Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Ha jől emlékszem, egy menet (hurok) a nagyfesz trafóra, pont megadja az emelt fűtőfeszültséget a képcsőnek.
A képcső regenerálóm még tán meg van valahol. A mai képcsöveket már nem lehet kezelni a régi módszerrel.
Nemrég én is kaptam egy Vidi GoldStar tévét, amit anno lottónyereményből vettek
![]() Van pár csöves sasszim otthon bontva, szerintem ép malomkerekek és primerek is vannak közte. Ha lesz időm kibontom őket, akinek kell viheti ![]()
Mondd, hogy hova!
![]() (...pontos címet csak magánban!)
[OFF]'71-ben, mikor egy távoli rokon családban 6 éves volt a kislányuk, vettek lottót. A kis csaj már vagy a 6.-at rontotta el (akkor még 3 mezőt kellett egyformára kitölteni, ez nem ment neki túlságosan), mire az anyja megfenyegette: -Kislányom, még egyszer elrontod, elveszem. A kislány még jobban odafigyelt, és nem rontotta el, annyira nem, hogy telitalálatot ért el. Akkor 1.780.000 HUf járt érte. Az apjának a személyiébe a munkahely rovatnál az szerepelt, hogy: OTP eltartott.
2 budai lakást vásároltak érte, meg kocsit, Törökbálinton nagy barackost, és hosszú évekig éltek belőle. Gondolom, belefért még a TV-vásárlás is ebbe. Csak Dávidnak írtam le, hogy is nézett ki egy lottónyeremény az "ántivilágban".
Mondtam az asszonynak, hogy egy kislány még jó lenne...
![]()
Most sem volna rossz egy párszázas(milliós) ajánlat a Szerencsejáték Zrt.-től
Üdv. A DY -nak volt 1 menet a fűtése és az ha igaz 1.4V. Emlékeim szerint 4 menetet tettünk rá , mivel a sorrészről ment így az oxidot lerázta a fűtőszálról és az alacsonyabb feszültség ellenére szépen életre kelt.Hasonlóképpen a fűtés regenerálóhoz. Biztos lessz aki jobban emlékszik és másként magyarázza. Öreg T
A DY86 nagyfesz egyenirányítónak van 1 menet, a képcsőnek általában 3 menet kellett. Ha valakinek kell DY 86 , tudok adni 50,-Ft+ levélköltségért. Van 100 db vadi új. Én csak régi rádiókat gyüjtök TV-ket nem, de van a lomtáramban egy pár darab és még alkatrészek is, még DUNA, TISZA sorprimer is, anno "malomkereket" magam tekercseltem, volt(van) jó stiroflex fóliám a soronkénti szigetelésre.
Tom_ és Jocó!
Mind a ketten jól mondjátok, csak én felejetettem sokat! (...ha tudtam... ![]()
Jocó, 6P45Sz-ed nincs véletlenül? (Ruszki színes sorvégcső)
Üdv! Ezek azok a csengőtrafóval tuningolt tévék
![]()
Neked oda komoly társasházi antennaerősítő kell.
Ha nem gond, akkor én vevő lennék a DY86-os csövekre. 20 db-ot össze tudnál szedni? A sorprimert mennyiért adod? Azért kérdezem ezeket, mert néha nagyon rájárnak a bajos tévék a csőkészletemre. Ráadásul ezeket már nem nagyon lehet beszerezni sehonnan. A válaszodat előre is köszönöm.
![]()
Ok! 20 db-ot csomagolok, emailben írd meg a postacímet,hova küldjem aztán megírom mennyiért sikerült feladni. Ha addig sikerül előkotorni a primereket akkor üzenetben jelzem
Körülnézek lehet, hogy van, az biztos,hogy EL500 van 1 db, ezt a Tungsamban csinálták, 6,3 V- os fűtést tettek egyedileg egy PL 500-ba. Megírom ha előkerült.
Szia Imi65! Nem ismerem a "ciril" betüket de nekem egy olyan van hogy 6n45C gyanitom hogy ez az... ez tényleg egy ruszki szines sorvégcső,elég méretes kb:2,5x akkora mint egy PL
Ő az? Mi nyelvünkön: 6P45S
Ja..
![]()
De szépen tudodtt izzani az anódja...! Befűtötte az egész szobát.
Üdv Mindenkinek!
Kacatok között találtam pár rádiógombot. Van fehér,fekete,"rézberakásos". Teszek majd fel képeket róluk a napokban kíváncsi vagyok milyen típusokhoz valók. Most sajnos idő szűkében vagyok. Jó rádiózást Mindenkinek!
[OFF]Köszi
Üdv! Rendrakási kísérlet némi eredménye. Ha valakinek valami szükségeltetik szól és megnézem.Adom szívesen de! Ha azonnal nem reagálok kérem neillessen egyesekre jellemző megjegyzésekkel pl. " na megint sikerült egy korrekt embert kifognom" Sajnálom hogy a közelmúltban kitöröltem a ÚR levelát. Időnként dolgozni is kell és més ok is előfordúlhat hogy azonnal nem írtamvagy nem küldtem. Tisztelettel: Öreg T
Tom! Szomszédommá fogadnálak!
![]()
6P45Sz-ed nincs eladó?
Üdv Laci! Költözz ide. Legalább lesz aki beazonosít dolgokat. Meg hamarább fogy. Öreg T
Üdv Imi 65! Az nincs.De szívesen elküldöm privát a listámat. Öreg T
Szia! Irigylem a 222-est!! Kedvenceim a részben vagy egészen bakelitből készült készülékek, a hőre lágyuló műanyagokat nem szeretem, különösen a világosakat, csúnyán elszineződnek az idő haladtával és szinte lehetetlen visszaadni az eredeti szinüket. Van egy Orion tipus ami szintén a 222-es számot kapta!
Orosz VL100-as gombokat felismertem.
![]()
Üdv! Van hozzá komplett panelek -táp ( új orosz zsíros papirba csomagolt ) dobváltó és még képcsövem is.De Siljalisz és Junoszt hoz is minden. Sőt! Öreg T
|
Bejelentkezés
Hirdetés |