Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   79 / 399
(#) Alkotó válasza water hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Akkor a tiéd a gondos munkák egyike, gratulálok hozzá. Én magam is, saját nyáktevvel nagy számú panelt raktam már össze, amik közül szerintem még mindegyik megy a mai napig.
Az említett nyák problémáktól nem kell eltekinteni, de ettől fontosabb a megfelelő alkatrészkészlet, és az azért benne van az egységcsomagban.
Hozzám elég sok maszek példányt hoznak akár javításra, akár élesztésre, és bizony azok nagy része messze elmarad a minimumként támasztott követelményektől is.
(#) Bencze.k válasza water hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
légyszíves sorold,engem érdekelne nagyon.
(#) elektro777 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Szia!
Köszi!
Megcsináltam így, Viszont nemmerem rákötni másik jelforrásra, hogy nehogy elrontsa, hogyha így kötöm, akkor mindnképpen jólesz, vagy még van más hibalehetőség is tehát ahhoz hogy másmiatt romlott el a dvd-lejátszó audió kimenete?
Tehát van arra esély hogy elrontsa egy másik jelforrás kimenetét is? Hogytudom letesztelni másként?
Köszi
(#) water válasza Bencze.k hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Vonalvezetés, vonalvastagság...
(#) feketezsolt0110 hozzászólása Márc 5, 2010 /
 
Sziasztok
Tudna valaki nekem mutatni Korszerűsített Quadba beültetést mert amit az oldalon találtam az nagyon elmosodott és nem látom az alkatrészek megnevezését!
(#) Alkotó válasza feketezsolt0110 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Pontosítsd mire van szükséged.
Nekem az R.Ludwig féle módosítás számít korszerűsítettnek, amihez én terveztem panelt, viszont annak az itt lévő beültetései közül egyik változat sem elmosódott.
(#) feketezsolt0110 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Itt az oldalon találtam quad kapcsolást, és meg szeretném csinálni, de nem látszanak az alkatrészeknek a megnevezései a beültetésnél. A panelt már kimarattam ugy hogy nem tudok már változtatni rajta, ezért nem jó egy mási kapcsolás.

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/korszerusitett_quad_405-...o.html
(#) hapro válasza feketezsolt0110 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
(#) feketezsolt0110 válasza hapro hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Köszönöm jó lessz!
(#) simaikrisztian hozzászólása Márc 6, 2010 /
 
Sziasztok! Vásároltam egy 200w-os Urbán féle quadot, és azt írja a leírásban, hogy az élesztésnél a pozitív és negatív ágba kössek egy tápfeszültséghez közeli izzót, ami a leírás szerint egy 28V/20W-os izzó, de ilyen izzó a környéken nem kapható. A kérdésem az volna, hogy szerintetek erre a célra megfelel-e a 42V/40W-os izzó. Ha hülyeséget kérdeztem, akkor bocs, de a kezdőnél is kezdőbb kategóriába tartozom. Az élesztéshez kérnék még néhány tanácsot, instrukciót. Köszönettel: Krisztián
(#) hapro válasza simaikrisztian hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Megfelel, de tehetsz teljesítmény ellenállást is az izzó helyett, mondjuk 10ohm 2W, és ha az melegszik akkor nincs rendben valami, hasonlóan az izzós módszerhez, amikor is az világít ha probléma van, és nem világít ha minden rendben. Itt meg számottevő melegedést nem szabad tapasztalni, ha jó a végfok.
(#) Tibi98 hozzászólása Márc 6, 2010 /
 
Sziasztok!

Megépítettem a Quad 405 Ludwig-mod változatát Alkotó nyákterve alapján.
Élesztéskor sajnos megfeledkeztem róla, hogy a tápot korábban kipróbáltam, és nem sütöttem ki a puffer-kondikat, így amikor a panelre forrasztottam rá a táp vezetéketek (először a GND-t utána -, majd + ágat) egy ideig féltápot kapott az áramkör (persze annyit csak, ami a pufferekben volt még).
Kérdésem, hogy ilyen esetben milyen alkatrészek károsodhattak, mivel mikor bekapcsolom az erősítőt, a középső tekercs mellett lévő 47r ellenállás (R38) nyomban elég (1/4W-os).
A bizti foglalatokban 1/4W-os 10r ellenállások vannak, ezek is kezdtek füstölni, de nem hagytam annyi ideig bekapcsolva az áramkört, hogy elégjenek (kb 1 mp-ig ment).
Előre is köszi a segítséget!
(#) Alkotó válasza Tibi98 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
D5 fordítva van ezen a rajzon. Igyekeztem ezt a hibát már számos helyen kijavítani, de mégis mindig előkerül valahonnan a téves állapot.
itt a figyelmeztetés: D5 fordítva van
(#) Tibi98 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Értem, orvosolom majd a hibát.
Az említett féltápfesz okozhatott-e még esetleg egyéb károsodást is az áramkörben?
(tápáganként 2x4700µF kondi volt feltöltve, +-45V-al)
(#) Zosi hozzászólása Márc 7, 2010 /
 
sziasztok
megépítettem az urbán féle 405ös quadot és olyan probléma van vele hogy amikor ráadom a tápot akkor 2 ellenállás füstöl benne meg a tranzisztorok lábai közt ha ráteszem a multimétert szakadásmérő állásba akkor csipog minden lábnál:S Ez mitől lehet mit rontottam el?
(#) djgombi válasza Tibi98 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /
 
Ha volt hangszóró a kimenetén akkor igen! Ha nem volt akkor elvileg nem lehet baja.
(#) Zosi hozzászólása Márc 8, 2010 /
 
segítsetek légyszi
(#) CIROKL válasza Zosi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Ez az információ így ahogyan föltetted önálóan kevés ? Ha esetleg bővebben elmondanád a fennált problémát , meg az alkotásról láthatnánk egy jó képet akkor talán lehet többet tudnánk ! Azt azért megkérdezném hogy milyen trafó ,mekkora feszültség, STB? Shift!
(#) Zosi válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
31 voltos trafó váltóáram egyenirányítva pufferelve 42 volt jön ki belőle! 2db 0,1 ohm-os ellenállás füstölt el benne!
(#) CIROKL válasza Zosi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Ez az információ még mindig kevés? Ez a bizonyos trafó az 2X31 voltos ? Ha viszont a 2 darab 0,1 ohm -os ellenálás a bekapcsolást követően elfüstölt akkor nagy a valószinűsége hogy végzetes hibát követtél el . Szinte 100% hogy nem voltál körültekintő , és szerintem a + és - fordítva kötötted rá ! ha csak valami más nem kerülte el a figyelmed ! De az élesztésről irhatnál egy - két sort hogy és miképpen csináltad?
(#) Zosi hozzászólása Márc 8, 2010 /
 
igen 2x 31 volt +-gnd! műszerrel néztem a polaritásokat azt tuti jól kötöttem be! Mit íjak az élesztésről?
(#) Zosi válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
bocsi elég kezdő vagyok ezért nem tudok mit írni róla kérdezz és válaszolok! Te megépíteted ezt az erősítőt (urbános)?
(#) Bencze.k válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
nem akarok bele vau.. De nekem is volt ilyen ellenállás elfüstölésem.. Trafó primer ágba 2db 1ohm 2w ellenállást beraktam,és a kondik elé is ugyanezt.Az még ok, hogy az indulásnál a torroid akkora áramot vett fel,hogy levágta a 6 A megszakítót,hanem előtte elfüstölt az ellenállás,és 2db 4A üveg bisztim.. Nem kötöttem el semmit, 2. alkalommal sikerült "felmágneseznem" a torroidot,ismét 2db üvegbizti,és 3. alkalommal ugy indult el a tápom,hogy fenn maradt a 6A is,és az üvegek is megmaradtak.Gyári értékü biztije a trafónak 3.15A
Csak leírtam,hogy én hogy jártam,semmit nem tanácsolok,semmibe nem szólok-kötök bele. Csak a félreértések miatt . Egy tapasztalat volt.
(#) CIROKL válasza Bencze.k hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Ez is egy példa , de a kollégának a panelben lévő 0,1 ohm füstölt el ? ha jól értelmeztem a félmomdatokból ?
(#) Zosi válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
igen a panelben lévők
(#) Zosi hozzászólása Márc 8, 2010 /
 
nekem semmilyen biztosíték nincsen berakva se a táp elé se a puffer kondik után erősítő elé csak ahogy kijön a pufferről a vezeték megy az erősítőbe
(#) Bencze.k válasza Zosi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
ajaj,az első hiba. Ha lett volna biztosítékod,akkor nem az ellenállások égtek volna el,hanem csak a biztik.. Az 3 bizticsere után rájöttél volna hogy valami tényleg nincs rendben. Mindig használj biztosítékot. Nekem úgy van,hogy 2db a primer oldalon a kapcsoló elött,a kondik elött,és a végfokon + - oldalon 1-1db így minimális a veszélye,hogy valami elfüstöl.. ha mégis akkor valamit elszámoltam
(#) Zosi válasza Bencze.k hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
és hány amperes kell?
(#) Bencze.k válasza Zosi hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
én 4A biztosítékot használok,de ez nem azt jelent,hogy neked is azt kellene.. Számold ki. Trafód teljesítménye??
Kapcsolási rajzod van hozzá,a végfokpanelről??? Ott elvileg írnia kellene.De mondom,nekem 20éves paneljaim vannak,azon 4A bizti volt,nem tudom urbánék mit tettek,tennének bele..
(#) Bencze.k hozzászólása Márc 8, 2010 /
 
Itt egy pár kép,nem valószínű hogy a bizti hiánya okozta,de lehet ilyen kimenetelű is..
Következő: »»   79 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem