Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem az a bajom, hogy a mechanikai munkákat hol végezzem el. Sajnos már nincs rádióklub ahol akkor ott volt minden gép: lásd lemezhajlító oszlopos fúrógép stb. Per pillanat is ki bírnék állítani 2X akár 200w-os csöves gépet de háttér nélkül nem megy. Végignéztem az általad mondott 6c33c adatlapját. Hát megmondom a frankót azért a lezárófeszek nem semmi. Miután triódáról is van szó így a hatásfok sem lehet túl magas, a fűtést leszámolva bár én láttam már ezzel erősítőt valahol. Egy biztos A- osztályban (single) biztos nem csinálnék hozzá kimenőtrafót
![]()
Itt láthattad.
![]() Talán ha a régi iskolád a közelben van akkor, megkérheted az ottani régi tanáraid, hogy készíthess el, egy lemezt ott, és néhány falemezt méretre vághass. Persze csak akkor ha azokkal jóban is voltál. ![]() Ilyen téren nekem van szerencsém, mert egy utcányira van tőlem a kinti tanműhely. ![]()
Vedd figyelembe kérlek szépen az életkoromat is:46 elmúltam és az én régi iskolám tejesen megváltozott. Az a szak amit én tanultam az már több mint 10 éve megszünt parallel minden átalakult. Sajnos ezt a lehetőséget ,hogy ott van van még tanárom az sajnos kizárt miután többsége már elhunyt. A maszek műhelyek pedig "ilyen kis szarral" jelszóval nem foglalkoznak. Csak azt tudnám akkor miből élnek?
![]() Idézet: Á még fiatal vagy ! mingyart 48 leszek . „Vedd figyelembe kérlek szépen az életkoromat is:46 elmúltam” Idézet: Hát igen nem igen válalják el mert azért valljuk be hogy egy egyedi dobozolást azért nem oly egyszerű elvégezni ? Meg aztán azért nem is lehet ám olyan csekély összeget elkérni ? ami meg érné ! Inkább nem is válalják , én csak tudom hisz ezzel is foglalkozgatom néha néha .Ezek az elmult alig egy évben készültek Bővebben: Link „ilyen kis szarral" jelszóval nem foglalkoznak” ![]()
Én kérek elnézést, hogy nem vetettem egy pillantást az az adatlapodra. Így már teljesen más a helyzet, és csak sajnálom, hogy nincsen erre lehetőség.
Nagyon szép művek születtek ezek a kezek közt.
![]() Ennek negyedét összerakhatnám, de boldog lennék. ![]()
Kell reá naponta egy pár órát szentelni annyi biztos . Köszönet érte a főnökeimnek meg a beosztottaimnak Csak halkan megne hallják
![]() ![]()
Annyi szent.
![]()
Kivéve ha otthon is van egy műhelyed Amúgy szál csiszolt előlapot és arra feliratot szitálással tudsz készíteni?
Sajnos a technológiám az eléggé korlátolt ? Az igazság az hogy egy szerszámkészítő műhelyben dolgozom egy aluminium öntödében ! Ami gép parkunk ezzel kapcsolatos csak ezekkel tudok a maszek dolgaimban is elkövetni dolgokat . Azért ez a gép park az eléggé széles körű a hagyományos marógép -től kezdve a CNC marógépig STB Viszont szitázást az nem megy azt nem használjuk a cégnél !
Idézet: Van othon is műhelyem nem is olyan pici de az főleg az elektronikára lett kihegyezve . Meg most már átment raktárrá , így 50 felé már lassit az ember . „Kivéve ha otthon is van egy műhelyed” ![]()
Lassít? Pont Te mondod, aki mint megannyi hangya szorgoskodsz?
Ja Matyikám akkor gondold el fiatalabb koromban milyen iztenzitással szorgoskodtam ?
![]()
Láttam már sok szép munkát de ez besz... Ha viszont egy megadott rajz alapján el lehetne készíteni , mondjuk egy sasszit akkor kérlek írj vissza. Üdv:Tóni
Ez veszett jó
![]()
Elöre is köszönöm mert most volna egy High-End-re szánt végfokom amiben most már nekem benne van az összes szakmai gyakorlatom amit persze szivesen megosztok másokkal is. Persze aki nem fél a 600v anódfesztől.
![]() Idézet: Persze hogy nem félünk az ekkora anódfesztől sem ! A csöves topikban meg ha gondolod megoszthatod a kapcsolási rajzot , elképzelést ! „Persze aki nem fél a 600v anódfesztől.” ![]()
Meg is teszem csak készüljön el a mű amihez kérlek szépen egy éve gyűjtöm pl. a kerámia magnovál foglalatot stb.
![]()
Gratula, egész korrekt műhelyben melózol. Én is örülnék ha lenne egy ilyenbe szabad bejárásom és ott használhatnám is a gépeket.
![]()
Én pedig annak örülnék, ha tudnám kezelni azokat... :hide:
Az részletkérdés
![]() ![]()
Emlékszik valaki, hogy ez a műszer melyik topikban volt?
Szia, ez a Jó lesz még valamire- topicba volt, én tettem fel.
Üdv
Ezeket, csak nők tudják kezelni, olyan a logikájuk!
Én minden ki és beszállásnál a kocsiba, fél órát szenvedtem vele, mire kinyitottam vagy becsuktam. Viszont az asszony meg fél kézzel kivette, megpöccintette, és már benne ült a gyerek. Szerintem DuMatyinak se menne. ![]()
Ha ilyeneket írnak, bedühödök, és kimegyel egy ehhez hasonló berendezésért, és azt kezdem el használni.
![]()
DuMatyi ledumálná a lábáról a babakocsit is, hogy az magától szétnyílna. Ezt azért nem tudod, mert még nem ismersz személyesen, UGYE srácok? Ledumálom a csillagokat az égről, és a babakocsinak lyukat beszélek a kerekébe...
![]()
Te vagy az ember, aki képes megtanítani a babakocsit beszélni. Én tudom.
![]()
Szia! Már napok óta keresem a topikot. Hát az a helyzet, hogy a gombok feliratainak a fordítása meg jött, de senki nem tudja milyen műszer lehet. Viszont most két idős elektromérnöknek elküldték a képeket a haveromék és szerintem még karácsony előtt lesz válasz. Ha a gombok felirata érdekel akkor a jó lesz még topikba felteszem.
Persze, mindenképp érdekel, annyit még lehet tudni, hogy a műszer, egy színmérő, és egy felületi érdesség mérő társaságában érkezett, volt még egy hőmérő is, és egy fény vagy ilyesmi kiértékelő. szóval a lényeg az, hogy ez egy olyan laborból érkezett, ahol jelenleg műanyag fröccsöntés folyik, és itt felületi érdességet, illetve anyag színhűséget vizsgálnak, szerintem ennek köze lehet hozzá. Talán segít valamit. A feliratokat elolvasnám akkor.
Köszi mindent. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |