Fórum témák
» Több friss téma |
Egyiksem.
![]() A hibás mellékleteket töröltem. Moderator.
Várd meg, még feltölti a képeket, ne zárd be az ablakot!
![]() ![]()
Valaki megtudná mondani pontosan mi lenne a képen.
Fekete, téglalap alakú. 5 lába van, Az van rá írva, hogy UTC TDA 2030 HH RM A1 az erősítőmben van. ![]()
Első ránézésre (meg másodikra is
![]()
Peti13! Tedd fel újra a képeket, légyszi!
Bocsesz még nem nagyon megy a képfeltöltés ezt talán már jó lesz ha nem akkor lőjetek le.
ez nem relé, ez trimmer kondi vagy milyen, ezzel kell/ lehetett hangolni az adást a rádióba/.
üdv ![]()
Ez még véletlen sem relé, ez egy rádióból kivett (rádióba való), manuális hangoláshoz NÉLKÜLÖZHETETLEN eszköz...tulajdonképpen egy nagyon pontosan beállítható értékű forgókondenzátor...
Gondoltam én
![]() Előre is köszi ![]() ![]() Idézet: „Bocsesz még nem nagyon megy a képfeltöltés ezt talán már jó lesz ha nem akkor lőjetek le.” Semmi gond, majd belejössz! És nem szoktunk senkit sem lelőni. ![]()
Azt gyanítom - bár a rádiós technikában nem nagyon vagyok otthon - hogy az alján lévő kis csavaros kondikkal lehet összefüggésben a 3 extra láb.
De majd az okosak megerősítenek, vagy megcáfolnak.
Igen így van ahogy írtad, azzal van kapcsolatban, én is bontogattam ilyesmiket és emlékszem az egyik teljesen átlátszó volt és lehetett látni melyik láb hova megy
Négy darab kondi volt az alján és egy ötödik a nagy fő kondi egyik láb közös, a többi pedíg egy egy kondi lába volt....
Ez egy teljesen általános zsebrádió-forgókondenzátor.
Sajnos nagyon életlen a kép és inkább egy oldalról készült fotón lehetne látni valójában hány szektora van. Ha oldalról belenézel, jój elkülöníthető kettő vagy négy forgó és álló lemezcsoport. Ha kettőt látsz csak, akkor 200+150pF végkapacitású kettősforgó. Ha van még kettő, azok olyan 30pF körüliek, előbbi az AM (középhullám) utóbbi az FM (URH) sáv hangolásához. Az a négy csavar a tetején arra utal, hogy négyszektoros a forgó, mert ezekkel (trimmerek) lehet beállítani a kiforgatott állapotú (min) kapacitást. (1 AM mod.kör, 1 AM oszci, 1 FM mod., 1 FM oszci.) Egyes trimmereknek kivezették a lábát, másikak párhuzamosan vannak kötve a szektorokkal. Ha a kezemben van, látom, de a képről nem tudom eldönteni, bár így elsőre mintha hiányozna néhány lába... Élesebb képek kellenek.
Na, kézbe vettem egy hasonlót.
Majdnem biztos, hogy URH-szektoros a forgód. A két oldalon van 3-3 lába, ebből midig a középső a közös (ez talajra szokott menni) a két szélső pedig egy-egy szektora a forgókondinak. Tehát páronként egy-egy közös (állórész) és külön-külön kivezetett forgórészek oldalanként.
Hali!
Egy szünetmentesben találtam ezt az alkatrészt: (elölnézet, hátulnézet) a hűtőborda lamellái között. Mi ennek a pontos neve? Hőbiztosíték? Alapesetben 0ohm az ellenállása, hő hatására (100W-os égő elé tartva) pár perc múlva kattan egyet, és már szakadást mutat a műszer. Ha lehűl, újra 0ohm. Egyértelmű, hogy egy kapcsolószerűség. Mekkora áramot lehet ezzel kapcsoltatni? Krisz
A huzalok vastagságából ítélve több mint 1A. De érdemes megnézni a tápban a környezetét hogy ott hova volt kötve és mekkora áramot kaphatott.
Ez egy bimetál, amely a méretezett hőfokon megszakítja az áramkört. Normális esetben a vezérlőkört, amely kisebb áramú, de találkoztam már közvetlenül nagyteljesítményü áramkörben is. Ezzel az eszközzel meglehet védeni a félvezetőket (pl. egy tápegység áteresztő tranyóját) a hőmegfutás ellen.
Sziasztok!
Segítésgeteket szeretném kérni: Szereztem egy HSDP-2000 nevű kijelzőféleséget, azonbn sehol sem lelem a leírását. Ha vkinek meglenne azt nagyon megköszönném. (Nem 7 szegmenses, piros műanyagborítás van rajta) Blint
Az véletlenül nem HDSP? HSDP-t nem találok én sem...
Itt az adatlapja Egyébként egy multiméterrel diódavizsgáló funkcióban kideríthető, hogy melyik láb, melyik szegmens... ![]() ![]() ![]() Köszi szépen
Helló!
Van egy ilyen kis műszerem és nemtudomhogy mire jó... Egy rádióból lett kitermelve! A hátulján található egy Ganz felirat/nembiztos hogy a képen látni!/ Nem tudom hogy ezt mire használhatnám! Rádióadóban esetleg tudnék neki valamilyen szerepet találni? Ha mozog adás közben végülis azis eredmény mert legalább látványos de ha vmit esetleg még jelezne is.... ![]()
Tulképpen arra szolgált a rádióban, hogy jelezze, mennyire lett pontosan ráhangolva az adóra a vevő. (Afféle "hangolásjelző", a régi "varázsszem" modernebb változata. Túl sok mindenre nem nagyon használható, ha emlékezetem nem csal, akkor néhány mV-tal lehet meghajtani... Talán 1V-tól már simán ki is akad.)
nem tudja valaki hogy ez mi a csuda lehet? triak vagy mi? és mit tud? mire jó? mert hogy bazinagy azt én is látom biztos nem mA -ek folynak rajta
![]() ![]() ![]() ![]() jah majd elfelejtettem az adatok amik rajta találhatók:első sor orosz felirat passz ![]()
Szerintem egy nagyon nagyáramú tirisztor.
De várjuk meg más véleményét is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |