Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ultrahangos párásító
 
Témaindító: Zolp, idő: Dec 20, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 21
(#) Zolp hozzászólása Dec 20, 2005 /
 
Sziasztok! Ultrahangos párásítóhoz kérnék segítséget. Van egy készülékem ami eddig jól működött, ontotta a hideg párát. Azután hirtelen leesett a teljesítménye, úgy értem az eredeti páramennyiség töredékét állítja csak elő azonos beállítások mellett. Látszólag minden rendben működik, csak olyan mintha a piezo nem adná le a megfelelő teljesítményt vagy nem rezegne a korábbi frekin! Bármilyen ötlet érdekelne, hogy hogyan lehetne kideríteni a hibát, esetleg megjavítani...
A panel egyébként nagyon hasonló ehhez: (NB514S) panel
Köszi!
(#) _JANI_ válasza Zolp hozzászólására (») Dec 21, 2005 /
 
Végignézted manuálisaan a teljes kapcsolást???
Nincs e a piezókörben laza érintkezés?
Esetleg, a piezó nemrossz?
A piezó nincs elkoszolódva, nincs rajta lerakódás?
A Tápegység a kellő energiát adja? A tápegység buffer kondi hibálya is hasonló hibbát eredményezhet.
...
(#) Zolp válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 21, 2005 /
 
A kapcsolást átnéztem, lazulás, vezetékhiba nincs. Van a panelen egy poti, ami elvileg a párakibocsátást, tehát a piezo teljesítményét szabályozza de ez is renben van. Egyébként a szabályozás továbbra is működik, csak éppen a max teljesítmény sajnos az eredeti töredéke.
A piezo gondolom jó, mivel valamennyi párát igy is csinál...bár kimérni nem tudom. Elkoszolódás, egyéb mechanikai károsodás tuti nincs.
A tápot még nem mértem...

Egyébkén ez hogyan működik ezeknél a piezoknál: a leadott teljesítmény a rákapcsolt feszültség vagy a frekvencia függvénye?
(#) NBalage válasza Zolp hozzászólására (») Dec 22, 2005 / 1
 
ez tök tuti cucc...
Nem tudja vlki hogy hogyan müxik???
Annyit kibogarásztam belőle hogy a talán a vizet bonthatja szét nagyfrekis rezgésekkel és kifújja de pontosabban nincs meg vlkinek????
(#) Sebi válasza Zolp hozzászólására (») Dec 22, 2005 /
 
Nagy valószínűséggel a piezo fáradt el. Amit én visszarajzoltam, abban az oszcillátor frekit maga a piezo állítja be (mintha X-tal oszci lenne) ha jól emléxem 1,5Mhz körüli értékre. A potival az amplitúdó állítható. Ha jól működik, akkor kb.1.5cm magas állóhullám kúp észlelhető, amiből a fehér pára távozik.
(#) _JANI_ válasza Zolp hozzászólására (») Dec 22, 2005 /
 
Ez a készülék desztillált vízből vagy csapvizből készíti a párát?

Négy hibalehetöség lehet szerintem:

1: Mincsen meg a megfelelő meghajtó fesze a piezónak.
2: A piezó nem a rezonancia frekim rezeg.
3: Fellazult a piezó rögzítése, nincs megfelelően rögzítve.

4: Tönkre ment a piezó.
(#) Zolp válasza Sebi hozzászólására (») Dec 22, 2005 /
 
Az állóhullám-kúp megvan de nagyon kevés pára képződik a tetején...
A piezot hogyan tudnám ellenőrizni?
(#) Zolp válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 22, 2005 /
 
Csapvízről is működik. Van benne egy cserélhető vizlágyító-szűrő.

A rögzítésekkel nincsen baj, atomstabil mind...inkább más baj lehet.
(#) deguss válasza Zolp hozzászólására (») Dec 22, 2005 /
 
Nekem is u.e a problémám. BURG "párologtatóm" van, és minap szedtem szét. 2 kiló poron kívül semmi. Szabályozható, de nem fúj "tömény", azaz sok párát.
De egy érdekes jelenség feltűnt:
Az intenzitáskapcsolón 1-3-as állásig gyengén, azaz kevés vizet, de fúj folyamatosan.
DE!!! 3-4-esig néha megszakad a jellegzetes "sistergés", mint a rossz hegesztésnél, de csak 300-500ms-ra (amennyire lehet pontosan megmondani).
Ha 5, vagy 6-ra állítom, annyit megy, mint amennyit nem. Szóval kis ideig (max 1 mp) ERŐTELJES párát fúj, de utána akár további 1mp-re semmit.

Olyan mint mikor a hegesztésnél leszakad az ív.

Remélem én is találok majd valamilyen megoldást.

Egy kis tartalom a készülék belsejéből, a 2 kiló port leszámítva: Egy 50VA-s trafó, smd IC-k, egy ferritmagos trafó, pufferkondi, diódák, ellenállások, és a piezo "hangszóró". ugyanis ez kinézetre olyan mint ami a "zenélős" képeslapokban van! A felülete kicsit vízköves volt, most tiszta (kicsit megsmirgliztem) de szerintem az enyém a végét járja.

De reménykedek, hogy rájövünk a gyenge teljesítmény okára.

Üdvözlet.
(#) Zolp válasza Sebi hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
Szétszedtem ismét a gépet: vasmagos trafo, kimenő fesz 38V. A piezo is megkapja a panelről ~16V-ot. Szerintem itt nincs hiba.
Valószínűleg tényleg a piezo szart be.

Valamilyen ötlet, hogy hogyan lehetne tesztelni?
(#) deguss válasza Zolp hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
egy ilyen miben különdözik egy rendes piezo hangszórótól? Én ha majd elszánom magam, kicserélem. Végül is csak kell bírnia a 1.5MHz váltóáramot, és kész.

Szerintem ha megpróbálod rákötni egy zsebrádióra, Isten tudja. Működhet. Nem tudom. Ki kéne próbálni.
(#) deguss válasza deguss hozzászólására (») Dec 23, 2005 /
 
Bocsi, kicsit nagy hülyeséget mondtam. Ultrahang nem 1.5MHz, hanem pár 10 KHz. Én is most tudtam meg.
Még jó, hogy vannak emberek, akik kijavítják a tudatlanokat.

Üdv.
(#) _JANI_ válasza Zolp hozzászólására (») Dec 24, 2005 /
 
Zolp.
Van e rá valami lehetőség, hogy az alapferkit módosítsd?
Gondolok itt a panelon egy trimmerkondira, vagy trimmerpotméterre.

Ha nemtalálsz akkor még meglehet próbálni azt, hogy egy kb 10 vagy 20pF-os trimmerkondenzátort a piezóval párhuzamosan kötsz, és ezzel próbálsz a "lelkére hatni" frekin módosítani. Hátha megtalálod az elveszett rezonancia frekvenciát!

A másik lehetöség a garantáltan JÓ piezó csere...
Csak akkormilessz, ha azzal pont ugyanígy fog viselkedni a készülék???

deguss és mindenki!
Próbálj a készülékhez eredeti alkatrész beszerezni!
Ha nincsrá mód, akkor mindenképpen ekvalens (paramétereiben megegyező) típust építs be!!!
(#) deguss válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 26, 2005 /
 
Én most napokban szétszedtem egy párologtatót, egy ilyen gyári "üvegtálas" párologtatóból, és szökőkútból. A párologtaltó része kicsit el volt vízkövesedve, lecsavartam, szétszedtem szakszerűen. Nagyon érdekesnek találtam, a "hangszórót", egy nagyon vékony kerámia korong volt, a hátulján 2 érintkezéssel. Átmérője elég kicsi, max 1cm, és leírása szerint 70ml-t párologtat el egy óra alatt. Egy fém, műgyantával kiöntött, dobozban volt, az elején, a külső felülete olyan sárga-réz színű, és tényleg csak kettő érintkezési lehetősége volt.
Sajnos képpel nem tudok szolgálni, de egy érdekes, remélem közismert típusú volt a felépítése. Egy piros LED van beépítve, ami alapból, gyengén világít, ha megy is a párologtató, teljes fényerővel ég.
Azontúl van egy számomra is érdekes, "érzékelője". Két fekete gumicsővel burkolt, látszólag szilárd, (talán két drót) áll ki, kb. 2-3 cm-re a készülékből, és ezt egy nagyobb átmérőjű, szintén fekete gumicsővel burkolt "érzékelő" köti össze.
Nah, alapos tisztítás és összeszerelés után, nagy megdöbbenésemre, nem működött megfelelően. Még most se működik igazán, annak ellenére, hogy most már annyira tiszta, hogy majdnem steril. :yes:
A probléma is érdekes. Ha megérintem ezt az ímént leírt szenzort, a készülék ontja a párát, de ha elengedem, leáll. Gondolom ez egy érzékelő, ami a víz szintjét érzékeli. Jelenleg csak úgy működik a párologtató, hogy félórás állítgatás után, úgy, srégen állítom be a vízbe, hogy épphogy ellepi, de nem nagyon. Így működik most folyamatosan. Különben csak szaggatottan megy.
Még egy érdekes dolgot vettem észre, mégpedig azt hogy ha én kezemmel lefogom az érintkezőt, (megérintem) folyamatosan megy a párologtalás, a vízszinttől függeltenül. Nagyon kevés víznél óvatosan megfigyelhető, hogy a készülék "előmelegíti" a vizet, amit elpárologtat. Ugyanis ha kevés víz van benn, elforralja. Ezért óvatosan próbálgattam csak, nehogy leégjen a fűtőszál, vagy vmi.

Miben rejlik az érintkező működési elve? Ez elgondolásom szerint csupán annyi, hogy ha "vezetést" érzékel a fém ház, és az ímént leírt érzékelő felső része között, működésbe lép a párologtató. Ha pedig nem, leáll.

Mivel egy pumpa is van a vízben, ! elképzelhető, hogy a víz a szökökútban le van földelve. Így mikor én megérintem az érzékelőt, a készülék beindul.
De most ha magasabb a vízszint, illetve nem srégen áll a készülék, miért nem megy, illetve miért nem megy folyamatosan? Párologtat 5-10 mp-et, utána kicsit "pihen".

Ez az egyik érdekesség, amivel találkoztam, és reménykedem, hogy valamivel tovább segítettem a téma alakulását, illetve majd én is megoldást találok kérdéseimre.

Ebből felvetődően, nem lehetséges, hogy nem a piezo-hangszóró, hanem a fűtőszál használódott el, ami a teljesítménycsökkenést okozza?

Megnéztem leírását a készüléknek, és írja hogy mind a 15 különféle "kerámia-betét"-nek nevezett piezo-alkatrészhez tud cserét biztosítani, mert normálisnak vélt jelenség ezen alkatrészek elhasználódása.

És még vmi: Figyelj rá, hogy nehogy a vízlágyító-patron (amennyiben van) duguljon el, és ezért ne jusson elég víz a párologtatóhoz, amennyiben kétkamrás párologtatós van.

Üdvözlettel deguss.

u.i.: Mi van ha forrásban lévő vizet párologtat el a készülék? Fizikai hátterére lennék kíváncsi. Könyebben párolog a "meleg víz"? Könyebb szétszakítani a forrásban lévő vízmolekulákat?

És még valami, aminek örülnék ha valaki tudományosan megválaszolná: (Miért nem ráz ha az érzékelőhöz nyúlok, de) miért "csíp", ha közelítek ujjammal a piezo-hangszóróhoz? Vagy csak úgy érezzük hogy csíp, mert tudom is én, ott gyorsabban mozognak a vízmolekulák, vagy miért?
(#) deguss válasza deguss hozzászólására (») Dec 26, 2005 /
 
Közben kaptam választ pár kérdésemre.

A már említett leírásban megtaláltam, hogy egy speciális párásító a leghatékonyabban 48V-on üzemel, és emellett úgy tudja a legtöbb vizet elpárologtatni, ha a víz hőmérséklete minnél magasabb, és egy átlagos vízmélységben van, ami ezen típusnál 40 mm. Szóval mélyebb vízben se jobb, se sekélyebben.

De a hőmérsékletről nem mondtam hülyeséget. Ezek szerint komolyabb készülékekben lehet (van) fűtőszál, vagy egyéb fűtés.

Üdv.
(#) deguss válasza deguss hozzászólására (») Dec 27, 2005 /
 
Nem halad a téma előbbre.

Én tegnap kipróbáltam, még alig lehűlt, kb. 70-80 Celsiusz fokos forralt vízzel, és szemmel észrevehetően, sokkal több párát dobott ki, a még működő készülék. Mondjuk nem biztos hogy hosszútávon jót tesz neki a forróság.

Mi a véleményetek?

És ha valakinek van otthon párologtatója, és szkópja, nem nézné meg, hogy milyen alakú, frekvenciájú, és amplitudójú váltóárammal üzemel. Nagy közkincs lenne ez az info.

Köszi előre is mindenki nevében.
(#) ih.he válasza deguss hozzászólására (») Dec 27, 2005 /
 
Deguss:
Szerintem nem mondtal hulyeseget.
Hangbol csak infra/hallhato/ultrahang van.
Az adatlapon 1.5-2.5MHz van emlitve. Ez folyadekban/gazban bizony ultrahang. Elvegre a hang csak nyomasvaltozas a kozegben...
(#) ih.he válasza Zolp hozzászólására (») Dec 27, 2005 /
 
Zolp:
Az nem lehet, hogy egyszeruen elfaradt a piezo?
Az adatlapon azt irjak, hogy 5000-10000 ora az elettartama. Napi 24 oras uzemben ez 200-400 nap.
(#) deguss válasza ih.he hozzászólására (») Dec 27, 2005 /
 
bocsi hogy én válaszolok zolp helyett, de nekem is hasonló a problémám. Ha zolpnak nincs ellenvetése, én is hozzászólok a témához, talán együtt jutunk valamire.

Elképzelhető hogy elfáradt. Sőt, több mint valószínű. (legalább is nálam)

De mit?
Idézet:
„Az adatlapon 1.5-2.5MHz van emlitve”
Ez világos.
Idézet:
„Ez folyadekban/gazban bizony ultrahang”

Ha jól tudom, illetve jól informált vagyok, az ultrahang nem pár MHz, hanem pár tíz KHz. Szóval 10000-több tízezer Hertz, nem pedig több megahertz, ami egy millió Hertz.
Lényeg valóban, hogy egyiket sem halljuk.

Hála Istennek.

Idézet:
„Elvegre a hang csak nyomasvaltozas a kozegben...”

Ez tökéletesen igaz. De akkor elég egy egyszerű vízhatlan hangszóró, ami át tudja alakítani váltóáramunkat rezgésekké?
Minap informálódtam, hogy a négyszögjel sokkal "megerőltetőbb egy hangszórónak", vagyis ha például színuszos jelből 18KHz-et tud átalakítani hanggá, akkor ugyan az a hangszóró képtelen 18KHz-es négyszögjelet rezgéssé alakítani. Igaz-e ez?

Kár hogy nincsen oszcim itthon, már megnéztem volna. De sehol nem találtam neten a pontos leírására kapcsolást, magyarázatot. Ez, gondolom egy szabadalom, és nem igen akarják a nagy cégek, hogy ilyen magamféle ilyet utánépítsen.

Üdv.
(#) deguss válasza deguss hozzászólására (») Dec 27, 2005 /
 
elnézést, :eek2: most látom Zolp, bocsi hogy kisbetűvel írtalak.

Van aki tényleg kis betűvel írja a nevét, és nem tudom megjegyezni, bocsánat.
(#) ih.he válasza deguss hozzászólására (») Dec 27, 2005 /
 
En ugy tudom, hogy az ultrahang azert ultrahang, mert a hallhato tartomany feletti hang. Oszt pont. Nincs frekikorlatozas, mert nincs mas elnevezes a VHF-UHF stb mintajara a hangra.

Vizhatlan hangszoro pont eleg ultrahang keltesere folyadekban. Pontosan ez a piezo. Vizhatlan hangszoro. Kis felulet, merev, ezert kepes nagyfrekvencias rezgesek keltesere.

Persze, hogy megeroltetobb a negyszogjelet leadni a hangszoronak, mint a szinuszt. Gondolj bele, az idealis negyszogjel leirhato szinuszjelek vegtelen sorakent. Tehat pld egy 1KHz-es idealis negyszogjel lesugarzasahoz a vegtelen frekvenciaju szinusz lesugarzasa lenne szukseges... Ha ez nem sikerul, a le nem sugarozhato frekvenciaju szinuszok energiaja futi/tonkreteszi a hangszorot, mert mashogy nem tud elnyelodni, illetve meg vissza is verodhet rola, es a meghajtot teszi tonkre.
(#) vicsys válasza deguss hozzászólására (») Dec 28, 2005 /
 
Hali mindenkinek!
Valószínűleg a hozzászolásom annyit sem ér majd mint egypár dingókutya vese...
Én úgy jártam egy ilyen kütyüvel hogy azért nem működött rendesen mert a gazdi nagyon vigyázott rá és sima víz helyett desztvizet tett bele.
Nos az edényke alján volt két kis gombostűfej nagyságú vizkifogyás érzékelő szenzor-ami érthető okból gátolta-de erősen- a működést...
A javítás egyszerű volt: sima "ionosan vezető" víz kellett bele. Ezeknél az inhalátoroknál a benne oldott gyógycseppek is képezhetnek vékony oxidréteget...
A piezzó rögzítésére figyeljetek! ne lötyögjön, álljon a helyén keményen!
(#) deguss válasza vicsys hozzászólására (») Dec 28, 2005 /
 
Hogy most hol van az ultrahang. Tisztáztuk. Lényeg, hogy nem halljuk, egyetértek ih.he.
Akkor valószínű hogy színuszos váltóárammal van meghajtva, már csak a megfelelő frekvencia a rejtély.
Lényegében a hangszóró olyan gyorsan rezeg, hogy szétszakítja a vízmolekulákat? Vagy miért másért ködösít?
Piezo hangszórók igen vékonyak, és ahogy vicsys írja, az eredeti készülékben is nagyon mereven vannak rögzítve.
Talán ez is egy fontos szempont, és itt nem fölösleges senkinek se a hozzászólása.
És még ahogy kiderítettük, fontos egy párologtató működésénél a HELYES vízszint, a víz "állaga", (hogy most mennyi a pH-ja, a hőmérséklete, és hogy
Idézet:
„ionosan vezető”
-e) továbbá biztos hogy nem elhanyagolható a piezo elektromos meghajtásának felülvizsgálata, (nem ment-e esetleg tönkre valami a vezérlésben, ami miatt pl. egyenáramot is kap) és a rögzítés szilárdsága, de végül a mechanikai szennyeződések távol tartása.
Ha minden oké, kedves Zolp, ajánlunk egy piezo kerámia párologtató betét cserét. :dumcsi: :phone:

Elfáradt. :schmoll2:

Üdv. deguss
(#) Zolp válasza deguss hozzászólására (») Dec 28, 2005 /
 
Bocs hogy eddig nem válaszoltam de kicsit dolgoztam a témán:
Készítettem néhány képet a szétszedett gépről: (file-ban mellékelve)
1, a gép alulról
2, panel + piezo
3, piezo alulról
4, panel: bekötések (balról-jobbra, fentről-lefele): kék-sárga= piezo, fehér=fémburkolatra, kék=vízszintérzékelőhöz, fehér-piros=szab. potihoz, 2xsárga=38VAC betáp
5, nyák

A vízszintérzékelés ebben úgy történik, hogy a panelről (kék) vezeték egy fém érintkezőtüskéhez vezet, ami belóg a vízbe. Ez valószínűleg testelődik, ha víz éri, és ilyenkor megy a készülék. Víz nélkül nem csinál semmit.
A piezo rögzítése atomstabil, többször ellenőriztem. A piezo feletti vítszintet egy szelep állítja be, és ez viszonylag fix érték. Egyébként már kipróbáltam különböző "vízállással" is mindig ua. történik.
Fűtőszál ebben nincs, de a vizet persze ez is felmelegíti egy kicsit, de ha jól tudom ez az ultrahang energiaja miatt van. Az ujjadat egyébként azért "csípi" mert a testedben lévő vízmolekulákat is gerjeszti az ultrahang. Ezt hosszútávon lehet, hogy nem érdemes próbálgatni...

Megpróbálom visszarajzolni a panelt, hátha ez is támpont lehet.
Egyébként hol lehet piezo membránt beszerezni?
(#) deguss válasza Zolp hozzászólására (») Jan 5, 2006 / 4
 
Nah, jutottam valamire.
Minap voltam Szombathelyen a Media Markt nevű üzletben, és egy nagyon kedves eladó segítségemre volt.

Elsírtam magam, hogy jó van otthon párologtató készülék, csak a piezo-membránja elkopott.
Nagyon rendes volt, szétkapott egy még originál párologtatót dobozából, (ez ilyen kancsós volt) és megnézte, volt benn egy tartalék-piezo-hangszóró. Ránézésre ez semmi egyéb nem volt mint amilyen a zenélős képeslapokban van, talán annyi hogy csalakozó volt még ráforrasztva (2 eres).
A leírás, amit gyorsan átfutottam, azt írja hogy normális jelenség a párakibocsájtás csökkenése, 3 év után ajánlatos lecserélni a piezo-membránt.
És egy kis betekintést a leírásába nyerve, és a szivar gyakorlottságának, tapasztaltságának köszönhetően megmondta, hogy igaz ilyen nem lehet kapni kereskedelemben, de ÍRNI KELL LEVELET A KÉSZÜLÉK GYÁRTÓJÁNAK HOGY KÜLJENEK ALKATRÉSZT. Ez nem hülye ötlet.
És megtudtam továbbá hogy a piezo 24V színuszos váltóáramot kap, 1,6 MHz-en.
Elég sokat vesz fel, névleges teljesítménye 45W. Ez 24V-nál majdnem 2A.
És amit még megtudtam, szerintem ez igen fontos, hogy a vizet nem lehet akármilyen frekvencián porlasztani. Nem megy. Csak egy bizonyos intervallumban, egy bizonyos vízszintnél, és minél lágyabb vizet, és minél magasabb hőmérsékleten.

Röviden ennyi.

Meg kéne nézni nem "handológott-e" el a készülék?
De szerintem is cseréld le a piezot.

Üdv.
(#) Zolp válasza deguss hozzászólására (») Jan 6, 2006 /
 
"Elhangolódás" alatt azt érted, hogy nem a piezohoz előírt frekit adja le a panel? Vagy a freki jó de a feszültség kevés? Sajnos szerintem bármelyik előfordulhat de nem tudom kimérni a frekit.

A piezo egyébként kb 16 VAC-t kap, de sehol nincs leírva, hogy ehhez mennyi az előírt.

Megpróbálok beszélni a gyártóval, hátha tudnak adni alkatrészt.
Helló!
(#) szellemtánc válasza Zolp hozzászólására (») Jan 6, 2006 /
 
Sziasztok!
Új vagyok a fórumban és lenne egy kérdésem:
Tudja-e valaki, hogy mivel lehet eltávolítani a kiöntőgyantát.
Van egy MistOfDream párásítóm, és elkövettem vele azt a gaztettet, hogy sótartalmú gyógyvizet párologtattam. Nos, beázott. Most merev zárlat az egész, de megjavítanám, ha hozzájutnék a belsejéhez.
Épelméjű válaszokat kérek, lehetőleg olyantól, akinek van fogalma a műgyantákról.
A pákát, csavarhúzót el lehet felejteni, mert hőre keményedő és nagyon kemény.
Köszi
(#) dbase válasza szellemtánc hozzászólására (») Máj 13, 2006 /
 
1 hete voltam ballagáson Kiskunmajsán, suliotol nem messze, egyik bolt kirakatában láttam párologtatót komplett elektronikát, ledekkel mindennel 3000Ft ért.
Már csak egy lavor kell alá
(#) vanzerr válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2006 /
 
Sziasztok!
Én is jártam így a párásítómmal, de az ecet, illetve egy durvább szőrű ecset segített a dolgon. Nem látszódott de a piezzó csupa kosz, vízköves és nagyon vékonyan zsíros volt. Az ecsetet belemártottam az ecetbe és óvatosan el kezdtem takarítgatni és egy kis idő múlva látszódott is hogy tisztul a piezzó felülete. Szerintem próbáld ki, úgy érzem segíteni fog. Írd meg, hogy sikerült-e!
(#) doki válasza Zolp hozzászólására (») Máj 13, 2006 /
 
Üdv tinéktek!
Hosszú évek óta használunk precíziós mechanikai müszerek alkatrészeinek tisztítására ultrahangos készüléket .A FREKI 40-150 KHz! A leírt jelenség a piezzó halála című történet ... Sajna rövid az élettartama! Mivel mi profi eszközt használunk, ehhez lehet kapni kristályt. Nem tartom valószínünek, hogy egy szobai párásítóhoz ez ugyanígy rendelhető...Az ecetes tisztítás hozhat valamit a konyhára, mert a szennyeződés csillapítja a rezgés intenzitását!
Következő: »»   1 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem