kijelző"

üdv
(#) Frankye válasza Bali125 hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Tulképpen arra szolgált a rádióban, hogy jelezze, mennyire lett pontosan ráhangolva az adóra a vevő. (Afféle "hangolásjelző", a régi "varázsszem" modernebb változata. Túl sok mindenre nem nagyon használható, ha emlékezetem nem csal, akkor néhány mV-tal lehet meghajtani... Talán 1V-tól már simán ki is akad.)
(#) wargapityu hozzászólása Jan 12, 2007 /

nem tudja valaki hogy ez mi a csuda lehet? triak vagy mi? és mit tud? mire jó? mert hogy bazinagy azt én is látom biztos nem mA -ek folynak rajta köszi a választ előre is jah és ha valakinek szüksége lenne ilyenre elbizniszelhetjük zsír új amúgy most vettem ki a dobozból de lehet hogy 20 éves kütyü amúgy az csak karton nincs rajta semmiszóval várom a válaszokat
jah majd elfelejtettem az adatok amik rajta találhatók:első sor orosz felirat passz alatta TC80 meg valahol a másik oldalán 11 82 lehet hogy az csak dátum mittom én
(#) Müszi válasza wargapityu hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Szerintem egy nagyon nagyáramú tirisztor.
De várjuk meg más véleményét is.
Következő: »»   18 / 1191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem